1. Home
  2. Community
  3. metata
  4. Kookboek Zoet
Kookboek "Zoet"

De eerste keer dat je hoort over worteltaart denk je: dit klopt niet. Eenmaal geproeft wil je niets anders meer! Deze taart is vrij luchtig in vergelijking tot sommige andere varianten van carrot cake. De wortel wordt zacht en verdwijnt. Het geheel wordt een heerlijke, licht kruidige taart. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels

Het lijkt niet interessant, maar het is bewezen: als je hier 1 stukje van eet, eet je direct de hele taart! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Voor het deeg:125gr boter,125gr poedersuiker,3eidooiers,250gr bloem.Voor de creme:100gr blanke amandelen,100gr poedersuiker,120gr zachte boter,2eidooiers,10-12 rijpe vijgen in parten.Voor de gelei:4gr gelantinepoeder,2dl dessertwijn,b.v.Muscat Beaumes de Venice of Moscato dAsti. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Italiaans

Heerlijke frisse appeltaart van roerdeeg. Lekker fris door de citroen en heerlijk smeuïg door de yoghurt. Deze taart samen met mijn amandeltaartje met cranberrycompote gemaakt voor de koffiemiddag in het bejaardentehuis waar ik 1x per 2 maanden aan meewerk. De taarten vielen weer erg in de smaak. Bij de citroen-yoghurttaart is een toefje slagroom erg lekker! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Duits

Zoals de meeste mensen wel weten ben ik niet zo van de zoete baksels, maar appel gaat er altijd wel in en zeker in de herfst. Moeders hier kwam met dit recept aanzetten van een collegaatje, nou vooruit. Snel te maken en nog lekker ook. Bij de koffie krijg ik er wel twee weg! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Wereld

Dit is een verrukkelijk recept van Angélique Schmeinck (programma `Impress Your Friends`). Toen ik dit zag liep het water mij in de mond. Ik wilde het beslist maken en was heel benieuwd naar de smaak. Ik dacht dat het leuk zou zijn als afsluiting van een dinertje voor vrienden en/of familie. Helaas klopten de ingrediënten bij het recept niet helemaal. Ik heb dit recept door twee gedeeld omdat het een proef was en ben blij dat ik dit gedaan heb. De ingrediënten staan hier zoals in het originele recept omschreven. Kijk verder even bij mijn serveertips voor opmerkingen over dit recept. Wij hebben geweldig genoten want de smaak was heerlijk. Ik ben wel blij dat ik een proef heb gemaakt want dit zal ik zeer zeker aan mijn vrienden/familie willen serveren. Wat ik veranderd heb (of denk dat het de volgende keer voldoende of handig is) heb ik tussen haakjes gezet. Lees ook even de opmerkingen van mij bij serveertips. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands
Top