1. Home
  2. Community
  3. metata
  4. Kookboek BBQ
Kookboek "BBQ"

Dit is een heerlijke Saté op basis van het recept Hete (of minder hete) Kip. In de zomer een echt SUCCES, eenvoudig en erg lekker, wel met de goede Pindasaus(niet die van de Patat - Chinees). Wij zijn er dol op, en zover ik weet, iedereen :-) …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Een van mijn favoriete salades tijdens een zomerdag. Het is snel en jong en oud vindt het lekker! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

In Amerika stond een hamburger op de kaart waar elke denkbare kaassoort op stond. Aan dit recept is een eigen draai gegeven. Na vele experimenten is dit het eindresultaat; een heerlijke hamburger met blauwe kaas! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Amerikaans

Heerlijke goedbelegde pizza!! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Italiaans

Verrukkelijke pastasalade met een lekkere zachte smaak. De gedroogde tomaten,feta, kappertjes, pijnboompitten en rucola geven aan de pasta een heerlijke Zuideuropese smaak. Gemaakt voor een Barbecue en kreeg veel complimenten. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Dit is, vanwege het varkensvlees een "haram" recept. Kebab recepten, of het nou dönner kebab of shish kebab is, vind je in allerlei variaties. Oorspronkelijk werden ze vooral van lamsvlees gemaakt en op een vertikale grill geroosterd. Mijn dochter verafschuwt lamsvlees en dus kocht ik eens gehaktspiesjes die mijn slager (in feite ten onrechte) döner kebab noemt. Ze werden goedgekeurd, maar hij verkoopt ze alleen in de zomer (barbecue-tijd). Dus, ik maakte mijn eigen versie, die natuurlijk lekkerder is. Door het gebruik van de kruiden doet het vlees je aan het Midden-Oosten of Marokko denken, maar Islamieten gebruiken geen varkensvlees, dus dit is geen halal recept. Omdat ik zelf niet zo`n enorme fan van de bbq ben, maak ik dit gerecht binnenshuis op de grillplaten. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Multi-cultureel

175-200 g bulghur 1 tl zout 450 g tomaten, in stukjes 1/2 komkommer, in stukjes 3-4 lenteuitjes, gehakt verse munt, ter garnering dressing: 50 ml olijfolie 50 ml citroensap 2 el versgehakte munt 4 el versgehakte peterselie 1 teentje knoflook, fijngehakt …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vegetarisch
Top