1. Home
  2. Community
  3. mercera35
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

4 grote kippenpoten 2 1/2 lt. water vermicelli of matseballetjesz zout kippenbouillonblokjes klein takje foelie stukje citroenschil zonder wit 2 uitjes 4 winterwortels 2 preien …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Joods

Een van de makkelijkste Indonesische kipgerechten en de favoriet van mijn vader. Hij is bijna standaard bij de Indische rijsttafel bij ons. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Een milde kerrie met volop heerlijke groenten, die natuurlijk ?afhankelijk van het aanbod- kunnen worden gevarieerd. Dit gerecht kan heel goed een dag van te voren worden bereid omdat het uitstekend kan worden opgewarmd. Om knapperige groenten te krijgen vermindert u de kooktijd. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Vers gebakken brood kan als ontbijt of ook als een tussendoortje. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Antiliaans

Hoewel ze verwant is aan de Griekse ei-citroensoep, bevat deze krachtige soep, die in de Kaukasus heel geliefd is, veel meer ingredienten, en misschien levert ze zelfs wel een bijdrage aan de hoge ouderdom waarom de Georgiers bekend staan. In The Food and Cooking of Russia schrijft Leslie Chamberlain dat deze soep ook geclaimd wordt door de Armeniers, die haar garneren met een beetje gekookte rijst, gort of vermicelli. In The Georgian Feast stelt Darra Goldstein voor de soep te garneren met basilicum. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Italiaans

Dit recept is al jaren oud... lekker makkelijk en snel …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Grieks

Een heerlijke vegetarische nasi goreng.Niet alleen voor de vegetarier onder ons. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

*500 gram gehakt (half om half) *3 gekookte aardappels *1 ei *1 bosje selderie *5 dl slaolie om te frituren Boemboes: *1 theelepel nootmuskaat *2 theelepels knoflookpoeder *zout en peper naar smaak …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

*1 pak Chinese mie (250 g) *1 pakje surimi (200 g) *2 eetlepels oosterse roerbakolie *1 zak Chinese groentemix (400 g) *1 pakje mix voor tjap tjoi (Conimex 55 g) *100 g verse jumbogarnalen *1 zak kroepoek (60 g)  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Chinees

800 gram mager lamsvlees 4 el olijfolie 2 uien 4-6 tomaten 2 tenen knoflook zout peper gehakte peterselie 2,5 dl vleesbouillon 4 kleine courgettes 3 el olfijfolie geraspte kaas …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

* 4 eetlepels olijfolie * 1 ui, gesnipperd * 1 blik witte bonen (800 gr.) * 1 liter vleesbouillon * 3 tenen knoflook in plakjes * 1 grote rode paprika in reepjes * 200 gr. verse worst (saucijsjes) in plakjes * 200 gr. gekookte worst in blokjes * zout * vers gemalen peper * 3 eetlepels fijngehakte peterselie …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Het recept van deze originele italiaanse lasagna kreeg ik ooit van een italiaanse collega, ik heb 'm zelfs in een restaurant nooit zo lekker gekregen! Heb je alleen het recept van bolognesesaus of bechamelsaus nodig? Je vindt ze hier allebei! Ik ben er erg trots op dat dit al een tijd een van de populairste recepten op smulweb is, aan jullie reacties te zien vinden jullie 'm erg lekker. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Italiaans

Een frisse hartige smaak. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Chinees

300 gr zilvervliesrijst//1 pond kipfilet//1 groene en 1 rode paprika// 2 blikjes halve abrikozen op siroop//150 ml currysaus (gouda's glorie)//3 el azijn//2 el olie//peper en zout. …  Lees verder »

Geen …  Lees verder »

Gebakken banaan, lekker als toetje …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Een stoofschotel van mals lamsvlees, uien tomaten en verse okra …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Mediterraan

Makkelijk te bereiden, zeer smakelijk gerecht …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

6 stuks Mixed Pickles Faja Lobi Pom (roerbakmix) 1 Madam Jeanette peper 5 bouillonblokjes 2 uien 10 eetlepels olie 2 tomaten 10 eetlepels olie 2 tomaten 1 bosje selderij 1 eetlepel tomatenpuree 50 gram doperwten 1 kilo pomtajer (geraspte uit de diepvries) 250 gram boter 4,5 eetlepels suiker sap van 1 geperste sinaasappel 500 gram kipfilet 3 teentjes knoflook  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Surinaams
Top