Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Community
  3. meeuw405
  4. Kookboek Heerlijke recepten
Kookboek "Heerlijke recepten"

4 Ribkarbonades, 1 eetl. olie, 150 gr. spekblokjes, 1 bak champignons, 1 eetl. bloem, 2,5 dl. bouillon, 1/8 lt. creme fraiche, 2 eetl. tomatenpuree, 1 eetl. fijngesneden bieslook, peper en zout naar smaak, …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Ik hou van uitproberen, deze keer paneermeel van Tuc en gedroogde uitjes gemaakt. Ik vond ze erg goed gelukt en de ballen waren ook koud heerlijk en lekker stevig van structuur. Gemaakt in een 3,5 liter Russel & Hobbs. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Wereld

Ragout met champignons en kipfilet …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Goedkoop en snel

Onder het knapperige bladerdeeg zit een heerlijke aromatische vleesvulling, die door de toegevoegde mosterd een lekkere pittige smaak krijgt. Helaas heb ik geen foto beschikbaar! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Internationaal

Je ziet zo vaak gehaktbrood voorbij komen maar ik wilde er een lekker Surinaams getint smaakje aan geven. Ik vond het heerlijk. Als je een wat vettere gehakt wil, kun je de rundergehakt vervangen voor half om half.  Gemaakt in een 3,5 kiter Russel & Hobbs slowcooker. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Surinaams

Lekker je eigen verse pizza maken. Je moet er wel tijd voor over hebben, anders moet je er niet aan beginnen!Het vergt veel voorbereiding. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Makkelijk te maken gerecht, alles in een braadzak en dan in de oven. Je hebt er verder geen omkijken naar. Helemaal als je er ook een kip gerecht in de braadzak bij maakt. Je kunt de gerechten van te voren in de braadzakken klaarmaken. Heb je eters dan hoef je niet lang in de keuken te staan, oven voorverwarmen, ovenschalen met braadzakken erin en een uur later kun je eten. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Van de BBC gehaald …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mexicaans

Toen ik de weekend boodschappen deed zag ik regenboogwortels liggen en die trokken mijn aandacht. Die nam ik dus mee. Ik ben altijd wel in om iets nieuws te proberen. Ik vind het altijd lekker om bij vis worteltjes te eten. Maar op een gegeven moment wil je wel eens een keer iets anders dan gewoon gekookte worteltjes met nootmuskaat en een klontje boter. De hoogste tijd dus voor iets anders Zoete aardappels had ik nog in de kelder liggen en het leek me wel een lekkere en kleurrijke combinatie. Een paar eieren en wat kookroom opgepimpt met een lepeltje van de curry Madras uit het blikje van Jonnie Boer (andere kan natuurlijk ook) die ik gewonnen had met de bbq-battle. En ziehier een nieuw gerecht is geboren. Natuurlijk smaakt het niet alleen als bijgerecht bij vis of vlees maar ook met een beetje geruld gehakt erin heb je een compleet gerecht.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Vegetarisch

Dit heb ik gemaakt voor een afscheidsfeest van collega's in 2014. Het was prachtig weer en de avond in de tuin was zwoel. De avond was een mix van lachen, weemoedig terugkijken en lieve woorden. Deze paella is ook een mix: van vlees en vis. Dit past zo heerlijk bij zo'n zomeravond.  Gordon Ramsay gebruikt voor dit recept chorizo, maar daar hou ik niet van. Met fuet is het wat mij betreft veel lekkerder. PS: gebruik goede rode saffraan. Die is smaakbepalend voor dit gerecht. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Spaans

300 ml rode port * 1 pot wildfond of vleesfond (400 ml) * 1 sjalotje, gesnipperd * 1 el verse tijmblaadjes * 2 eendenborstfilets (van elk 300-400 gr), op kamertemperatuur * 1 el grove mosterd * versgemalen zwarte peper * 100 gr koude boter, in blokjes …  Lees verder »

Voor een makkelijke dag! Uit een Allerhande …  Lees verder »

Heerlijk wokgerecht met knapperige groenten en sappige kipreepjes in een verrukkelijke oosterse saus. Snel gemaakt en ook snel gegeten omdat het zo lekker is. Denk aan 30 minuten marineren van de kipfilet …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Een heerlijke lichte en smakelijke soep om het 'soepseizoen' weer mee te beginnen. Ik had nog een zak Chinese wokgroenten liggen en had hiermee de basis voor deze snelle maar toch zeer lekkere soep. Je kunt natuurlijk ook gewoon zelf groenten snijden zoals ik meestal ook doe. De basis van het recept komt uit een oude 'Boodschappen' maar ik heb er zoveel aan veranderd dat het uiteindelijk een heel eigen recept is geworden. TIP: Als je de kippenbouillon vervangt door groentebouillon en de gehaktballetjes door omeletreepjes heb je een heerlijke vegetarische soep. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Chinees

WEES NIET BANG IEDEREEN KAN HET!!! Nadat je dit recept 1x hebt geprobeerd wil je ABSOLUUT geen voorgepanneerde Schnitzel van de slager en/of supermarkt meer. Geloof me het lijkt meer werk dan het is... en het is het waard! Het leuke is dat je zowel Kalfsvlees, als Varkensvlees en Kippenborst kan gebruiken. Het mooie van dit recept is, mits je het goed doet ;-), dat de heerlijke panneerlaag van het vlees loslaat waardoor het mooi krokant wordt. Vaak als we een lange autorit voor de boeg hebben voor een vakantie dan maak ik de avond voor vertrek de Schnitzels en laat ze afkoelen, het is voor onderweg een heerlijke koude, hartige snack. Laat me weten of het gelukt is, of als het juist niet gelukt is, dan geef ik graag tips! Eet & Geniet …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Deze lekkere Zwiebelrostbraten aten we vaak in Oostenrijk. We waren er een keer met mijn ouders op vakantie.Mijn vader vond dit zo lekker, dat hij het 14 dagen lang elke dag weer bestelde in het restaurant. Hij kreeg er geen genoeg van. Je moet hiervoor hele dunne plakjes rosbief of bieflapjes gebruiken. De uienringen dun snijden. Echt lekker! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Oostenrijks

Deze Caprese Omelette is gevuld met in balsamico gedrenkte verse tomaten, basilicum pesto en mozzarella. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans
Top