Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Community
  3. meeuw405
  4. Kookboek Heerlijke recepten
Kookboek "Heerlijke recepten"

Deze lekkere Zwiebelrostbraten aten we vaak in Oostenrijk. We waren er een keer met mijn ouders op vakantie.Mijn vader vond dit zo lekker, dat hij het 14 dagen lang elke dag weer bestelde in het restaurant. Hij kreeg er geen genoeg van. Je moet hiervoor hele dunne plakjes rosbief of bieflapjes gebruiken. De uienringen dun snijden. Echt lekker! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Oostenrijks

Deze Caprese Omelette is gevuld met in balsamico gedrenkte verse tomaten, basilicum pesto en mozzarella. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Dit recept heb ik van smaakmenutie.nl, een leuke site met heerlijke gerechten. Ik heb het een beetje aangepast. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Thais

Combineer deze heerlijke champignonsaus met een stukje varkenshaas of biefstuk. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Europees

. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels

. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Varkenshaas in Ierse whiskeysaus is een ‚€úmatch made in heaven‚€Ě. Als je dan ook nog gemengde paddenstoelen toevoegt is het helemaal superlekker.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Amerikaans

De combinatie van snijbonen met gebakken spekjes, champignons en een lekkere smeuige aardappelpuree met veel kaas en erg lekker. Je kunt de ovenschotel een dag tevoren maken, koel bewaren en de volgende dag lekker bakken in de oven. Lekker als je een dagje weg bent geweest. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

1 kg kruimige aardappels 300 g prei 2 el vloeibare margarine 1 bekertje cr√®me fra√ģche light 1 tl kerriepoeder 75 g geraspte oude kaas 1 Rookworst  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Af en toe heb ik er zo`n zin in en maak dan gelijk een kilo. Met twee personen kun je hier twee dagen heerlijk van smullen. Probeer het zelf maar eens en je staat verbaast van het resultaat. Als je dit √©√©n keer hebt gemaakt (en het is zo klaar). Dan ga je nooit meer naar de Chinees en maak je je eigen kostje. Ik heb ook nog wel andere bijgerechten maar die giet ik binnenkort in een artikeltje. Eet smakelijk ! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Chinees

Deze bereidingswijze van nasi benaderen de smaak van echte chinese nasi goed. Zien ook mijn recept: Variatie op bami van de chinees …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch

Heerlijk gegrilled stukje vlees. Dit is een SLANK recept. …  Lees verder »

Deze verrukkelijke citroentaart kregen als afsluiting van een Frans "landelijk" dinertje bij vrienden. Het recept stond in een Frans tijdschrift. En nu dus op Smulweb! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Frans

Een echte Brabantse stoof maak je natuurlijk met het echte trappistenbier van LaTrappe. Het is niet dat ik reclame maak of er iets voor betaald krijg ofzo en je kunt natuurlijk ook gerust een ander biertje gebruiken maar ik heb dit stoofvlees met La Trappe Dubbel gemaakt. Het bier heeft een karamelzoete smaak met zoete invloeden van dadel, honing en gedroogd fruit en is een prima combinatie met de kruidige ingredi√ęnten zoals kaneel, kruidnagel, laurier, steranijs en (szechuan)peper die ik heb gebruikt. Met deze kruiderij heb ik mijn eigen draai gegeven aan deze klassieke Brabantse stoverij ¬† …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Regionaal

Een warm en pittig stoofgerecht uit de oven is heerlijk in deze koude weken. Kwam dit gerecht tegen en wilde dit graag delen. ‚€čGeniet er van! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Internationaal

350 gr varkenshaas 45 ml sojasaus 2 eetlepels honing 2 theelepels vijfkruidenpoeder 1 teentje knoflook, geperst stukje gemberwortel van 1 cm, geschild en fijngehakt peper en zout 50 ml zonnebloemolie 1 klein rood pepertje, van zaadjes ontdaan en in dunne reepjes gesneden 2 mini paksoistruikjes of halve paksoi struik 100 gr tauge 2 bosuitjes, in schuine stukken gesneden 4 takjes verse koriander …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Een heerlijk geurende stoofpot uit Spanje. Weer eens een lekkere afwisseling op de vele stoofpotjes waarvan je nooit genoeg recepten kunt hebben. Ik heb afgeleid van een variant die ik op Facebook voorbij zag komen en heb naar eigen idee aangepast qua ingredi√ęnten en hoeveelheden. Wat je erbij eet hangt ervan af wat je zelf lekker vind. Ik heb het gegeten met rijst maar aardappelen, puree of gewoon met een flink stuk grof bruinbrood is ook erg lekker. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Spaans

Ik ben niet echt dol op andijvie, maar mijn man wel. Dus komt er af en toe andijvie op tafel en¬† dus probeer ik steeds andere recepten te bedenken zodat ik het wel lekker vindt. Zo kwam ik op deze heerlijke ovenschotel. We hebben echt gesmuld. Eerst een pittige gehaktlaag onderin de schaal met als 2e laag de lekkere Indisch gekruide andijvie. Over de andijvie komt een heerlijke aardappellaag met de Indische gebakken uitjes. In de oven lekker bruin gebakken en dan smullen !!! (zie foto's) …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indisch

Lekker voor koude winterse dagen. Rode kool met tutti-frutti en port. Bron: Verswijzer, blad voor de mond van Super De Boer. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands
Top