Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Community
  3. meeuw405
  4. Kookboek Kiprecepten
Kookboek "Kiprecepten"

1 hele kip 1 citroen 1 prei 1 rode paprika 1 ui gesnipperd 2 teentjes knoflook 2 stengels bleekselderij ? bakje champignons 2 tomaten 2 eetlepels rode wijn Provencaalse kruiden klein beetje mag niet overheersen Zout en peper 1 braadzak(te koop bij de supermarkt)  …  Lees verder »

Dit is een heel makkelijk en lekker eenpansgerecht. Je gooit alles bij elkaar, kookt het en klaar is kees! Je kunt het zo pittig maken als je zelf wilt door pittige of milde salsasaus en tacokruiden te nemen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mexicaans

Yummie, heerlijk knapperige, snelle, pittig, gewokte kipblokjes in een pikante zoetzure saus met gefrituurde ui en pepers. Dit kipgerecht is snel te maken, prima voor te bereiden en heel erg lekker. Geweldige kip om te smullen op je schoot bij de buis als Nederland speelt tegen Chili maandag a.s. op WK2014 !! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Dit is een heerlijk, slank, hapje, helemaal niet vet. Nog géén 450 Kcal P.P. Ik heb dit bedacht omdat we aan het afvallen zijn. Als je slank wilt zijn, lekker wilt eten en slank wilt blijven dan is dit een uitstekend recept! Probeer het zelf maar. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Dit is een erg lekkere kruising tussen een Franse fricassee en een Russische Stroganov. Als je alvast wat rijst op zet, kun je de saus heel vlug in een andere pan klaarmaken en is alles ongeveer tegelijk klaar. Ik doe de paddenstoelen er altijd pas op het laatst bij, zodat ze lekker nootachtig en stevig blijven, maar als je ze er wat eerder bij wilt doen om ze samen met de prei zacht te laten worden, is dat ook prima. Jamie Oliver …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Fusion

Dit is echt een hemelse Indonesische kipschotel. Dit gerecht is vreselijk lekker dankzij de saus en marinade. Traditioneel wordt dit gegeten met gekookte witte rijst want dan kun je die lekkere saus ook helemaal opgebruiken. Wij eten het ook wel met vers Turks brood want dat leent zich prima om de saus mee op te deppen. Lauwwarm is het ook vreselijk lekker en dit gerecht leent zich prima voor een feestje, buffet of als partyschotel, maak dan desnoods iets meer. Uiteraard zijn de kleintjes hier ook dol op want ze likken hierbij, net als wij, hun vingertjes af! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indonesisch

Dit stoofpotje is een heerlijk en zonnig gerecht dat ook prima geschikt is voor in de zomer.  Dit eenpansgerecht is ook bij uitstek geschikt voor op de camping of voor mensen die op 1 pitje moeten koken. Zorg wel dat je een grote pan hebt want je moet ook alles nog goed kunnen omscheppen. TIP: Dit gerecht is ook ideaal als je voor wat meer mensen moet koken want je kunt de hoeveelheden eenvoudig vermeerderen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mexicaans

Dit recept kwam ik al bladerend tegen in het boekje waarin ik, in de beginperiode dat ik zelf achter de pannen stond, al mijn recepten opschreef. Veelal waren het recepten van mijn moeder, een collega, vriendin, buurvrouw, tante  enz. Allemaal recepten uit het dagelijkse leven die aan elkaar werden doorgegeven. Ik kon het niet laten om dit recept na zeer lange tijd weer eens een keertje te maken. Ik heb het recept wel hier en daar 'ververst' want 35 jaar geleden maakte ik nog niet zoveel gebruik van verse producten dan tegenwoordig.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Surinaams

Dit recept gebruiken wij al jaren als er gasten komen of zo maar, omdat het zo lekker is. Ik zou het leuk vinden als er wat meer foto's bijgezet zouden worden. Geeft wat meer inspiratie!! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Een eigen Weight Watchers waardig recept. Iedereen kan het eten, het is een heel normaal recept, alleen wat minder vet en machtig. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Wereld

Niet om speciaal bouillon te maken ( das een mooie bijvangst ) maar speciaal voor het broodje. supermalse " pulled " chicken , met een heerlijk sausje. 2 halen 1 betalen zeg maar . …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Fusion

Voor de echte kipliefhebbers hier lik je je vingers bij af zo lekker. …  Lees verder »

Lekker kippetje op Portugese wijze klaargemaakt, met heerlijke saus en salade. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Portugees

Dit recept is altijd een succes als ik eters heb, heb het eens van mijn vriendin gerkregen omdat het haar succes recept was wilde ik het wel eens proberen en ook hier is het een succes. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Een heerlijke stevige Bourgondische kipstoofpotje, klaargemaakt op Franse wijze met wijn en cognac, Serveer dit gerecht met gepersilleerde of gebakken aardappelen …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Dit is best een 'spannend' recept. Er is enige durf voor nodig om het de eerste keer te maken. Maar als u van pittig houdt, moet u het beslist eens uitproberen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Een overheerlijk pruttelpotje …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Frans

2 mooie kippen van 1,2 kg uit Bresse, zout,tijm,peper,gemalen laurier, wat stukjes spek, enkele uien, 200 g champignons, geutje cognac, 2 flessen goede rode wijn bij voorkeur uit de Bourgogne, 3 fijngehakte knoflookteentjes, beurre manie bestaande uit boter gemend met bloem tot deze korrelig word (mengen met de hand), …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Dit supersnelle en eenvoudige gerecht kun je gerust aan je vrienden voorzetten. Crème fraîche maakt de saus heerlijk zacht van smaak. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands
Top