1. Home
  2. Community
  3. mauritsenole92
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Na een meetkundeproject in mijn klas met kikkererwten hield ik met een hele schaal geweekte exemplaren over. Tja, en toen? Eerst de erwten maar koken en de volgende dag iets lekkers ontwerpen. Na veel recepten gelezen te hebben is het uiteindelijk deze kipstoofschotel geworden. Licht pittig en niet vet. Het houdt het midden tussen een gevulde maaltijdsoep en een stoofschotel. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Spaans

Een lekkere lasagnebereiding met de zachte smaak van spinazie in roomsaus en de volle wat zoutige smaak van gerookte zalm. Heerlijk! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Eigen foto .In veel franse gezinnen populair, lekker en snel klaar. Leuk om met kinderen te maken. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Kinderkeuken

Als ik Indonesisch kook, serveer ik altijd deze zoetzuur van komkommer er bij. Een fris onderdeel van de Indonesische rijsttafel. Bereid de zoetzuur kort voor het serveren, d.w.z. niet langer dan twee uur van te voren. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indonesisch

De schilletjes van deze citroenen zijn heerlijk bij kip- en visgerechten maar vooral bij Noord-Afrikaanse gerechten als tabouleh. Koop het liefst kleintjes, als je die op de kop kunt tikken en vooral veel: voor maanden eetplezier! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Internationaal

Kun je als voor-, maar ook als nagerecht eten …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Belgisch

Een supersnel voorgerecht met een verrassende smaak. De fricandeau koop je kant en klaar en ook het sausje kost niet veel tijd, zo heb je veel tijd voor de rest van het diner. Ik maak dit wel als ik grote groepen te eten heb. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Belgisch

3 komkommers enkele geplette zwarte peperkorrels het sap van 1 citroen 1 blaadje laurier 1 eetlepel suiker 2 dl volle ongezoet yoghurt 4 eetlepels limoensap peper en zout 16 diepe oesters 6 eetlepels sevrugakaviaar 5 radijzen 3 eetlepels radijsscheuten een bosje verse dille 1 dl olijfolie extra vierge …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Zo eenvoudig! En een pracht om te zien! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Een amuse soepje van kropsla, gegarneerd met een gamba op sate pen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

4 eetl. mayonaise,3 eetl. dragonazijn,bieslook,dille,peterselie,peper.200 gr. grookte zalm. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Een topper ! Ik maak dit vaak als ik veel gasten krijg of gewoon voor een zondagse maaltijd, het een lekker en redelijk slank recept, je kunt het eten met gekookte aardappelen, puree, rijst of pasta. Ik eet het zelf het liefst met een lekkere gekookte aardappel (Nicola). …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Een zalmtaart, die je kunt gebruiken voor een etentje met vrienden, als onderdeel van het kerstmenu e.d. Erg lekker. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Zwitserse kaasfondue (een recept van mijn schoonmoeder, geboren en getogen in Zwitserland) …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Heerlijk recept voor lamsbout en je staat niet lang in de keuken. Ik heb het bij het Ultieme recept geplaatst, ik moest er overigens wel lang over nadenken, omdat het zo makkelijk te maken is en eigenlijk altijd lekker is. Ik maak het redelijk vaak, ook voor gasten en het is altijd een succes. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Zuurkoolschotel uit de Elzas (geleerd van mijn Zwitserse schoonmoeder) …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Dit is een recept voor chocolademousse, zoals er zovele zijn. Als je geluk hebt combineert hij volgende drie belangrijke eigenschappen: heel smaakvol, toch heel luchtig, en vast, stijf. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Belgisch
Top