1. Home
  2. Community
  3. matisse
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

1 ui in dunne plakken 50 g ganzenvet of boter 2.5 dl riesling 2.5 dl water 1 teen knoflook tijm 1 laurierblad 5 jeneverbessen 2 kruidnagels 2 hamschijven 150 g doorregen rookspek 500 g casselerrib 1 kg zuurkool in warm water gespoeld 750 g geschilde aardappels zout 3 quenelles de foie 3 straatsburger worstjes (kruiselings ingekerft) 150 g boudin blancs …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Internationaal

Gekonfijte en gevulde kipfilets met gebakken spruitjes en een limoenmayonaise. Ik trof dit recept op de site van www.etenengenieten en heb het hier en daar wat aangepast naar mijn smaak. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Frans

Een "Martino" is een dik belegd Belgisch broodje. Een begrip in België, compleet onbekend in Nederland. Een erg lekker broodje met Filet American als basis. (2 pers) …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Belgisch

Pinda Bravoe (voor 6-8 kleine kopjes) Open pangsit met garnalen (8-10 stuks) Surinaamse saté (16 stuks) …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Surinaams

Eenvoudig te maken voor bij de borrel, hier een extra snel recept, onderstaand drie voorbeelden, maar uiteraard zijn er vele varianten mogelijk. De techniek is die van de €tatin€, een omgekeerde opmaak van de quiche. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans

Eigen foto; Een warm fruithapje met amandelcreme en een caramelkorstje. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Heerlijke kaneelroomijs zelf gemaakt in de ijsmachine …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Deze kunnen warm of koud gegeten worden. Mijn grootmoeder nam ze altijd mee op reis. Bij een stop plaats keek iedereen er naar uit. Nu maak ik ze een paar keer per jaar en natuurlijk ook voor de heenreis van de vakantie. Tussen de voorbereiding van de vakantie is het altijd een klus om ze tussendoor klaar te krijgen. We missen ze altijd op de terug weg. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch

2,5 dl. yoghurt, 80 gr. suiker, 1 zakje vanillesuiker, 1/8 l. slagroom …  Lees verder »

Aardbeienijs, makkelijk zelf te maken met de ijsmachine, zonder ijsmachine regelmatig even roeren en in de vriezer laten bevriezen …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Een taart uit de tijd van Leonardo da Vinci! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Individuele ovenschaaltjes met asperges en truffel …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Heerlijke indonesische hapjes met een sausje om je vingers bij op te eten …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Indonesisch

Gefrituurde gehaktballetjes met zelfgemaakte sambal van mango. Voorgerecht bij indonesische rijsttafel …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indonesisch

 …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Een must-have voor de ijsliefhebbers …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

(voor circa 1,2 liter): van "moesje2" …  Lees verder »

Top