1. Home
  2. Community
  3. mathy48
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Iets te vieren misschien. TUUUURLIJK... recept uit : Etna ovengeheimen.Een oeroud receptenboekje van mijn moeder! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

EEN GEHAKTTAART OM JE VINGERS BIJ OP TE ETEN. HEERLIJK MET EEN VERSE salade MAAR IK EET DEZE GEHAKTTAART DIKWIJLS MET STOKBROOD MET WAT KRUIDENBOTER. TOP TOP TOP  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Een mooi, luxe en leuk brunch gerechtje wat volgens mij niet kan mislukken …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Amerikaans

Chocolade Mousse echt lekker hoor! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Eenvoudig gerecht wat echt verslavend is!!! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Afrikaans

1 kg vastkokende aardappelen 2 uien 2 eieren 1 tl zout zonnebloemolie om in te bakken 125 ml zure room 1 el gehakte bieslook 1 el gehakte peterselie 1 teentje knoflook  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Duits

Een pittige aardappelpuree past perfect bij lamskoteletjes. Zeker eens proberen; Hoofdgerecht; bereidingstijd: 25 minuten; voor 4 personen …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Belgisch

4 plakjes diepvriesbladerdeeg 1 prei 2 stengels bleekselderij 2 eierdooiers 1 el maizena of allesbinder 3/4 l kippenbouillon 20 g boter 3 el dijonmosterd 1 el sesamzaadjes  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Koffietert (kan ook as nagereg gebruik word) Hierdie tert bestaan uit 'n gebakte kors, waaroor stroop gegooi word met 'n heerlike vulsel bo-op. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Afrikaans

2 vleestomaten2 zongedroogde tomaten in olie2 lenteuitjes1 teentje knflook1 eetlepel peterselie1/2 eetlepel gedroogde munt1/2 theelepel gedroogde oreganoca.125 gram zelfrijzend bakmeelzout en peperolijfolie om te bakken …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mediterraan

MAALVLEIS EN KAASPASTEI  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Afrikaans

Makkelijk en soepel deeg. Goed te gebruiken in alle recepten waarin bladerdeeg nodig is: (hartige) taarten, maar ook zoutjes, soepstengels etc. Ik maak altijd een dubbele hoeveelheid en vries wat ik niet nodig heb in zodat ik altijd iets in voorraad heb. …  Lees verder »

Kan ook met bladerdeeg bovenop. Zien ook mijn recept: Jachtschotel met potbrooddeksel 1 Zien ook mijn artikel: Dagboek Van Een Alleseter (25/10/12-25/02/13) …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Afrikaans

Deze zoetzure Atjar-Tjampoer is veel lekkerder dan uit een potje. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Joods

750 g hamlappen, in blokjes gesneden 500 g uien, in halve ringen gesneden 50 g boter 1 blikje tomatenpuree 2 eetl. paprikapoeder 1 theel. karwijzaadjes 3 teentjes knoflook zout en versgemalen peper 1 eetl. azijn 500 g zuurkool 2 zoetzure augurken, fijngehakt 1 eetl. kappertjes 200 g creme fraiche maizena of allesbinder  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Internationaal

Heel gemakkelijk Recept  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Lekker zoet kaneelbroodje, beetje cake achtig. Snel en makkelijk. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Dit voorgerecht is echt een topper en een van mijn favoriete voorgerechten! Het is een gemakkelijk recept en kan al in de ochtend of een dag van te voren worden gemaakt. Ik proefde dit (lang geleden) voor het eerst bij onze Engelse vrienden in Nottingham, kreeg het recept, en ik maak het nog steeds met plezier. Zij vertelden mij dat het een befaamd recept is van Nicolas Tinne de chef-kok en eigenaar van het Ierse restaurant `Snaffles`vandaar de naam `Snaffles mousse` en zoals ik al schreef het is bijzonder lekker. Het grappige is dat de meeste mensen niet snel de ingrediĆ«nten kunnen raden die in dit recept zitten. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels
Top