1. Home
  2. Community
  3. maryh
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

800 g. speklappen zonder zwoerd 4 fijngesneden sjalotjes 250 g. Oosterse roerbakgroenten 4 eetlepels Japanse ketjap 2 eetlepels gembersiroop 1 uitgeperst teentje knoflook 3 lente-uitjes (gesneden) 1/2 theelepel sambal oelek 1 eetlepel citroensap 2 theelepels suiker 2 eetlepels olie om te bakken …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Indonesisch

1 komkommer; geschild, grof geraspt zout 1 teen knoflook; geperst 1 eetlepel sojasaus 1 theelepel pindaolie 1/2 theelepel suiker …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Chinees

DIT IS ECHT EEN HEEL POPULAIR CURRYGERECHT DAT VEEL MENSEN BIJ HUN INDIASE RESTAURANT IN DE BUURT BESTELLEN.ALS JE OOIT HEBT OVERWOGEN OM HET THUIS TE MAKEN,HEB JE JE VAST AFGEVRAAGD HOE ZE HET ZO LEKKER KRIJGEN,MAAR ALS JE DIT RECEPT PROBEER,GARANDEER IK JE DAT JE NIET TELEURGESTELD WORDT.HET MOOISTE ERVAN IS DAT JE,ALS JE NIET VAN KIP HOUDT,OOK LAMSVLEES KUNT GEBRUIKEN,OMDAT HET VLEES APART VAN DE SAUS BEREID WORDT.JAMIE OLIVER. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas

Pittig en erg lekker bij rijst en puree. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

Niet te onderscheiden van de loempiakraam.. en niet al te moeilijk te maken..ideaal als lekkere snack maar als borrelhapje kan ie ook niet stuk!! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Multi-cultureel

Heerlijk gerecht als zondags ontbijt of brunch …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Belgisch

Wat een variatie! Deze salade heeft het allemaal: de subtiele smaak van gerookte kip, een pittig accent van ansjovis, de licht bittere smaak van de witlof en een verfijnd aroma van kappertjes. Daarnaast is hij rijk aan kleur en lekker licht. …  Lees verder »

Varkenshaasjes met Emmentaler uit de oven. Heeeerlijk ! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Voor het deeg: 150 gr bloem 50 gr suiker mespunt zout 100 gr boter bakpapier en droge peulvruchten voor het blind bakken Voor de vulling: 2 citroenen 100 gr suiker 100 gr boter 4 eieren 2 eetlepels maizena 3 passievruchten 3 eetlepels passievruchten- of abrikozenjam …  Lees verder »

Heerlijk bij een buffet of bbq …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mediterraan

Voorbereidingstijd: 40 minuten Bereidingstijd: 25 minuten …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

In het zuiden van Spanje zou het aanbod in een tapasbar als onvolledig worden beschouwd zonder deze Duivelse eieren en ook garneren met een opgerolde ansjovisfilet …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Spaans

Een opgerolde cake gevuld met mascarpone en advocaat. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

"de" saus voor bij de Gravad lax. …  Lees verder »

1 bolletje knoflook, blanke azijn of citroensap (zoveel dat de tenen knoflook ondergedompeld kunnen staan) olie 3,75 dl (bv olijfolie geschikt voor bakken of extra verge als je de olie voor salades wilt gebruiken) …  Lees verder »

300 g suiker, 3,5 dl water, 1,5 eetlepel kaneelpoeder, 2 eetlepels hazelnoten, 400 g mascarpone, 1/8 l slagroom, 1 mango, 2 eetlepels honing. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Een aardappelgratin waarvan je nogmaals opschept.De ovenschaal wordt ingesmeerd met wat olijfolie en verse knoflook. De geur die daarom uit de oven komt is helemaal te gek!! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans
Top