1. Home
  2. Community
  3. maryh
  4. Kookboek Taarten/gebakjes/cakes
Kookboek " Taarten/gebakjes/cakes"

De key lime pie is een Amerikaanse klassieker en wordt meestal in de oven gemaakt. Ik heb een aantal recepten uitgeprobeerd, maar vind de no bake versie duidelijk lekkerder en vooral frisser. Belangrijk is, dat de taart 24 uur in de koelkast opstijft. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Amerikaans

Lekker frisse Citroen Limoncello cake, smaakt altijd en met weinig suiker    …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Zeker eens proberen deze lekkere en makkelijke taart  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Belgisch

Wedden dat je het beslag voor deze smakelijk kruutkoek in minder dan 10 minuten in de oven hebt staan? Het meeste werk zit 'm in het bij elkaar graaien van de ingrediënten en het afwegen Een koek zonder ei en vet, die een vriendin meebracht en waar ik uiteraard het recept van kreeg. Super lekker. Je zou deze koek kunnen vergelijken met dit recept. Ook zonder boter en met maar één eitje, maar met een geheel andere smaak. https://www.smulweb.nl/recepten/1466187/Crisis-cake-een-recept-uit-de-tweede-wereldoorlog …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Regionaal

Erg makkelijk te maken en geen oven nodig …  Lees verder »

Een heerlijke (wal)notentaart uit de keuken van mijn oostenrijkse vriendin. In dit recept gebruik je praktisch geen bloem! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Oostenrijks

Let op: blijkbaar kloppen de verhoudingen niet. Zie reacties bij dit recept! …  Lees verder »

1 pak zelfrijzend bakmeel 1,5 kg verse pruimen 200 g gedroogde pruimen 200 g gedroogde vijgen zakje geschaafde amandelen geraspte citroenschil sap van een halve uitgeperste citroen 3 el wodka (of een andere niet zoete sterke drank) …  Lees verder »

Ik wacht wel tot hij klaar is...mmmmmm Weer een lekkere appeltaart variant …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Er gaat niets boven de geur van een lekkere appelcake in de oven. Ga aan de slag met dit recept en zet snel een heerlijke zelfgemaakte cake op tafel. Smullen maar!  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Japanse cotton cheese cake is een heel luchtige kaastaart met een subtiele smaak en heerlijke textuur. Je kan extra's zoals matchapoeder toevoegen. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Japans

Heerlijk brood met een heel subtiele appel-kaneelsmaak dat bovendien overheerlijk ruikt tijdens het bakken. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

De traditionele appelcake bevat teveel suiker, bloem en boter; in dit recept zal kaneel de smaak versterken en dit zonder de calorieen te verhogen ! Suiker vervangen we deels door zoetstoffen . Het eindresultaat is een lichte, lekkere appelcake die rijk is aan vezels ! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Een heel ander soort brood dan het vertrouwde broodje met gist! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Iers

Lekker zuivelbrood …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Eigenlijk meer een gebakje ipv een broodje …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Engels

Deze Spaanse amandeltaart, ook wel Tarta de Santiago genoemd, at ik eens in een Spaans restaurantje. Ik moest er natuurlijk achter komen hoe je dit zelf maakt en het is super simpel. De Spaanse amandeltaart maak je op basis van amandelmeel en is dus ook nog eens helemaal glutenvrij. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Spaans

Deze boterkoek met citroenrasp er doorheen is heerlijk. Boterkoek kan nogal vet en zwaar zijn, maar door het zuurtje van de citroen toe te voegen maak je een frisse variant waar je niet vanaf kunt blijven. Gebruik een vierkante vorm of een ronde vorm: wat je zelf fijn vindt. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands
Top