1. Home
  2. Community
  3. maryh
  4. Kookboek De Slowcooker
Kookboek "De Slowcooker"

Nog maar één nachtje slapen en dan dendert in het Limburgse het carnavalsgedruis volop los. Carnavalsvierders verdienen een stevige  "bodem" en goede kost om het de 3 dolle dagen vol te kunnen houden. Met dit gerecht moet zeker één feestavond vol te houden zijn. Uiteraard is deze Carnavalsgoulash dan ook  in de kleuren ROOD, GEEL en GROEN. Maak maar een grote pan, zodat onverwachte vierders die binnenkomen vallen  mee kunnen aanschuiven.( voor 8-10 personen) Ik heb alles door de helft genomen , behalve de paprika, omdat ik niet  een halve gele en groene paprika wilde overhouden. Verder heb ik mij braaf aan de voorgeschreven receptuur gehouden. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Hongaars

Een heerlijk kipgerecht waarbij je je vingers opeet.   …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Bij de bereiding is gebruik gemaakt van een slowcooker. De babi pangang is gemaakt van buikspek maar je kunt eventueel ook kiezen voor speklapjes of procureur. Je zou ook kunen kiezen voor hamlappen, maar deze zijn niet vet genoeg en drogen snel uit. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Chinees

Een lekker rundvleesrecept met veel variatiemogelijkheden …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Belgisch

. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Aziatisch

Heerlijk om 's morgens de slowcooker aan te zetten en 's avonds te kunnen eten. Zeker bij warm weer als je geen zin hebt om te koken. Beetje rijst er bij en smullen maar. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch

De basis van dit recept vond ik in een advertentie van een kookwinkel (Balthazar) maar uiteindelijk met diverse ingrediënten uit andere goulash recepten tot dit recept uitgegroeid.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Hongaars

https://www.smulweb.nl/recepten/1467321/Mijn-licht-pittige-oosterse-komkommersalade Dit is toch wel zo heerlijk. Ik kreeg een receptkaartje bij mijn keurslager. Gemaakt, geporoeft en verk( n) ocht.....Deze stoof mag blijven. Heerlijk qua smaak en licht pittig. Gemakkelijk om te maken, want de oven gaat voor je aan de slag.Lekker met..... zie boven …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indisch

Ik wist niet wat ik moest eten dus ging recepten zoeken voor een stoofpot maar niks wat ik lekker vond dus heb van verschillende recepten gecombineerd tot mn eigen stoofpotje …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Wereld

Een groot stuk vlees laten garen zonder vooraf aan te braden was voor mij hét experiment !!!  Hup alles afmeten en in de pan ermee. Daarna lekker 1 1/2 uur laten sudderen en dan het vlees omdraaien en weer 1 1/2 uur laten sudderen. Het vlees  zó MALS én dan die saus ... BIJNA verrukkelijk naar mijn smaak. De naam ZOETPITTIG is hier wel  juist. Meer zoet dan pittig  naar mijn smaak , dus voeg ik een volgende keer wat chilisaus of wat meer sambal  toe en  iets minder basterdsuiker. Maar smaken verschillen toch? Ik heb toch maar de helft van het vlees en de saus in de vriezer gedeponeerd voor een andere keer .... Maar het kostte ons moeite.  Wij aten dit gerecht met rijst en  https://www.smulweb.nl/recepten/1467321/Mijn-licht-pittige-oosterse-komkommersalade  wat uitjes en augurkjes en we hebben gesmuld. Experiment geslaagd ! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Aziatisch

Hamlappen uit de slowcooker …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Internationaal

Runderstoofpotje gegeten bij de abdij Koningshoeven, zo lekker dat ik dit ook graag wilde maken maar dan in de Slowcooker. Dus meerder recepten en bereidingswijze gelezen en een combi gemaaktvan vele recepten Het is heel lekker geworden maar iets minder zoet en een andere vleesstruktuur. Ik heb riblappen gebruikt, die uiteindelijk wat uit elkaar vielen. Bij de abdij was het vlees zacht en zoeter meer een compact stukje, dus denk ander vlees. Dit stoofpotje deed me lichterlijk aan zuurvlees denken Halverwege heb ik geproefd en heb ik er ontijtkoek, een buillonblokje en 2 laurierbladen en 2 extra kruidnagels  en een flinke schep appelperenstroop en een kneep milde mosterd toegevoegd, die staan niet op de foto met ingredienten …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Italiaans

"Dit wil ik wel iedere dag eten!" riep zoon Max van 21. Je moet wel even op tijd beginnen, maar dan heb je ook een kommetje heerlijkheid. Het is precies genoeg voor 4 personen. Ben je met grote eters (en dat zijn mannen van 21), maak dan een kopje Thaise kippensoep als voorgerecht. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Thais

Dit mooie nagerechtje komt uit het boek 'Uit de oven van Van Boven'. Maak vooral veel, want deze stoofpeertjes zijn anders zo op! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Overheerlijke kerrie gerecht. Voor elk wat wils.   …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Afrikaans

€Dumplings€ (niet de oosterse) zijn nauwelijks bekend in de Nederlandse keuken. Vooral in Engeland, Zuid-Afrika en Duitsland worden dumplings veelvuldig gebruikt als garnituur bij stoofgerechten. In Zuid-Afrika heten dumplings: kluitjies In Duitsland: Knödels In Engeland dumplings …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Afrikaans
Top