1. Home
  2. Community
  3. marya1
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Het basisrecept voor deze heerlijke ovenschotel vond ik in het kookboekje Chez lHirondelle. Omdat ik niet gauw tevreden ben heb ik er iets aan veranderd. Wij vonden het heel erg lekker. Dus hierbij het recept. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Na jarenlang zoeken en proberen eindelijk bingo superlekkere kip kerrie heerelijk bij rijst nasi bami de chinees kan met pensioen …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Chinees

Dit recept is heel lang een favoriet gerecht geweest in onze familie. Op een bepaald moment is het wat op de achtergrond geraakt. Afgelopen week heb ik de balletjes toch weer eens gemaakt als onderdeel voor een Aziatisch buffet voor onze kegelvrienden. Ze vielen heel erg in de smaak.  Het recept voor de saus vond ik destijds in een heel oud kookboekje "Wina's Culinaria" - Chinees/Indisch. Het originele recept was bedoeld voor varkenshaas of karbonade en ook werd aan het gerecht aan het einde nog komkommer toegevoegd. Ik heb er mijn eigen versie van gemaakt. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Chinees

Kalamari ( = pijlinktvis ) gekookt in tomatensaus …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Grieks

Deze saus is niet alleen te combineren met allerlei soorten vlees zoals biefstuk, varkenshaas, schnitzel, kip, kalkoen of wild. Maar is ook heerlijk als vegetarische saus voor bij pasta. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Internationaal

Twee weken logeren in het huis van mijn broer en schoonzusje en zorgen voor lekkere maaltijden voor mijn tweelingnichtjes die (nu) nog thuis wonen. Mijn beide nichtjes zijn dol op lekker eten, maar passen er erg op dat ze niet dik worden. Dus zo veel mogelijk slanke gerechten op tafel en dan ....smullen maar! Deze gewokte sperziebonen vielen erg in de smaak. Lekker met rijst of aardappelpuree. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Fusion

Het hele jaar door lekker. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Een heerlijk broodje voor de lunch of de lekkere trek. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indonesisch

Uiensoep, maar deze keer niet de Franse gegratineerde uiensoep die iedereen wel kent. Deze heerlijke uiensoep is gepureerd met room en roomkaas met kruiden en knoflook. Lekker met gehaktballetjes en wat verse peterselie. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Een Engels ontbijt vind ik ontzettend lekker maar omdat het meestal een beetje  too much is eet ik het niet zo vaak. Zo kwam ik op het idee om het eens een keer als avondeten te bereiden en dan met puree in plaats van brood. Van de witte bonen in tomatensaus heb ik met verse worst en champignons een lekker stoofje gemaakt waar ik wat van de typische Engelse HP saus aan heb toegevoegd voor een beetje extra power. Ik heb ervan gesmuld en, met alle respect voor de Engelsen en hun heerlijke ontbijt, vind ik het zelf als avondeten toch ook een erg goed alternatief  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels

Dit is een hele smakelijke, snelle en makkelijke maaltijd voor door de week waar toch alles inzit. Snel klaar, goedkoop en staat in 20 minuten dampend op de tafel. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Multi-cultureel

Lekker fris, 80 kcal p.p. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Dit recept komt uit het kookboek van Mathijs Vrieze: `Lekker en gezond koken met Mathijs`. Zie voor meer informatie en webshop http://www.mathijsvrieze.nl. Een dagje zonder vlees past prima in een verantwoord voedingspatroon. Hoewel je deze rösti natuurlijk ook kunt gebruiken als bijgerecht. Rösti, maar dan een variant op de standaard aardappelrösti. Het is niet moeilijk om een variatie te bedenken, maar let wel op de smaakcombinatie. …  Lees verder »

Deze heerlijke maaltijd heb ik al vaak klaargemaakt, maar nog niet eerder op Smulweb gezet. Ik heb een dergelijk recept eerder ergens gelezen, maar heb deze witlofsaus (met dat recept in ijn achterhoofd) zelf verzonnen. De combinatie van de gebakken kabeljauw met de romige witlof is super lekker. De witlofsaus wordt in de wok gemaakt en is snel klaar. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Belgisch

Ooit jezelf afgevraagd hoe ze dat lekkere gehaktballen saus van de snackbar maken? Dit is die een. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Afrikaans

Weer eens lekker bouillon getrokken en daarvan een heerlijke ouderwetse tomaten-groentensoep gemaakt. Lekker met rundvlees en balletjes. Het was weer smullen! Ik heb deze soep afgelopen week weer gemaakt, maar heb nu geen soepgroenten mee laten trekken met de bouillon. Het uitvissen van het rundvlees was niet zo prettig. Je  kunt eventueel een stuk prei, worteltjes en een stukje bloemkool mee laten trekken. Verder heb ik de soep precies zo gemaakt en hebben we er weer heel erg lekker van gegeten. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Vorige week kregen we vrienden te eten en heb ik weer eens uitgebreid oosters gekookt. Deze overheerlijke eitjes waren een onderdeel van dit etentje. De eieren zijn het lekkerste als je ze een dag tevoren maakt, zodat alle smaken goed zijn ingetrokken. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Een lekkere gepaneerde varkenskarbonade als weekend hap, snel klaar. De beste maak je het met haas karbonades, maar ik gebruikte schouderkarbonades omdat ik dit sappiger en dus lekkerder daardoor vinden.Met schouderkarbonades is de tijd natuurlijk iets langer voor het vlees om gaar te worden. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Multi-cultureel

Deze soep had ik al een hele tijd niet meer gemaakt. Hij was een beetje op de achtergrond geraakt door al die winterse soepen Deze bamiesoep is wel iets speciaals en niet zomaar het eerste het beste noedelsoepje. Dat komt door de verrassende toevoeging van de pindasaus. Nu denk je misschien; Huh pindasaus in de soep Kan dat? Maar je moet het gewoon een keer uitproberen om erachter te komen hoe lekker het is. Succes ermee en ik hoor graag wat jullie ervan vinden …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Fusion
Top