1. Home
  2. Community
  3. martien22
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Ik wilde bloemkool met gehakt eten, de geijkte maaltijd. Toen bedacht ik dat ik er ook wel eens wat anders van kon maken. Iets lekker Aziatisch. Zo kwam ik op het idee om de bloemkool lekker pittig te maken met deze gehakt-pindasaus. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Balkenbrij is een oud Belgisch, Duits en Nederlands gerecht dat vooral in het najaar en in de winter wordt gegeten, oorspronkelijk in het oostelijke en zuidelijke deel van Nederland. Traditioneel wordt het gemaakt van in bouillon (en soms bloed) gekookt slachtafval van het varken (onder meer kop of ribbetjes, spek en lever), en boekweitmeel of tarwebloem, en speciale kruiden (piment of rommelkruid), die een zoete smaak afgeven. Het gerecht wordt verkocht in blokken en gebakken in de koekenpan in plakken van ongeveer 1 cm dik. (Wikipedia) …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Deze gevulde paprikas vielen erg in de smaak bij mijn nichtjes en hun vrienden. Echt simpel en erg lekker. De paprikas gaan rauw in de ovenschaal. Heerlijk met de tomatensaus die ook zonder koken in de schaal gaat. Snel klaar en erg lekker! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Eieren, knapperige groenten en pittige pindasaus zijn de ingredienten van dit bekende -vegetarische- Indonesische gerecht. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Pittige witte koolsalade. Een heerlijk bijgerecht bij een Oosterse maaltijd. Ook als zomersalade lekker met gebakken aardappelen en een stukje vlees. Maak de salade ruim tevoren zodat de smaken goed kunnen intrekken! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

De asperge tijd is weer aangebroken. You love it or you hate it Ik heb jarenlang asperges gehad uit eigen tuin, daardoor probeerde ik ook eens een wat andere bereidingswijze dan alleen de klassieke Asperges met ham & ei. De gegrilde smaak van de asperge is totaal anders maar het is een heerlijke afwisseling Je kunt hiervoor witte asperges gebruiken maar ook groene of een combinatie van beide …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Met dit recept hoef je geen tjap tjoy van de Chinees, maak het zelf, veel gezonder en veel lekkerder (zonder vetsin!). Super slank gerecht! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Deze boerensoep is een heerlijk culinair lekkernij. Lekker als voorafje of gewoon tussendoor. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Deze amuse deed het erg goed op onze 12 1/2 trouwdag, veel complimenten gehad en zo makkelijk te maken. …  Lees verder »

Ca. 600 g spruiten 2 teentjes knoflook 12 gedroogde abrikozen 50 ml olijfolie 1 tl kaneelpoeder zout, versgemalen peper 150 ml ongezoet sinaasappelsap …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Marokkaans

Lekker pittige ovenschotel. Door het gebruik van de mosterd en crème fraîche krijgt de kool een lekkere romige smaak. Geen aardappelpuree bovenop, maar aardappelen gestampt met wat crème fraîche en mosterd erdoor geroerd. Hierdoor krijg je een wat grovere laag, die heerlijk is bij de spitskool. Ook lekker met plakjes ontbijtspek op de schotel. Ze worden lekker knapperig in de oven. (zie foto) …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Een heerlijke Zweedse saus voor over zalm, kabeljauw, en vele vis naar smaak. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Internationaal

Antwerpen is een Bourgondisch paradijs. In de stad zijn veel verschillende keukens terug te vinden waar je heerlijk kunt eten. Maar naast de vele restaurants zijn er natuurlijk ook de befaamde frietkotten. Vooral in combinatie met Vlaams stoofvlees zijn de Belgische frieten verrukkelijk. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Belgisch

Een stoofpot om van te smullen. De combinatie van de hamlappen in rode wijn en chilisaus met ee spitskool is echt verrukkelijk! Ik heb dit deze keer gewoon in de pan gemaakt maar volgende keer gaat dit in de slowcooker. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Aziatisch

Dit is een recept van mijn vader en het is anders dan de "gewone kaaskoekjes" het is namelijk niet van bladerdeeg gemaakt maar van een supersimpel deeg om te maken. Ik heb de naam van dit recept (kaasstengels a la pappa) veranderd in "Kaaskoekjes a la pappa". Ik probeerde de kaasstengels van mijn vader te maken maar terwijl hij ze allemaal even mooi en met zelfde lengte/dikte kreeg, lukte dit mij niet.(zie mijn 1e fotos) Maar ja, mijn vader was banketbakker en ik ben maar een simpele hobbykok. Dirk (Canadadutch) had er rondjes van gemaakt en was laaiend enthousiast en heeft 2 foto`s aan dit recept toegevoegd. Ik maak nu ook rondjes van en ze zijn prima! Goed in te vriezen en als je bezoek krijgt zijn ze binnen een paar minuten ontdooid en net zo knapperig. De foto`s van "mijn rondjes" heb ik toegevoegd. Mocht je (zoals Dirk) grotere hoeveelheden willen maken? Geen probleem als je maar gelijke hoeveelheden bloem/boter en kaas aanhoudt. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Lekker en snel klaar …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Chinees

Van de week een heel leuk receptje gezien op tv. Vandaag gemaakt het is zooo lekker en zo simpel om te maken! Ik heb het recept iets aangepast, de basis blijft hetzelfde maar ik heb het aangevuld met mijn eigen woorden. Heel leuk om te maken voor een verjaardag, of zomaar als je trek hebt in iets hartigs. Gisteren (14.04.2012) de broodjes weer gemaakt. Recept iets verandert, Nu 30 minuten in de oven op 200°. Ze waren perfect. Als je 1 broodje per persoon rekent heb je hier een recept voor 4 personen, wij hebben 2 broodjes per persoon gegeten! Mijn eigen gemaakte kroketten waren op dus heb ik diepvries kroketten gekocht. Als je kaas of groentekroketten neemt dan kunnen de vegetariërs ook mee-eten. Zo zie je maar dat je met een paar ingrediënten een super makkelijk hapje kan maken. De bevroren kroketten zijn al gaar want die gaan alleen in het frituurvet om een bruin korstje te krijgen en nu zitten ze verpakt in bladerdeeg dus wordt de ragout lekker zacht in de oven. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Mijn bijdrage aan de sambal recepten op Smulweb. Dit recept kreeg ik van een Indonesische vriendin (en die had het weer van een vriendin...enz. enz.) Dit is zo`n geweldige lekkere sambal en zo anders dan uit een potje! Als het op is maak ik snel weer een paar potjes want dit is de lekkerste sambal ooit gegeten! (vind ik). Het is niet alleen lekker bij rijst of mie maar ook bij macaroni. Smaakt ook lekker door gehakt. Of bij je rundvlees door de jus. Door roerbak groenten en nog veel meer. Op 16.03.2012 weer eens gemaakt en wat veranderingen toegevoegd. (iets pittiger gemaakt plus tomatenpuree toegevoegd) ook wat nieuwe foto`s erbij geplaatst. De veranderingen die ik dit keer heb gedaan zet ik tussen haakjes. Er staan `oudere` foto`s bij met meer potjes maar die waren kleiner. Om de hoeveelheid te kunnen zien is moeilijk maar dit keer (16.03.2012) ik had 2 vrij grote potten, 1 kleinere en 1 heel klein potje (niet helemaal vol). Dat gaat dus als 1e op! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch
Top