1. Home
  2. Community
  3. marjet1
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Iedereen kent de bossche bol wel. Lekker goed gevuld met slagroom.  Ik bedacht een variant voor Koningsdag, bevrijdingsdag of gewoon voor als je zin hebt in oranje ! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Deze heerlijke citroenjam is niet alleen erg lekker op pannenkoeken maar je kunt er ook allerlei gerechten mee verrijken. Bijvoorbeeld vis of kip krijgen door de toevoeging van wat citroengelei of -jam een super lekkere smaak. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Ik kwam dit recept een keer tegen op pinterest. Paar keer gemaakt inmiddels en elke keer weer een groot succes. Bij deze deel ik hem, eetsmakelijk …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Amerikaans

Voor bij het paasontbijt …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Palmpasenhaantjes voor het (paas)ontbijt …  Lees verder »

Appels, verse rode pepers en pijnboompitten gaan in deze pittige, zoetzure chutney …  Lees verder »

Lekker pikant …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Mexicaans

Deze vurige 'jam' kan wekenlang in de koelkast bewaard worden en geeft alles een opkikker, van gegrild vlees tot avocadosoep ... …  Lees verder »

8 paprika's in diverse kleuren, 4 rode uien, 4 tenen knoflook - gepeld, 3 el olie, 7 dl droge witte wijn, 2 dl appelazijn, 2 el mosterdzaad, 2 stuks foelie, 4 laurierblaadjes, 1 el verse gehakte gember, 1 el verse gehakte tijm , 50 gr rietsuikerm 2 el arrowroot. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indiaas

2 kg rode, gele en groene paprika's, 5 l water, 100 gr zout, 2 teentjes knoflook, 20 gre zout, 100 gr suiker, 20 witte peperkorrels, 2 blaadjes laurier, 2 l azijn, 2 el olijfolie. …  Lees verder »

Tafelzuur van de bovenste plank; als in de zomer de paprika's goedkoop zijn, moet U deze bijzonder smakelijke salade eens bereiden, om hem in magere tijden te serveren …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Belgisch

Lang houdbare ingemaakte groene paprika's met tomaat …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Marokkaans

Relish is eigenlijk niet te vertalen; het produkt zit tussen chutney en zoetzuur. Relishes zijn lekker bij koud vlees, salades, gourmet, bbq, maar ook bij de boterham ! Dit recept is goed voor 3 a 4 potten van 450 g) …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Op toastbloem met pesto-saliesaus …  Lees verder »

500 gram konijnevlees, 500 gram speklapjes, 2 eetlepels Cognac, 2 uitgeperste teentjes knoflook, 1 theelepel gedroogde tijm, 1 eierdooier, peper en zout, 100 gram in dunne plakjes gesneden vet gerookt spek, 1 takje tijm. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

250 g.speklapjes,250 g.varkenslever,250 g.hamlappen,3 sjalotjes,40 g.boter,1 teentje knoflook,2 plakken gekookte ham van elk 50 g.,1 ei,1dl. slagroom,zout en peper,1/2 theel.tijm,mespunt gemalen kruidnagel,2 eetl.groene peperkorrels,2 eetl.fijngehakte peterselie. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Een super pate voor een super diner! Niet te al te makkelijk om te maken, maar helemaal TOP!!!! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Engels

200 gram kippenlever, 200 gram vers vet spek, 200 gram varkenslappen, 2 el KNORR primerba gefruite ui met spek, 1 el KNORR primerba knoflook, 100 gram kleurzout, peper, 10 dunne plakken vers vet spek. Voor het garnituur. 100 gram gerookte ossentong, 200 gram gerookte kipfilet, 5 shiitake, MAZOLA maiskiemolie. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

500 gram cranberry?s 200 gram suiker 1/2 liter rode wijn een appel …  Lees verder »

Een klassieker bij ons thuis; Gejat van mijn schoonzusje! Makkelijk te verveelvoudigen als je meer eters krijgt, en je hebt er geen omkijken naar! …  Lees verder »

Top