1. Home
  2. Community
  3. marjamaria2
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Je ruikt het, je proeft het, zo hoort oma's draadjesvlees te zijn. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

2x 160 gr Kipstukjes 4 el (koolzaad)olie 2 grote uien, gesnipperd 1 x rode peper in ringetjes. 1 teen verse knoflook fijngehakt ½ tl ketoembar (gemalen korianderzaad) ½ tl nootmuskaat 1 tl gember fijngehakt 2 kruidnagels 1 tomaat in blokjes 4 el ketjap manis 1 el tamarindepasta 150 ml water 1 tl bouillon poeder of juspoeder sap van een halve limoen …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Babi pangang zoals bij de chinees …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch

850 gr. bloemkool-roosjes 450 gr. Taleggio kaas 100 ml. verse room 1 ei Paneermeel Citroen Boter Kaneelpoeder Zoete paprikapoeder Olijfolie …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

De Irish Stew is een gerecht dat je in de meeste pubs in Ierland wel op de kaart kunt vinden. Dat is ook de plek waar ik het zelf voor de eerste keer gegeten heb. Van origine wordt het gemaakt met lamsvlees maar deze variant met rundersucade doet zeer zeker niet onder voor het originele recept. Eigenlijk is er helemaal geen sprake van een origineel recept want zoals elke pub zijn eigen variatie heeft zoveel verschillende recepten vindt je ook in kookboeken terug. Ik heb het zelf al meerdere keren gemaakt maar ben uiteindelijk op dit recept uitgekomen omdat deze creatie bij iedereen het beste in de smaak viel. Je kunt voor wat betreft de groenten naar wens variëren met prei, pastinaak en witte kool. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Iers

Heerlijke roerbak broccoli met een oosters smaakje. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Slanke keuken

Zijn jullie ook zo gek op die heerlijke Marokkaanse/Algerijnse "loempiaatjes", waar je zoveel verschillende kanten mee op kunt? Nou, ik wel en hier heb ik weer zo`n lekker recept daarvoor..... …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Marokkaans

Wie houdt er níet van die lekkere krokante kippastella`s met die verrukkelijke combinatie van kip, kaneel en amandelen? …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Marokkaans

Cake hoeft niet altijd zoet te zijn; probeer ook eens deze hartige cake`jes met komijnenkaas.... …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Marokkaans

Vol met vitamines zoals B en C, antioxydanten en noem al die goede stoffen maar op......daarnaast natuurlijk bijzonder smakelijk …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Marokkaans

Lekkere hapjes als voorgerecht of om te serveren als tussendoortjes bij een drankje....  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Marokkaans

Ja hoor....ik ben nog lang niet "uitgevarieerd" met die lekkere briouats-recepten (oftewel Marokkaanse loempiaatjes). Dit is er ook weer zo één...... …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Marokkaans

Een fijne hartige cake met mediterraanse accenten.....  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Mediterraan

Aardappeltortilla`s worden doorgaans gemaakt van aardappel, ei en ui maar hieronder vind je een lekker tortillarecept met gehakt.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Marokkaans

500 gram rundergehakt; 1 zeer fijn gesnipperde ui; twee eetlepels gemengde verse fijngehakte kruiden (platte peterselie en verse koriander); 1/2 koffielepel gemberpoeder; 1 koffielepel paprikapoeder; 1/2 koffielepel kurkumapoeder; 1 koffielepel zout; 1/2 koffielepel witte gemalen peper; 1 koffielepel gemalen komijn; 2 eetlepels olijfolie.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Marokkaans

Lekker ouderwets maar niet te versmaden, deze op Marokkaanse wijze met gekruid gehakt gevulde groenekoolbladeren. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Marokkaans

Lekkere krokante hartige hapjes voor tussendoor..... …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Marokkaans

Het is een saus, een (vis, kip en vlees-)marinade, door de rijst of anders is het ook erg lekker om met een stuk Marokkaans brood te eten; kijk maar wat je er zelf mee wilt doen..... Dit is een lekker recept voor de beroemde Marokkaanse CHERMOULA: …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Marokkaans
Top