1. Home
  2. Community
  3. marjamaria2
  4. Kookboek slowcooking
Kookboek "slowcooking"

* een pak spliterwten * 1 prei * 1 winterwortel * 1 knolselderij * 1 bosje selderie * paar takjes peterselie * 1 grote of 2 kleine aardappels * 1 1/2 - 2l.water * 3-4 bouillonblokjes * 4 hamlapjes of ander vlees wat je wilt gebruiken *100g spekblokjes * rookworst eventueel * zout en peper …  Lees verder »

Een recept van BBC Food voor de slowcooker. Ik heb de avond tevoren alles alvast kleingesneden (hulde aan Tupperware)dat scheelt `s morgens heel wat tijd. Dit is een recept voor 4-6 pers. Alidada heeft een reactie gegeven n.a.v. een vraag van mij aan haar (ik vond het namelijk nogal "nattig"). Zij gebruikt maar 1 blikje tomatenblokjes en een flinke scheut hot ketchup en ook voegt ze peper en zout toe. De yoghurt laat ze weg. Hartelijk dank Alidada!!! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Engels

Een lekker gerecht wat veel in Australië wordt gegeten. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Australisch

Een soort Bolognese saus maar nu gemaakt in de slowcooker …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Internationaal

Omdat het wel herfst leek en het ook snel weer kouder gaat worden hadden we zin in wat stevigs. Ik heb dit vroeger, toen ik nog voer, ook elke week op zee gemaakt. Als de bemanning dan koud van het dek kwam na de visvangst opgeruimd te hebben stond er in elk geval een heerlijke maaltijd op tafel waar je snel weer warm van werd. Lekker dus als het straks weer wat kouder wordt. Voor mensen die een slowcooker hebben is dit een prachtig gerecht. Dit slanke gerecht zit ook bomvol vitamine en is dus gezond ! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Hongaars

Een gemakkelijke en heerlijke manier om ribs (krabbetjes) te maken zonder een BBQ als dat zo uitvalt. Deze manier van koken maken de ribs (rund of varken) altijd mals! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Canadees

Ik wilde een soep maken en tegelijkertijd mijn nieuwe slowcooker uitproberen. De hele rode peper in de soep maakt hem "pittig" maar niet heet. (peper verwijder je naderhand) Mocht je van "heet" houden dan voeg je een fijngesneden peper toe. Ik heb de peper heel gehouden en daarna verwijderd. Kippensoep (is bewezen!) is heel goed als je grieperig of verkouden bent. En de geur! De geur alleen al maakt dat je jezelf beter voelt! Maar of je nu supergezond bent of grieperig deze soep is super lekker. Ik heb er geen vermicelli ingedaan de soep was "gevuld" genoeg. Deze soep is ook te maken in een gewone soeppan.Zorg er wel voor dat de soep alleen maar mag "trekken" dus zet een vlamverdeler onder je pan. Heel af een toe mag je "een blupje"zien maar meer ook niet. Zo krijg je een heerlijke soep! De tijd zal dan een ± 3-4 uur zijn.  …  Lees verder »

Een heerlijk stoofje met Griekse smaken. De smaak is lekker zoetig, maar niet teveel en pittig. Al die smaken trekken in het vlees en de saus is werkelijk heerlijk en wat geconcentreerd door inkoken. Dit is geen Stifado, maar lijkt er wel op. Mensen die goed zijn in smaken onderscheiden proeven en begrijpen waarom. Er zit veel in, maar is echt super makkelijk om zelf thuis te maken. Ik heb er hele mooie fotos van, maar omdat ik ze niet kan uploaden door dat gezeur met SW zet ik ze er later wel bij als het ooit weer normaal gaat functioneren. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Grieks

Door de combinatie van zoet en pittig een erg lekker stoofgerecht. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Multi-cultureel

Dit recept heb ik gekregen van een vriendin die gek is op Oosters koken, dit is (volgens mijn vriendin) een typisch eenvoudig gerecht uit Pakistan wat haar mond doet wateren iedere keer dat ze er aan denkt! Ik heb het 18.11.2011 weer eens gemaakt en nu ook foto`s toegevoegd. Ik kan alleen maar zeggen, het was weer heerlijk. Bovendien is het een slankrecept van 320 cal. p.p. en geschikt voor in de slowcooker. De tijden die in dit recept vermeld staan zijn voor de braadpan (gas). In de slowcooker duurt het ongeveer 3 uur bij mij was het al gaar na 2 uur maar raadpleeg de gebruiksaanwijzing van je slowcooker want de tijden verschillen behoorlijk. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch

Heerlijk mals, smakelijk en beslist niet droog. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Canadees

Een indonesisch, lekker pittig gerecht. Dit keer gemaakt in de slow-cooker. Zet het smorgens klaar, ga lekker weg, kom savonds thuis in een oosterse sfeer. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch
Top