Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Community
  3. marja_wessels1
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Ik kwam dit recept tegen op de site van Onno Kleijn, culinair journalist. Eigenlijk maak ik altijd mijn meest favoriete babi ketjap (zie tips), maar ik wilde toch eens een keer deze "luie" babi ketjap proberen en ook die vonden we lekker. Het recept is ietwat aangepast aan eigen smaak. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Als je de balletjes kleiner maakt, zijn ze ook zeer geschikt als borrel balletjes. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Wereld

Originele naam "Oriental Honeyed Pork" Voor slowcooker met inhoud 3,5 liter (een grotere is geen probleem). Dit is werkelijk een heerlijk recept. Heb je geen slowcooker dan kan je gerecht OF in de braadpan op een heel laag pitje OF in de oven op ongeveer 150- 160 graden voor ongeveer 3-4 uur (hangt van je oven af) dus kijk/proef tussendoor. OF je kunt het ook in de Romertopf klaarmaken. (keuzes genoeg dus en allemaal even lekker). Ik heb de 1e keer het originele recept gevolgd (wat varkenshaas betreft) maar tegenwoordig maak ik het met varkenslappen, ik vind het eigenlijk zonde om de dure varkenshaas te stoven. De rest van het recept heb totaal veranderd naar mijn eigen smaak, er stonden ingrediënten in die in Nederland niet of nauwelijks te koop zijn dus alleen de naam is overgebleven dus is het mijn eigen recept geworden. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Engels

Recept van mijn (Indische) oma. Een heerlijk recept met rundvlees, (of kip of varkensvlees, wat je maar wil) Een gerecht wat niet in een rijsttafel mag ontbreken. Zeer geliefd, vooral bij kinderen vanwege de milde en zoete smaak. Dit recept heeft overigens op rtl-text gestaan. Mijn oma was zeer trots.... Als ik het gerecht proef voel ik me weer een klein kindje op bezoek bij oma... lekker smullend van de smoor! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indonesisch

Warm worden op koude, donkere avonden doen ze in Hongarije standaard met dit pittig stoofgerecht. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Hongaars

575 kcal per persoon …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Goedkoop en snel

Nog eentje met look …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Japans

300 gram rijst 200 gram sugarsnaps 4 speklappen 3 eetl. olijfolie 1 zalje japanse teriyakisaus ( 160 gram AH.) 100 gram shiitake150 gram wortel julienne gesneden 3 stuks bosui ( in schuine ringetjes) …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indonesisch

Ik kook meestal voor 2 personen dus hou ik altijd wel wat over, dus vandaag deze ovenschotel. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Heerlijke maaltijdsoep! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

3 rode uien, 100 gr. boter 2 eetl. bruine basterdsuiker 4 eetl balsamico azijn, 2 takjes tijm 2 takjes rozemarijn 4 lamskoteletten 50 ml, rode wijn zout versgemalen peper …  Lees verder »

Gemaakt eind juni 2009, zo simpel maar zoooo lekker. In het italiaans heet het Spaghetti con fave e guanciale. Alleen dat al... Guanciale is gerookt kinnebakspek, kun je dat niet krijgen is het met pancetta ook heel lekker …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

150 gram gehakt half om half 1 blikje ma?s ? spitskool 2 uien 2 teentjes knoflook 1? theelepel djinten 4 rode of groene lomboks of paprika trassi zout en peper ve-tsin olie …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

4 eieren1 ui2 ruime theelepels sambal(trassi)2 theelepels gemberpoeder1 eetlepel tomatenketchup2 eetlepels donker bruine basterdsuiker6 eetlepels ketjap manisolie …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Indonesisch

Simpel te maken en overheerlijk dessert. De laagjes komen leuk uit als je de Godenspijs in glazen coupes serveert. …  Lees verder »

Heerlijk makkelijk receptje. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Mexicaans

Op 5 februari was het World Nutella Day. Zo een dag kon ik niet aan mij laten voorbij gaan. Daarom zocht ik een receptje op voor Nutella brownies, en zo kwam ik op dit receptje. Ik amuseerde mij in de keuken en even later toverde ik een heerlijk goedje op tafel. Deze brownies waren in no-time op. Mr. Boyfriend en onze gasten waren verzot op deze brownies. Je moét ze gewoon maken !!  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Af en toe heb ik een periode dat ik weer even aan mijn lijn moet denken, slik. Ik maak dan koolhydraat arme recepten. Dit recept is niet helemaal zelf bedacht. Er bestaan genoeg gevulde puntpaprika recepten natuurlijk. Ik heb alleen de kruiden naar eigen idee gedaan. Het resultaat is erg lekker. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Een lekkerder recept voor pilaf bestaat (volgens mij) niet. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal
Top