1. Home
  2. Community
  3. marinus3
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Het recept voor deze hele lekkere en super simpele salade vond ik in é'n van mijn kookboeken, namelijk "De dikke Vinazza". Ik ben dol op de Italiaanse keuken en op lezen. Nou in dit boek vond ik alles. Leuke verhalen en heerlijke recepten. We hebben genoten van deze verrukkelijke salade. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Verschillende groenten gebakken, gestoofd en gegratineerd …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Zalige romige stamppot van beetgare groene kool met ui, knoflook, spekjes en knapperige champignons. Op smaak gemaakt met wat room en een lepeltje mosterd. We hebben hiervan gesmuld! Hier in Duitsland wordt groene kool erg veel gegeten. De naam voor groene kool is Wirsing, niet te verwarren met Grünkohl, want dat is onze boerenkool.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

2 el olijfolie, 2 uien fijnge-snipperd, 1 teentje knoflook, 400 g verse worst, 50 gr. mager spek in blokjes, 4 bosuitjes in dunne ringetjes, 2 takjes verse tijm, 50 g chorizo in kleine stukjes, 1/2 blik bonen uitgelekt, 8 middelgrote champignons in plakjes, 1 liter groentebouillon, 1 savooijekool …  Lees verder »

Bijgerecht dat er zeker mag zijn, deze savooiekool bereiding ! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Hongaars

De lekkerste pesto maak je met dit recept. Ik heb al heel wat potjes pesto geprobeerd, zelfs in Italie ben ik op strooptocht geweest, maar er is er geen een die zo lekker is als deze zelfgemaakte pesto. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

4 bio portobello`s 2 eetlepels olijfolie 4 tartaartjes 2 theelepels paprikapoeder 2 theelepels italiaanse kruiden versgemalen peper 1 grote tomaat, in 4 mooie plakken 100 gram roombrie, in 8 plakken …  Lees verder »

Portobello`s gevuld met gebraden gehakt en gegratineerd met pesto en kaas. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Multi-cultureel

4 sucadelappen a 200 gram 80 gram winterpeen geschild en in blokjes gesneden van 0,5cm bij 0,5 cm 80 gram ui ontdaan van schil en fijngesnipperd 80 gram knolselderij geschild en in blokjes gesneden van 0,5cm bij 0,5cm 60 gram prei in de lengte gehalveerd en fijngesneden 4 tomaten in vieren gesneden 100 gram katenspek (bij supermarkt verkrijgbaar) in kleine blokjes gesneden ½ teentje knoflook zeer fijn gesneden (absoluut niet persen) 1 blaadje laurier 4 takje thijm 1 tak rozemarijn 150 gram roomboter scheutje olie 3 dl rode wijn (eenvoudig supermarkt) 2 eetlepels grove mosterd 3 dl runderbouillon peper uit de molen zout naar smaak wat bloem om het vlees mee te braden.  …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Deze bami is snel klaar met een ietwat zoete en pittige smaak dat komt door de zoete wortel, spitskool en katjap manis, De pittige smaak krijg je natuurlijk door de vers rode pepertjes of Harissa (zie Harissa recept). …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Een erg lekker makkelijk te maken eenpansgerecht. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Het is weer herfst en de heerlijke tijd van de paddenstoelen is weer aangebroken. Niets is lekkerder dan cantharellen want de smaak van dit culinaire paddenstoeltje is uitgesproken peperig. Dit garnituurtje gaat uitstekend samen bij rood vlees zoals gegrilde biefstuk, ossenhaas, entrecote of ribeye of rosbief uit de oven. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans

250g. (verse) tagliatelle, ca. 100g. cantharellen, 40g. boter, 1 sjalotje, 1/2 dl bouillon of water, 1 eetl. verse tijmblaadjes (of 1 tl. gedroogde),(olijf) olie, zwarte peper uit de molen, evt. geraspte Parmesan. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Een super lekkere risotto met als thema de herfst die kruidig, zacht en romig smaakt. Geweldig hoe die mooie smaken bij elkaar komen. Een must voor de risotto liefhebber! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Iedereen weet nu wel dat de herfst zijn intrede heeft gedaan. Culinair gezien de mooiste tijd van het jaar. Overal zijn de mooiste producten te krijgen. Deze met recht "hemelse" herfsttaart komt uit een kookboek vol streekgerechten uit een bosrijk gebied. Mensen gebruiken dus alles wat het bos te bieden heeft. Paddenstoelen, noten, wild en zo is deze heerlijke taart ontstaan. Hij is makkelijk te maken, walgelijk lekker, maar best wel machtig. Geniet er maar van. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Europees

Weer eens wat anders met chinese kool. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Chinees

2 cm verse gemberwortel - 1 teentje knoflook - 350 gram Chinese kool - 1 eetlepel sesamolie - 250 gram verse zalmblokjes, niet gerookt - 2 eetlepels zonnebloemolie - 1 eetlepel oestersaus - 50 ml droge witte wijn - 2 theelepels maizena - verse bieslook …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Chinees

Een erg lekker roerbak gerecht! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Chinees
Top