1. Home
  2. Community
  3. marijanrunhart
  4. Kookboek Mijn favoriete groente recepten
Kookboek "Mijn favoriete groente recepten"

500 gr. koolraap, 25 gr. margarine, 1 theel. kerriepoeder, 1 1/2 dl. melk,1 dl. water, 1 bouillontabl., 2 eetl. bloem, 200 gr. hamblokjes, 1 eetl. gehakte peterselie, geraspte kaas. …  Lees verder »

Lekkere stoofschotel van koolraap met andere groenten. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

1 1/2 kg aardappelen 1/2 kg zoete appels 1 kg zure appels (James Grieve of goudrenetten) 1 tl zout 50 g boter 2 dl melk 1 mespunt kruidnagelpoeder 1 mespunt kaneel 1/2 tl versgemalen peper 1/2 tl nootmuskaat 1 rookworst …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Dit recept is zo lekker! Ik kwam dit weer eens tegen bij mijn slankrecepten en om het niet weer kwijt te raken (ik ben nu eenmaal een chaoot) zet ik het op Smulweb. Daar kan ik het zo vinden en misschien kan ik het dan delen met andere Smulwebbers die ook wel eens de slanke versie willen maken, wie weet? Dit is natuurlijk niet de originele versie van Chakchouka maar dit gerecht heeft weinig ingrediënten en is snel klaar! En dat een slankrecept heel lekker kan zijn bewijst dit recept maar weer eens! Ben je niet op dieet neem dan meer. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Slanke keuken

Weer eens een andere variatie op de gewone "witlof met ham en kaas"uit de oven.Bijzonder door de romige champignonmassa en de door de aardappelen gestampte boursin . …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Duits

Misschien een beetje ouderwetsmaar nog altijd lekker. Alles in één pan: lekker gekruid gehakt met sperziebonen, paprika en champignons en pindasaus.   …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indisch

Afgelopen winter zag ik dit bijgerecht gemaakt worden door een winnaar van een seizoen Masterchef en zit dan gelijk strak voor de tv want ben dol op spruitjes. Alleen gewone spruitjes gekookt of met saaie gekookte ham en jonge kaas, dat is zo 1970, die hoef ik niet meer. Dit is weer wat anders want zijn spruitjes met ballen door alle andere smaken erbij. Makkelijk en snel te maken en veel mensen hebben de meeste ingrediënten al in huis in herfst en winter. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Ik ben zelf niet zo dol op stamppot zuurkool, maar inmiddel heb ik door wat te experimenteren toch de stamppot zuurkool gevonden die ik nu wel heel erg lekker vind. Lekker zacht romig en niet te zuur. Verrukkelijk. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Een heerlijk winters gerecht. Deze hoeveelheid is genoeg voor 4 man. Het lijkt erg veel, maar de ervaring leert dat er erg veel van gegeten wordt. En geloof me, de volgende dag de restjes opeten is echt geen straf. Met de hoeveelheden valt te schuiven naar smaak, vooral wat betreft de hoeveelheid suiker. In mijn opinie is hete bliksem het lekkerste als hij lekker zoet is, zo is het recept ook geschreven. Heb je dit liever niet, dan kan je de suiker weglaten of verminderen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Slanke versie met kruiden uit je eigen keuken en zo min mogelijke toevoegingen van geur en smaakstoffen. Het zelf kruiden en opbakken is een leuk proces om te doen !! Beetje voor beetje rijst toevoegen terwijl die heerlijke geuren op je af komen. Dit is echt een speciaal moment en je doet het helemaal zelf !! Je weet dan ook, dat je nooit meer een " relatief " duur zakje kruiden in de supermarkt gaat kopen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Snelle pofaardappel Lees meer: 12x aardappels om je vingers bij af te likken …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Deze ovenschotel at ik voor het eerst bij mijn Poolse schoonzusje. We vonden het verrukkelijk. Nu maak ik deze schotel ook zelf klaar. Weer eens een andere manier om spruitjes met gehakt klaar te maken. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Ooit dit recept gekregen van mijn dochter en toen ik het weer eens maakte wist ik waarom ik het bewaard had! Het is niet alleen een slank gerecht (310 cal p.p.) maar ook nog eens heerlijk. Het is zonder vlees maar je zou ook het heel goed restjes gaar (rund)vlees of rul gebraden gehakt kunnen toevoegen of neem vegetarisch vlees. Wij eten wel vlees maar ik miste geen moment `vlees` in dit recept. Van de week (oktober 2012) weer eens gemaakt en nu er eindelijk foto`s bijgeplaatst. Ik heb het voor 2 dagen gemaakt en het recept iets veranderd. (zie onderaan) De volgende dag in een andere ovenschotel gedaan en zo hadden wij voor twee dagen een heerlijke schotel. Voor andere tips lees onderaan bij "Serveertips" …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vegetarisch

~~Dit is een super simpel bloemkool recept. Soms heb je gewoon niet zo'n zin om veel moeite te doen voor een maaltijd, maar heb je wel behoefte aan gezond eten. Op zo'n moment biedt een super simpel recept als dit bloemkool recept uitkomst. Door de toevoeging van oude kaas en bieslook krijgt dit gezonde recept een lekkere smaak, maar je blijft de bloemkool wel proeven. We blancheren de bloemkool zodat hij een bite heeft en het niet zo'n zompig boompje wordt ;-). En vergeet de vers gemalen peper en nootmuskaat niet. Onmisbaar voor wat pit. Wist je dat bloemkool een erg gezonde groente is en lekkerder smaakt als je hem kort kookt? Vroeger kookten mensen de groenten heel lang, omdat men dacht dat je giftige stoffen uit de groenten moest koken. Nu weten we echter dat er juist een hoop goede voedingsstoffen verloren gaan als je groente te lang kookt. Bloemkool bevat veel vitamines en mineralen: vitamine B1, B2, B3, B6, B11, C, K,  kalium, mangaan, molybdeen, fosfor, magnesium, calcium en nog een rijtje fytonutriënten. Wist je dat ze in Italië paarse bloemkool hebben, in Spanje groene met gekke punten en dat er ook oranje bloemkool bestaat in Nederland? …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Luigi mocht vroeger op z'n verjaardag kiezen wat hij wou eten.Rode kool was vroeger z'n favoriet.Dit gerecht past uitstekend bij een stoofschotel voor rundvlees/wild,te vinden elders op m'n pagina. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Als het zo koud is eten we graag stamppotten of ovenschotels. De verwarmen je. Ik had nog spruitjes, spekreepjes en paddenstoelen in de koelkast en wilde weer eens iets anders. Maar wel een ovenschotel. Deze keer zonder kaas. Om de spruitjes toch weer een andere smaak te geven heb ik pittige mosterd met creme fraiche door elkaar geroerd en dit door de spruitjes gemengd. In één woord VERRUKKELIJK, Echt een ovenschotel om nog eens te maken. De  aardappelschijfjes bovenop heb ik deze keer niet met kaas bestrooid, maar wat ingevet met gesmolten boter. Heerlijk! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Hasselbacks Potatis is een recept dat in 1940 is bedacht door de chefkok van Hotel Hasselbacken in Stockholm (Zweden). Het recept was vooral in de jaren '70 en '80 zeer populair in de Scandinavische landen. Het is een erg gemakkelijk recept en je hebt er weinig omkijken naar. De aardappels worden erg lekker krokant van buiten en zijn toch zacht en gaar van binnen. De kruiden zorgen voor een heerlijke smaak. Lees meer: 12x aardappels om je vingers bij af te likken …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Scandinavisch

Sperziebonen met gedroogde tomaat en spekjes. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans
Top