1. Home
  2. Community
  3. marijanrunhart
  4. Kookboek Mijn favoriete kip recepten
Kookboek "Mijn favoriete kip recepten"

Een super snel recept. En ook: Om je vingers bij af te likken!!!Reepjes kalkoen, snel gebakken in een romige saus met gedroogde tomaten en rode pesto. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Superlekkere 1-pansschotel met behoorlijk wat pit. Goed om je poriën open te zetten met deze lekkere zomerse temperaturen! En mooi meegenomen, koud is ie ook lekker!!! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Argentijns

Sriracha (spreek uit als sieh-rah-tja) is vernoemd naar de havenstad Shriracha in Thailand, maar komt oorspronkelijk uit Vietnam. De traditionele saus is zeer pittig; de Go-Tan variant is pittig, maar minder pittig dan de originele variant. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Wereld

Dit heb ik gemaakt omdat ik heel erg van pruttelpotjes en pannetjes hou. Meestal zijn dat stoofjes met rundvlees, maar deze keer wilde ik eens een keer iets met varkenshaas maken. Het voordeel van dit pannetje is dat het veel sneller klaar is omdat de varkenshaas een hele korte bereidingstijd nodig heeft. Als je de stukjes varkenshaas heel eventjes dichtschroeit en aanbakt blijft het heerlijk mals en zelfs nog een tikkeltje rosé als je het later weer aan de saus toevoegt. Doe dit echt pas op het laatste moment maar geef het nog wel de kans om even goed door te laten warmen.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Dit stoofpotje is een heerlijk en zonnig gerecht dat ook prima geschikt is voor in de zomer.  Dit eenpansgerecht is ook bij uitstek geschikt voor op de camping of voor mensen die op 1 pitje moeten koken. Zorg wel dat je een grote pan hebt want je moet ook alles nog goed kunnen omscheppen. TIP: Dit gerecht is ook ideaal als je voor wat meer mensen moet koken want je kunt de hoeveelheden eenvoudig vermeerderen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mexicaans

Lekker recept om met wraps te eten, maar ook bij rijst of bami en zelfs bij friet. €Simpel, maar dat zijn toch uiteindelijk vaak de lekkerste recepten... …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indisch

Een heerlijk stoofpannetje met kipdijfilet dat je ook heel goed kunt maken in je Slowcooker. Het lekkerste is dit gerecht als je het een dag tevoren maakt en de volgende dag weer opwarmt. De olijven kun je evenueel weglaten als je ze niet lust. NB Maak je het gerecht in de slowcooker, dan maak je het hele gerecht klaar in een hapjespan en doet dit over in de slowcooker (plm. 6 uur op low). …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Dit heerlijke pittige rundvlees smelt op je tong en er blijft een verrkkelijke smaak achter van de lekkere pittige romige kokossaus. De kruiden heb ik zelf bedacht en na het proeven nog een en ander toegevoegd. Of het werkelijk Javaans is weet ik niet. Ik heb veel Javaanse stoofpotten bekeken en elk gerecht was weer anders.Wij vinden dit zalig !!!! Ook een heerlijk gerecht voor je slowcooker. (Braad het vlees met de uien en de knoflook even aan. Voeg de kruiden en de kokosmelk toe en zet het vlees plm. 5 - 6 uur op low. :in één woord verrukkelijk) Lekker als onderdeel van een rijsttafel, maar ook lekker bij bijvoorbeeld stammpot boerenkool of hutspot. Weer eens iets anders dan een rookworst. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Dit authentieke Portugese gerecht is erg makkelijk om zelf te maken. De marinade maak je heel eenvoudig door olijfolie, limoen (of citroensap) wat knoflook en een laurierblaadje aan het kruidenmengsel toe te voegen. Het kruidenmengsel is zelf ook heel goed te maken (Piri-piri-kruidenmix) Zorg wel dat je de kip minimaal 1 uur, maar liever nog een halve dag (of langer) in de marinade heeft gelegen. Ik heb het gewoon in de oven bereid en op het laatst even op de grill stand. Zo krijg je van buiten een krokant laagje en van binnen een heerlijk sappig, mals kippetje. In de zomer gaat dit natuurlijk gewoon buiten op de bbq. TIP: Neem als variatie kipkuifjes voor een heerlijk borrelhapje. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Portugees

Toen de piri-piri kruiden die mijn dochter voor mij uit Portugal had meegebracht op waren wilde ik de mix zelf ook eens maken. Ik vond op Internet dit recept. Deze hoeveelheid is voor ongeveer 1 kilo kippendijen, drumsticks of hele kip. Zie ook mijn recept voor Portugese-kip-piri-piri …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Portugees

Tomaten die op moesten. Kipdijfilet in de vriezer. Dus aan het experimenteren. Heerlijk stoofpotje. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mediterraan

De kippendijtjes gaan een avond vooraf in een heerlijke marinade en de volgende dag plm. een uurtje voor het eten gaat de schaal inclusief de marinade de oven in. Lekker met mijn Spaanse risotto. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Spaans

Lekker recept wat mijn moeder vroeger altijd maakte, ik maak hem nu nog steeds erg vaak! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Multi-cultureel

Lekker makkelijk eenpanspotje. 450 kcal. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Slanke keuken

Eenvoud is de trend in de Italiaanse keuken en die eenvoud is zo lekker Dit werd gemaakt in een buitenlands kookprogramma op TV. Waanzinnig lekker stoofpotje kippenbouten met tomatensaus, spekjes en champignons met krokante, kruidige rozemarijnaardappeltjes uit de oven. Makkelijk te maken, binnen een uur op tafel, voldoende voor 4 personen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Malse kipfilet met en gemarineerd in honing-mosterdsaus is bij bijna alles lekker. De combinatie van honing, mosterd, knoflook en een vleugje sinaasappel maakt deze kip zoet, pittig en lekker fris tegelijk. En doordat de kipfilet gegaard wordt in de saus blijft hij heerlijk sappig en mals. Echt een lekker gerechtje dus dat bovendien niet erg veel werk kost om op tafel te zetten. De baktijd hangt af van je oven en de grootte van de kipfilets. Even in de gaten houden. Controleer altijd even of de kip goed gaar is voordat je hem serveert en laat hem zo nodig iets langer bakken. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Multi-cultureel

Een waanzinnige kip uit de oven gemaakt met een saus van zongedroogde tomaatjes. Een gerecht om je vingers bij af te likken, Het gerecht is gebaseerd op een recept van Damn Delicious, …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Europees

Van de week dit gerecht bij onze schuin-onderbuurman, het Italiaans restaurant, gehaald. En warempel, het was Smullen geblazen, terwijl we normaal gesproken iets hebben van: nou ja, we hebben in ieder geval iets binnen... maar geen 2e keer dit bestellen.. Vandaag geprobeerd het zelf te maken, en het is niet alleen gelukt, het was veeeel lekkerder!!! Hier het recept...   …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans
Top