1. Home
  2. Community
  3. mariellemarcel
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Om het voor iedereen mogelijk te maken een heerlijke paella-schotel op tafel te zetten, kiezen wij er hier voor om makkelijk verkrijgbare ingrediĆ«nten te gebruiken. Deze versie van paella is binnen drie kwartier klaar, en erg lekker! Het maken van traditionele Spaanse paella is een flinke klus die wel 5 uur kan duren. Men begint met een basis`sofrito`, een saus op basis van tomaten en ui. Daar komen allerlei soorten vlees, vis en zeevruchten. Welke soorten, dat verschilt nogal. Als het maar vers is. De groenten, vlees, vis, zeevruchten en andere ingrediĆ«nten worden met de rijst in een zelfgemaakte bouillon van kippenboutjes, schelpen en schildjes van gamba`s gekookt. Men werkt niet met vaste hoeveelheden, maar op gevoel. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Spaans

500 gram witte kool, 1-2 winterwortelen, 2 eetl. citroen- en 1 dl sinaasappelsap, 4 eetl. suiker, dressing van 2 eetl. wijnazijn, 6 eetl. walnootolie en peper, 150 gram gepelde en gehalveerde walnoten en 150 gram noten. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Vegetarisch

Gebruik het liefst verse tuinbonen …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Een fluweelzachte, prachtig romige en oranje pompoensoep, met wat extra parmezaan on the side …  Lees verder »

Verrukkelijk soepje van Erik van Loo dat als een van de amuses in het restaurant werd geserveerd. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Deze superlekkere mousaka kun je heel goed een dag van te voren te maken. Is misschien nog wel lekkerder, omdat hij dan kan "rijpen". Dus een prima gerecht voor als je eters krijgt. Een uur voor de maaltijd kan hij dan gebakken worden in de oven. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Grieks

Pasta met een carbonara saus met tonijn, een leuke variatie op het gebruikelijke recept. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

 …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Marokkaans

Heerlijke ovenschotel met spruitjes en gehaktballetjes, aardappelpuree en een beetje geraspte kaas, een heerlijk winters gerecht. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Gebakken bloemkool uit de oven? Ja hoor, gebakken, en de smaak is niet te vergelijken met gekookte bloemkool. Deze bloemkool is lekker bruin en licht knapperig. De smaak is wat nootachtig en bijzonder smakelijk. De bloemkool zal voor het grootste deel niet in mooie plakken kunnen worden gesneden want er vallen natuurlijk allemaal stukjes af maar we gebruiken gewoon alle stukken, stukjes en stronk van de bloemkool. Wij eten dit vaak en het is bovendien slank! Alleen wat olijfolie over de bloemkool, geen sausje maken enz. Vorige week (september 2013) weer eens wat geprobeerd, 10 minuten voordat de bloemkool klaar was heb ik er een vleugje kerrie en wat geraspte kaas erover gestrooid, niet teveel maar net genoeg, dat was heerlijk! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Stoeien met boerenkool: Met boerenkool kan je ook zo veel gekke dingen doen. Deze boerenkool heb ik vanmorgen gemaakt in grote hoeveelheden voor een feestje ( 6 kilo en vries dit dan in). De smaak is heerlijk door de room, spekjes en de uien die er door zitten. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Voor 2 personen; zelf bedacht lunchrecept; …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Belgisch

Snack (dipsaus) Recept voor 6 personen uit Turkije van "vifke" …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Turks

Een eenvoudige, maar smaakvolle saus, die de aspergesmaak absoluut ten goede komt. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

Een stevige soep, lekker voor de koude winterdagen en makkelijk te bereiden. Echt Nederlands dus! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands
Top