Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Community
  3. marie-france
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Dit is echt de allerlekkerste croque monsieur die ik ooit op heb. De combinatie van de romige bechamelsaus met het krokant geroosterde brood, warme ham en gesmolten zachte kaas moet wel in de hemel bedacht zijn… Je kunt dit ook prima als makkelijk hoofdgerecht eten. Serveer er dan een lekkere kom soep of salade bij. Wanneer je saus over hebt bewaar het dan gewoon voor de volgende dag. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Frans

Olie om in te vetten 1 kg vastkokende aardappelen zout 100 g boter 1 bekertje creme fraiche (125 ml) of zure room 1 eetl. honing 3 eieren 1 theel. fijngehakte verse tijm (vers of diepvries) 150 g geraspte (harde) geitenkaas …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Een te gekke zuurkoolschotel uit de oven. Het lijkt een "drukke " combinatie, maar het is zo lekker , proef het maar. met zo`n heerlijke knapperige korst. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Een heerlijk gerecht dat in een mum van tijd op tafel staat. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Nog een heerlijk Italiaans stoofje. Lekker pittig en veel smaken. Wees voorzichtig met zout want ansjovis is al zout. Blijf dus proeven. Dit gerecht is slank en is ook te bereiden in een slowcooker. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Italiaans

Lekker makkelijk eenpanspotje. 450 kcal. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Slanke keuken

Perfect voor een luie dag Razend snel klaar en zo lekker en natuurlijk ook heel gezond. Eet er heerlijke smeuĆÆge aardappelpuree bij. Bewaar bij het afgieten wat kookvocht, dit zit vol vitaminen en roer het samen met hete melk door de puree. En breng deze op smaak met nootmuskaat, peper, zout. mmmmmm Ik vond het genoeg voor 3 personen, maar er zijn natuurlijk ook kleinere eters en dan is het genoeg voor 4 personen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Europees

Dit jaar eens iets anders op oudejaarsavond ? …  Lees verder »

Super lekkere gehaktballetjes voor bij de borrel. Krijg vaak complimenten voor de gehaktballetjes. Prima een dag van te voren te maken. De dag zelf dan even, samen met de saus, opwarmen in de pan. Ik maak meestal zo`n 20 ballen met de aangegeven hoeveelheid ingrediĆ«nten. …  Lees verder »

Dit recept bevat 145 kcal / 605 kJ per kroket …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Ik heb wat geĆ«xperimenteerd met ingrediĆ«nten. Ik wilde een soep "die stond in de maag"- en die heerlijk is voor een gure Herfst en of Winterdag. Een soep die je warm maakt en een soep voor een "luie" zaterdag en/of andere makkelijke dag. Als je de soep bvb op vrijdag maakt smaakt hij op zaterdag nog lekkerder! Er zit geen vlees in deze soep. Maar hou je van balletjes en/of soepvlees? Voeg ze toe! Ik heb voor de 1e keer deze soep zonder vlees gemaakt ( vegetariĆ«r kwam eten) en ik miste het niet, het is een heerlijke soep! Sinds ik dit recept geplaatst heb ik het al vele keren gemaakt met of zonder vlees/balletjes. Ik kan/wil geen kleine pan soep maken voor 2 personen. De rest gaat dus in de vriezer! Heerlijk voor een luie dag! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Vegetarisch

Dit recept komt van Gabor Babos, een Hongaarse (ex?)voetballer en International wat zijn lievelingsgerecht is. Ik kan het me wel voorstellen want het IS ook heel lekker, en het duurt niet zo lang als de rundergoulash. Heb het recept ietsje aangepast, 125 gr boter vond ik iets teveel van het goede, maar voor de rest is het van Gabor! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Hongaars

Lekker pittige eiersalade. De kerriepoeder wordt even geroosterd, dus nog meer smaak! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Surinaams

Dit is de (mijn) alternatieve Sheperd`s pie, maar dan wel voor de mensen die van lekker houden en een beetje van de zon natuurlijk. Hij is beslist niet klassiek zoals de Engelse want als je weinig trek hebt is die veel te machtig. Ik heb wat lopen experimenteren met de courgette`s die op moesten en daar is deze ovenschotel uit ontstaan. Ik moet zeggen dat de smaak verrassend is. Deze is iets lichter dan de klassieke, maar heeft eigenlijk veel meer smaak. Voor de ovenschotel liefhebbers die van zonnige mediterrane smaken houden probeer het zelf eens. Deze is beslist niet vet, hij was heerlijk op deze donkere, kille, herfstdag. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Fusion

5 plakjes deeg voor hartige taart 1 zakje zuurkool naturel (520 g) 200 g bakbacon in dikke plakken 1 blik runderknakworstjes 150 ml finesse voor koken 3 eieren 100 g gemalen oude kaas 2 eetlepels Zaanse mosterd …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Het recept van deze echt verrukkelijke goulashsoep vond ik achter op een krantje van een supermarkt hier in Duitsland. Het leek me een heerlijke soep voor Nieuwjaarsdag en dat was het ook. We hebben er van genoten! Echt een TOPPER! Toevallig gisteren (7-11-2012) deze heerlijke goulashsoep voor onze buren gekookt. Mijn buurvrouw en ook haar dochter wilden allebei het recept. Ze vonden de soep heerlijk! Naar aanleiding van een vraag van een Smulweb-lid: Als je de soep in de Slowcooker wilt bereiden kun je alle ingrediĆ«nten er tegelijk in doen. Je hoeft het vlees niet aan te bakken, hoewel ik zelf vind dat er dan een iets vollere smaak aan de soep komt. Ik zet de soep plm. 6 uur op low en vind hem dan erg lekker. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Duits

Een absoluut verrukkelijke citroentaart die supereenvoudig te maken is......  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Internationaal

Ik heb er altijd al van gehouden, de hartige, krokante, hap verpakt in bladerdeeg. Eigenlijk een beetje Engels, maar niks is er lekkerder op een koude, mistige dag als deze troosteloze novemberdag. We hadden prei zat en de kipfilet moest op en daar is deze uit ontstaan. Lekker in het weekend bij de openhaard met een glaasje heerlijke rode wijn. Als kind voeger heb ik dit soort gerechten altijd al een ware traktatie gevonden. Voorbereidingstijd ongeveer drie kwartier, baktijd nog eens een klein half uur, maar dan heb je ook wat. Dit is echt heel lekker, eet smakelijk en ik hoor het graag. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal
Top