1. Home
  2. Community
  3. marianneoud
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Een klassieker uit de Bourgondische keuken. Deze wieren in wijnsaus met spekjes moet u proeven! Een echt streekgereccht, geserveerd in ministoofpotjes. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Belangrijk voor dit SUPER gerecht echt een goede wijn te nemen. Is echt een TOPPERTJE …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Frans

Deze huzarensalade is echt heerlijk en smaakt nog beter als hij een dag van tevoren gemaakt wordt zodat alle smaken zich kunnen ontwikkelen. Onderstaande hoeveelheden zijn slechts een indicatie aangezien ik meestal doseer op gevoel. Voeg dus net zoveel of weinig toe als je zelf denkt dat lekker is. …  Lees verder »

Dubbel verpakt varkenshaas met verstopt gehakt in haasje "recept om over na huis te schrijven." …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Afrikaans

Gewoon weer zin in een heerlijk mals balletje gehakt en heb toen deze bedacht. De herfstige saus is apart gemaakt (gaat heel snel) en past er uitstekend bij. Dit is wel zo'n lekker balletje en past uitstekend bij het seizoen, herfst. Probeer zelf maar hoe lekker dit is want is echt een heerlijke combinatie om je vingers bij af te likken. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Multi-cultureel

We zijn gek op vis, maar dat weet iedereen nu wel. Jammer dat er steeds minder goede visrecepten te vinden zijn, maar dit is er ook eentje en die is echt weer super lekker. Niet moeilijk te maken en met weinig ingrediënten. Een lekkere Griekse vis plaki (= schotel). …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vis

Dit is toch wel zo iets lekkers en heb hem een beetje doorontwikkeld tot al die mooie herfstige smaken heel mooi bij elkaar komen. Gebruik in godsnaam goede wijn en geen goedkope huiswijn. Dat extra scheutje cognac geeft het net die extra lekkere boost. Wat er over is van de wijn drink je er gewoon bij op! Probeer hem zelf en nu met dit kille herfstige weer smaakt hij dubbel lekker! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Frans

Zalm uit de oven met honing. Een heel biezondere combinatie Heerlijk met gestoofde prei en Basmatirijst …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Kipfilet zoals deze `vroeger` bereid werd in een heerlijke jus. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

500 gr varkenshaas in stukjes 200ml slagroom 3 tenen knoflook geperst 1 ui 1 bakje champignons 1 bakje hamreepjes 1 zakje geraspte kaas Boter Peper en zout op de varkenshaas Braad de varkenshaas stukjes even kort aan aan beide kanten en plaats ze in een ingevette ovenschaal Schenk de slagroom erover en de geraspte knoflook Zet de schaal voor een paar uur of een dag in de koeling Bak in dezelfde pan van het vlees de gesneden ui en champignons aan bewaar de ui en champignon in aparte bakjes in de koeling Verwarm de oven op 160graden Plaats er de schaal in voor 15 tot 20 min Haal het eruit en keer de stukjes om voeg er vervolgens de ui en champignons toe, daarover de ham en de kaas plaats terug in de oven voor nog eens 15 min Klaar om te serveren …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Een frisse salade als voorgerecht. Hiervoor is het gebruik van tamme eendenborst best mogelijk. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Een sensationele smaak-explosie en als je van knoflook houd komt je met deze receptje aan jou trekken.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Afrikaans

Een SCHITTEREND voorgerecht. Erg smaakvol en anders-dan-anders gerecht waarmee u iedereen verrast. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Ik wilde eens wat anders maken en had nog mooi vers rundvlees liggen en heb er, met wat er verder nog aan lekkere verse ingrediënten in de koelkast lag, dit heerlijke stoofpotje mee gemaakt. Lekker aan de slag, proeven en experimenteren met smaken. Beetje Fusion, beetje invloed van de Franse, Italiaanse en Spaanse keukens, kortom alle smaken rond de Middellandse zee. Ook dit zelf ontwikkelde recept was een enorm succes! Al die heerlijke smaken, hartstikke vers en uiteraard super gezond. Probeer het zelf maar en zal je absoluut niet tegenvallen. Dit recept is uitermate geschikt voor de slowcooker. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Mediterraan

Zo n heerlijk eigen verzonnen recept met champignons en heerlijk vlees die ik nu dikwijls maak bij buffetten en waar ik veel complimentjes over krijg. Echt een aanrader! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Frans

De cupcakes komen als volmaakt gerezen bolletjes uit de oven, waarna het grote versieren kan beginnen. Voor een feestelijk effect heb ik de muffins in goudkleurige cupjes gemaakt. Het hazelnootglazuur heb ik er gewoon met een spatel opgesmeerd, maar je kunt er natuurlijk ook mooie toefjes van maken met een spuitzak. Om het af te maken heb ik er wat hazelnoten en witte en goudkleurige suikerversiering overheen gestrooid. Deze cakejes kunnen niet mislukken!! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands
Top