Dit is een leuk recept voor bijvoorbeeld een brunch met pasen. Ik zit er aan te denken om dit te serveren als een voorafje. Deze worden geserveerd in kleine pannetjes, maar kan natuurlijk ook in schaaltjes. Succes …
Lees verder »
Een klassieker uit de Bourgondische keuken. Deze wieren in wijnsaus met spekjes moet u proeven! Een echt streekgereccht, geserveerd in ministoofpotjes. …
Lees verder »
Deze huzarensalade is echt heerlijk en smaakt nog beter als hij een dag van tevoren gemaakt wordt zodat alle smaken zich kunnen ontwikkelen.
Onderstaande hoeveelheden zijn slechts een indicatie aangezien ik meestal doseer op gevoel.
Voeg dus net zoveel of weinig toe als je zelf denkt dat lekker is. …
Lees verder »
Gewoon weer zin in een heerlijk mals balletje gehakt en heb toen deze bedacht. De herfstige saus is apart gemaakt (gaat heel snel) en past er uitstekend bij. Dit is wel zo'n lekker balletje en past uitstekend bij het seizoen, herfst. Probeer zelf maar hoe lekker dit is want is echt een heerlijke combinatie om je vingers bij af te likken. …
Lees verder »
We zijn gek op vis, maar dat weet iedereen nu wel. Jammer dat er steeds minder goede visrecepten te vinden zijn, maar dit is er ook eentje en die is echt weer super lekker. Niet moeilijk te maken en met weinig ingrediënten. Een lekkere Griekse vis plaki (= schotel). …
Lees verder »
Dit is toch wel zo iets lekkers en heb hem een beetje doorontwikkeld tot al die mooie herfstige smaken heel mooi bij elkaar komen. Gebruik in godsnaam goede wijn en geen goedkope huiswijn. Dat extra scheutje cognac geeft het net die extra lekkere boost. Wat er over is van de wijn drink je er gewoon bij op! Probeer hem zelf en nu met dit kille herfstige weer smaakt hij dubbel lekker! …
Lees verder »
500 gr varkenshaas in stukjes
200ml slagroom
3 tenen knoflook geperst
1 ui
1 bakje champignons
1 bakje hamreepjes
1 zakje geraspte kaas
Boter
Peper en zout op de varkenshaas
Braad de varkenshaas stukjes even kort aan aan beide kanten en plaats ze in een ingevette ovenschaal
Schenk de slagroom erover en de geraspte knoflook
Zet de schaal voor een paar uur of een dag in de koeling
Bak in dezelfde pan van het vlees de gesneden ui en champignons aan bewaar de ui en champignon in aparte bakjes in de koeling
Verwarm de oven op 160graden
Plaats er de schaal in voor 15 tot 20 min
Haal het eruit en keer de stukjes om voeg er vervolgens de ui en champignons toe, daarover de ham en de kaas plaats terug in de oven voor nog eens 15 min
Klaar om te serveren …
Lees verder »
Ik wilde eens wat anders maken en had nog mooi vers rundvlees liggen en heb er, met wat er verder nog aan lekkere verse ingrediënten in de koelkast lag, dit heerlijke stoofpotje mee gemaakt. Lekker aan de slag, proeven en experimenteren met smaken. Beetje Fusion, beetje invloed van de Franse, Italiaanse en Spaanse keukens, kortom alle smaken rond de Middellandse zee. Ook dit zelf ontwikkelde recept was een enorm succes! Al die heerlijke smaken, hartstikke vers en uiteraard super gezond. Probeer het zelf maar en zal je absoluut niet tegenvallen. Dit recept is uitermate geschikt voor de slowcooker. …
Lees verder »
Zo n heerlijk eigen verzonnen recept met champignons en heerlijk vlees die ik nu dikwijls maak bij buffetten en waar ik veel complimentjes over krijg. Echt een aanrader! …
Lees verder »