1. Home
  2. Community
  3. margrietje
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Lekker op de bbq. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Indonesisch

Salade met kool, rozijnen etc. …  Lees verder »

6 grote garnalen 1 teentje knoflook 1 eetlepel citroensap 1 eetlepel Japanse sojasaus 200 gr (Japanse, platte rechte) mie of smalle eierlintmacaroni 1 ui 3 eetlepels roerbakolie 150 gr shiitake-paddestoelen 100 gr rode paprika 100 gr peultjes 1/2 zakje waterkers  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Japans

Dit gerecht is in feite een variatie op de bekende rauwe andijviestamppot. t Voordeel van ijsbergsla is echter dat de blaadjes lekker knapperig blijven. Wie dit gerecht extra fris wil laten smaken, voegt er witte druiven of partjes mandarijn aan toe …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Cake is heerlijk voor bij de koffie of thee, maar kan ook prima als desert dienen. Kortom, een veelzijdig inzetbaar keukenprodukt. De basis van cake is een deeg van gelijke gewichts-hoeveelheden zelfrijzend bakmeel, suiker, boter en eieren. Meng de suiker en de boter tot een mooie massa, voeg één voor één al roerende de eieren toe en daarna het meel erbij. Mengen en het deeg is klaar. Voor een vorm van 2 liter heb je 250 gram van elk nodig. Dat is totaal dus ongeveer 1 kilo. Tijdens het bakken zal dat rijzen tot circa 2 liter, ongeveer twee maal het startvolume. Je bakt de cake in 80 tot 90 minuten in een voorverwarmde oven van 140 graden (hetelucht) of 160 graden in een convectieoven. Zo, dat was het dan. Simpel he? En ik ben uitgegaan van het basisrecept dat ik heb gebruikt voor het maken van een smakelijke appelcake. …  Lees verder »

Een lekker recept dat eigenlijk niet kan mislukken …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Frans

3 verse makrelen, schoongemaakt en in filets gesneden 2 aubergines 4 eetlepels olijfolie 1 grote ui, grof gesnipperd 2 teentjes knoflook, fijngehakt 3 eetlepels rozijnen 1 eetlepel gedroogde oregano zwarte peper, versgemalen sap van 1 citroen 150 g Griekse yoghurt 1 ei …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Vis

Een te gekke zuurkoolschotel uit de oven. Het lijkt een "drukke " combinatie, maar het is zo lekker , proef het maar. met zo`n heerlijke knapperige korst. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Appelbeignets met pils 20 stuks …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Lekker makkelijk wild gerecht …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Voor herhaling vatbaar!!!! Lekker light. 495 kcal pp en 24 gr vet …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Heerlijke spaghetti voor degene die van pittig en knofllok houdt …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Dé's oma heeft drie dagen in ons huisje gekookt met Special Week en maakte deze heerlijke spinazie voor ons. Je kunt er ook net krokant gebakken tofublokjes door doen. Laat de saus dan even pruttelen voordat je de spinazie erbij doet …  Lees verder »

Lekkere volle soep …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Italiaans

Een beetje van mezelf en een beetje van maggi …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Stamppot van ijsbergsla, spekjes en kaas …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Een lekker gerecht met rucola, tomaat en geitenkaas. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Goedkoop en snel

Super simpele bouillon. Heerlijk als klein voorgerechtje bij een uitgebreid diner …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans
Top