1. Home
  2. Community
  3. mareboe
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Eigen twist gegeven aan de klassieke bolognese saus ook wel ragu …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Italiaans

Het is weer november en mag ik de kinderen van onze dochter op woensdag na schoolltijd ophalen.  Altijd leuk en gezellig. Maar...... dan ben ik pas vrij laat thuis s'avonds en heb ik geen zin meer om lang in de keuken te staan. Aldus dit gerecht vandaag alvast gemaakt. Morgen een deel verwarmen voor een broodje pulled pork met salade . Een soepje uit de vriezer vooraf en we zitten in no time aan  tafel. Ik heb geen slow cooker  helaas:) vandaar dat ik dit recept uit de oven eens wilde proberen. Het lijkt een beetje op dit gerecht maar dan van de warmtebron fornuis. https://www.smulweb.nl/recepten/1467319/Procureur-in-zoetpittige-saus-uit-de-slowcooker-of-op-warmtebron   …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Aziatisch

De malse kalfsschenkel doet het goed samen met de herfstige smaak van paddenstoelen. Bereiding duurt slechts 15 minuten...en dan is het 3 uur wachten op het lekkers !  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Zo af en toe kom ik een recept tegen, dat in de Römertopf klaargemaakt kan worden. Een slowcooker bezit ik ( nog) niet, maar de werking van de Römertopf en de slow cooker is nagenoeg hetzelfde. De Römertopf is wat kwetsbaarder en je hebt er de oven bij nodig. Deze schotel van aardewerk moet zich met water volzuigen en gevuld in een koude oven geplaatst. Ik heb deze al vanaf ongeveer 1980 met veel plezier en gemak  in het gebruik en is gelukkig  nog nooit gebarsten. Dit recept , dat ik vond op de site van de Keurslager, sprak mij wel aan en ik mag wel  zeggen.... we hebben gesmuld …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Aziatisch

Dit recept is van me vader  die kookt altijd en zelf heb ik wat pittige toepassingen gedaan zodat het meer naar de antilen van vandaag smaakt. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Wereld

Dit recept is een traditionele manier uit Noord-India om geitenvlees te bereiden (maar kan ook met lamsvlees worden bereid). Ik ga zelf het gerecht met lamsbout maken (in een gietijzeren pan). Dan zal de bereidingstijd denk ik minder dan een uur zijn, blijkbaar heeft de bereiding van geitenvlees met de slow cooker bijna een dag nodig. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indiaas

(Egypte) 4 personen land : Egypte gerechtsoort : eigerecht bron : De keuken van de zon : 150 bekende gerechten uit het Middellandse Zeegebied / Hilaire Walden;Hamine-eieren krijgen door hun lange, trage kooktijd een unieke smaak en romige structuur en worden door de meegekookte uieschillen geelbruin. Traditioneel worden ze ofgediend bij ful medames, gemaakt van een soort kleine, gedroogde tuinbonen die een Egyptische specialiteit zijn van "esther" …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Arabisch

Een heerlijke en super makkelijke zelf gemaakte kippensoep. Ik  gebruik hiervoor mijn slowcooker met 6L inhoud. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Slow cooker …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Amerikaans

De Gentse waterzooi werd oorspronkelijk met vis uit de rivieren rond Gent gemaakt maar tegenwoordig is Kip de norm. Daar ik in Ierland rijkelijk vis voorhanden heb, maar voornamelijk zeevis, heb ik de waterzooi aangepst naar de Ierse smaak. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Belgisch

Een heerlijk pastagerecht uit de slow cooker. Ook de kids listen hier wel pap van. De gekookte pasta roer ik aan het eind van de kooktijd erdoor heen. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Italiaans

Indiaas, vegatarisch Ingrediënten 2 eetlepels zonnebloemolie 1 grote ui, fijngehakt 1 aubergine, in blokjes 2 theelepels komijnzaad, licht geplet 2 theelepels zwart mosterdzaad 1 theelepel gemalen geelwortel 1 eetlepel milde currypasta 2-3 teentjes knoflook, gehakt 400 g gehakte tomaat uit blik 450 ml groentebouillon 1 bloemkool, in roosjes verdeeld 1 vaste aardappel, in blokjes 3 eetlepels gemalen amandelen verse korianderblaadjes, ter garnering (desgewenst) naan-brood …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indiaas

Mijn eerste recept voor de Slow Cooker. De Slower Cooker werd vandaag bezorgd en ben gelijk aan de slag gegaan .We hebben het vandaag gegeten en ik moet jullie zeggen dat het overheerlijk is..  …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Frans

Heb dit recept gedeeltelijk van mijn moeder maar aangepast aan mijn eigen smaak …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Slanke keuken

Een recept uit de telegraaf die ik een beetje aangepast heb, ik bereid de spareribs voor in de slow cooker …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Aziatisch

Een lekker pikant kipgerecht enigszins hartig en zoetig. Serveren met gekookte rijst en grof geraspte gemarineerde komkommer.. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indonesisch

Deze gerecht is ook ideaal voor in een klei slow cooker in de oven. En dan bij 160*C voor 6 8 uur.  …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Multi-cultureel

Gerecht met lamsvlees en aardappelen. Bekend gerecht uit Noord-India (of Pakistan). Oorspronkelijk een gerecht bereidt met geitevlees maar kan ook heel goed met lamsvlees worden bereid. Dit gerecht kom je in verschillende boeken en blogs tegen en de recepten voor dit gerecht zijn nogal verschillend, hier de versie van de weergaloze Sinfully Spicy. Ik heb haar recept zo goed mogelijk vertaald en van commentaar voorzien. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indiaas
Top