1. Home
  2. Community
  3. marcdepester
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Herfst dus tijd voor ovenschotels en natuurlijk lekkere beetgare spruitjes. Deze ovenschotel is zo lekker door de gebakken uitjes, gebakken rauwe ham en de kerrie. De aardappelpuree is gemengd met een deel van de geraspte kaas. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Pastinaak is een van de vergeten groenten, maar gelukkig is deze de laatste tijd in de picture. Het heeeft een hele zachte smaak en kan met heel veel dingen gecombineerd worden. De herfst is in het land en hoewel het nog niet echt koud is wil ik dit heerlijke soepje met jullie delen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Een heerlijk en slank , vegetarisch bijgerecht ( of voor of tussengerechtje) met slechts 105 kcal per persoon, gemaakt met trostomaten uit onze eigen regio.   …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Regionaal

Zelf kip kerrie maken? Voor deze variant heb je niet veel ingredienten nodig en ik voeg er mijn eigen twist aan toe met een paar lepels pindakaas. Zo wordt deze kip kerrie eigenlijk een soort kruising tussen kip kerrie en pinda curry. En dat met ingredienten die je wellicht al in de voorraadkast hebt staan! Alleen nog even de kip en verse groentes halen en je kan aan de slag.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Wereld

Ik had er eentje gebakken voor de kerstdagen, maar hij bleek zo lekker dat er twee dagen voor kerst nog maar een klein stukje over was....dus nog snel een nieuwe gemaakt. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Frans

Voor deze aardbeienmousse is gelatine gebruikt. Vegetariërs kunnen agar agar gebruiken.Je kunt de mousse al een dag tevoren maken. Heerlijk als je gasten krijgt. De aardbeien heb ik gemarineerd in aardbeienlikeur. Maar in plaats hiervan kun je ook sinaasappellikeur of limoncello gebruiken. Ook heel lekker. Wil je geen alcohol  gebruiken neem dan bijvoorbeeld vlierbessenlimonadesiroop. Verrassend lekker. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Heerlijke gehaktballetjes die je ook kunt serveren op een verjaardag. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Ovenschotel om je vingers bij af te likken. De andijvie schotel wordt gemaakt met gehakt, aardappelschijfjes, eieren,knoflook , spekjes en heerlijke verse Parmezaanse kaas …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Recept komt uit een oud kookboek van Oma …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Ook ík heb wel eens van die dagen dat ik weinig tot geen inspiratie heb Ik had zin in een stamppot en kwam op Internet dit recept tegen met precies de ingrediënten die ik nog in huis had. Ik heb het een klein beetje aangepast maar de eer gaat deze keer naar  'Leuke Recepten'.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Goedkoop en snel

Een heerlijk gerecht uit de slowcooker, lekker met rijst of pasta. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Amerikaans

Lekker pikant Smullen uit de Italiaanse keuken met kip en gamba's in de hoofdrol. Vers van de visboer zijn ze natuurlijk het allerlekkerst, maar diepvries zijn ze ook heel goed te doen, zeker die je zelf moet scheppen bij de Appie H. .. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Alle spruitjes op een stokje  gemarineerd in Indische kruiden zoals bij vlees of kip maar dan dus als spruitje zijnde .met pindasaus  heerlijk ! ik ben gek op spruitjes en heb daarom dit bedacht voor bij de rijstafel, of als snack,net wat je wilt.wij vonden ze heerlijk en zelfs iemand die niet van spruitjes houdt sputterde eerst tegen en at  ze na t proeven toch  helemaal op.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Multi-cultureel

December staat ieder jaar weer in het teken van gezelligheid, van samen aan tafel genieten van de lekkerste zelfgemaakte lekkernijen. Maak er met deze gevulde kalkoen en smaakvolle bijgerechten van de Big Green Egg één groot feest van. De bijgerechten kunt u allemaal van tevoren bereiden. Geniet samen van een aperitief en als de kalkoen eenmaal gaar is kan het feest beginnen!  …  Lees verder »

Kastanjetaartjes …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Europees

Portobello in bladerdeeg …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Europees

Dit dessert is eenvoudig te maken, snel klaar en het smaakt verrukkelijk! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Europees
Top