1. Home
  2. Community
  3. marcdepester
  4. Kookboek sausjes koud
Kookboek "sausjes koud"

Er zijn veel verschillende recepten voor de beroemde Groene Saus uit Frankfurt. Maar in ieder geval horen er officieel minstens 7 soorten kruiden in, die in Frankfurt in handige kant en klare bakjes zijn te kopen.De Groene Saus is ook als lievelingsgerecht van Goethe bekend. Hij vond zijn moeders versie zo lekker dat hij ook in zijn functie van minister nog de saus per postkoets liet nasturen naar Weimar.Traditioneel wordt dit gerecht in Frankfurt en omgeving op de Witte Donderdag (in Duitsland €Gründonnerstag') gegeten. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Duits

Kosovaarse Avjar is op bijna elke tafel in Kosovo te vinden, vooral tijdens de herfstmaanden. Deze geroosterde rode paprikaspread heeft vele toepassingen, maar één van de beste is gewoon uitgesmeerd op een heerlijk stukje Pitalkebrood. De paprika's, vaak een combinatie van hete en zoete, samen met een kleine aubergine, worden geroosterd voordat ze worden ingekookt. Dit recept is goed voor 1 potje. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Balkan

Oosters getinte dip met edamameboontjes en tahin, heerlijk met cassavekroepoek. Dit recept is goed voor 200 g dipsaus !In Japanse café's is het een populair bijgerecht bij bier. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Aziatisch

Een lekkere en gezonde dip.  …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Vegetarisch

Een dikke op tomaat gebaseerde BBQ saus, zowel zoet als pikant. Lekker met kippenvleugels, ribbekes, ......Je kan deze saus een dag op voorhand maken   …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Amerikaans

Koude saus voor bij de mosselen; dit recept is goed voor 1/2 liter saus …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Belgisch

Pittig maar subtieler van smaak door de safraan …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Spaans

Huisgemaakte koolzaadmayo is lekker en gezond, bevat antioxydanten, omega 3 en bovendien is de smaak behoorlijk neutraal, dus er zit geen raar smaakje aan je mayonaise. Doen gewoon! …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

Deze marinade kan je gebruiken voor stevig visvlees zoals zeeduivel. Ook bij gevogelte, kalfsvlees of groenten is het lekker om te gebruiken bij je BBQ gerechten …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indiaas

Makkelijk en zelf gemaakt altijd lekkerder .....Caesar dressing is niet alleen lekker bij Caesar salade maar doet het ook prima bij andere salades. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Frans

Lekker makkelijk sausje dat we serveren bij gekookte krab en King crab en geef er een paar partjes citroen bij. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Belgisch

Soms mag het iets meer zijn dan mayonaise bij frietjes. Ga bijvoorbeeld eens voor deze knoflook-parmezaansaus. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Belgisch

In plaats van vis gebruik ik paddenstoelen. Dat maakt de saus veganistisch. Maar dat kun je niet kiezen. De paddenstoelen geven die mooie karakteristieke smaak. Lekkerder dan de echte saus. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Vegetarisch
Top