1. Home
  2. Community
  3. maranon
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

1 grote kop gekookte rijst 12 grote zwarte olijven zonder pit, in plakjes gesneden 12 walnoten, in vieren gedeeld 2 stengels lenteui, in ringetjes gesneden 1/2 kleine krop sla of 500 gr. spinazieblaadjes Dressing: 60 ml. olijfolie 2 theel. citroensap 1 theel. witte wijnazijn zout en peper …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Chileens

Vis, schelpdieren en groenten in het zuur. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Chileens

4 pers van "vifke" …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Belgisch

Taart met noten en zoete aardappelen. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Amerikaans

Paprikarolletjes met geitenkaas IngrediĆ«nten 2 grote rode paprika′s - 4 eetlepel olijfolie - � citroen - 150 gram zachte geitenkaas - 2 takjes verse oregano - (versgemalen) zwarte peper - cocktailprikkers Bereiding Paprika′s wassen, schoonmaken en in de lengte in achten snijden. In een pan 3 eetlepels olie verhitten en paprika′s afgedekt in circa 10 minuten gaar stoven. Intussen citroen schoonboenen en 1 theelepel schil er dun afraspen. Boven een kom de geitenkaas verkruimelen. Oregano erboven fijnknippen. Geraspte citroenschil en 1 eetlepel olie er door scheppen. Op smaak brengen met enkele druppels citroensap en veel peper. Op elk stuk paprika een eetlepel geitenkaas scheppen. Paprika′s oprollen, aan smalle kant beginnen. In elk rolletje een cocktailprikker steken. Rolletjes in een lage schaal leggen en circa � uur laten staan zodat de smaak zich goed kan ontwikkelen.  …  Lees verder »

Dit recept is gebaseerd op de Mongoolse 'hot pot', de Mongoolse versie van fondue. Het voedsel wordt gekookt in de hete bouillon, die aan het eind van de maaltijd wordt gedronken om het gehemelte schoon te maken. …  Lees verder »

2 lepels olijfolie 2 gesnipperde uien 2 tenen knoflook 75 g chorizo in stukken 75 g gerookte ham in blokjes 1 theelepel piri-piri of tabasco naar smaak 1 kg kokkels 1.5 lepel gehakte koriander zout …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Portugees

Lamssoep met tomaat en Tarhana(gekruid gedroogd yoghurt mengsel) …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Turks

Yorkshire pudding is over de gehele westerse wereld bekend en de mensen uit Yorkshire houden vol dat alleen iemand uit Yorkshire het maken kan. Oorspronkelijk werd vlees klaargemaakt door het boven het vuur te hangen en het vet werd opgevangen in een bakblik, om later voor de pudding te gebruiken. Yorkshire pudding werd als eerste gang geserveerd, soms met een druppel frambozen azijn of wat jus. Het wordt in Yorkshire niet altijd bij rundvlees gegeven: het wordt gekruid met gehakte munt bij schapen- of lamsvlees, met salie bij geroosterd varkensvlees en wat van het beslag werd achtergehouden voor het dessert, op smaak gebracht met suiker, kaneel en geraspte appel of krenten. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Engels

Heek uit de oven …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Spaans

"Merluza en ajada a la gallega" …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Spaans

*150gr grauwe erwten*2l water*100 gr linzen*30gr verse gist*120gr bloem*3 eetlepels olijfolie*2 uien*200gr magere kalfspoulet*200gr lamspoulet*2 takjes peterselie*2 takjes selderij*kerrie*zout en peper*500gr ontvelde tomaten*1/2eetlepel korianderpoeder*2 eetlepels citroensap*2 eieren …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Marokkaans

3 kipfilets, in kleine stukjes gesneden - zonnebloemolie - 200 gr garnalen - 2 grote uien - 1 grote tomaat - verse koriander naar smaak - saus van 2 uitgeperste limoenen - 1 a 2 teentjes knoflook - zwarte peper (vers gemalen) - zout naar smaak - een beetje water - rijst …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Braziliaans

Braziliaanse visschotel …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Braziliaans

200 g chorizo 100 g ontbijtspek 200 g runderlappen 150 g fricadeau 2 lepels olie 2 uien in stukken 2 teentjes knoflook 1 madam jeanet 100 g pompoen in blokjes 1 bakbanaan in blokjes 1 mango in blokjes 800 g zwarte bonen uit blik uitgelekt sap van 1 limoen zout peper …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Braziliaans

Braziliaanse bonen schotel met rijst en veel varkens vlees …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Braziliaans

Land: Korea; lekker en simpel klaar te maken.... …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Koreaans

Gebraden lamsvlees met citroensap. Het lamsvlees in Oud-Castilie is fantastisch. In restaurants wordt het dier in zijn geheel gebakken in grote, koepelvormige ovens. Thuis wordt het meestal gebakken met citroensap. Dit is een van de lekkerste manieren om vetvrij vlees te bakken. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Spaans
Top