1. Home
  2. Community
  3. madamemikmak
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Mijn eigen gemaakte appeltaart is een variant op de traditionele Hollandse appeltaart. Deze variant is gemakkelijk te maken, kost weinig tijd en kan niet mislukken. En daarbij smaakt hij ook nog eens overheerlijk!!! Het was bij mij gisteren een echt succes. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Je hebt vrienden uitgenodigd om te komen eten. Het eten is al klaar, de tafel gedekt, maar eigenlijk wil je eerst nog even bijpraten voordat je aan het diner begint. Zorg er dan voor dat je een wijntje klaar hebt staan, zelf een lekker vers brood hebt gemaakt en i.p.v. kruidenboter zet je deze verrassing op tafel. Iedereen zijn eigen bordje met een hele knoflook direct geserveerd vanuit de oven! Dit recept komt uit het Big Book of Basics. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Mediterraan

Dit is een heel oud recept, in mijn "losse blaadjes verzameling" vond ik een recept uit een oude margriet. Ik heb het aangepast naar eigen smaak. Het recept is voor het handmatig maken maar als je een keukenmachine hebt dan doe je de ingrediënten gewoon in de keukenmachine. 3 oktober 2010 weer eens gemaakt en foto`s geplaatst.  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Als ze niet willen eten presenteer ik het meestal met een spannend fantasie verhaal en bijbehorende naam tot nu toe lukt dat redelijk, maar ja ze zijn dan ook rond de leeftijd van 4 …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Kinderkeuken

Deze ijsthee heb ik zelf bedacht vandaag. Met deze hitte een tractatie: echt heel lekker en fris! …  Lees verder »

Gestoomde en geroerbakte spruitjes in satesaus …  Lees verder »

Verrukkelijk! Bron: www.fairtrade.nl …  Lees verder »

"Heeft Lidy die taart zelf gebakken? Geef mij dan maar appeltaart." Dat hoor ik steevast op elke verjaardag als ik voor mijn familieleden de taarten mag bakken! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Yoghurt-komkommer saus …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Grieks

Dit is samen met je favoriete broodsoort (b.v. ciabatta, een dikke plak donker brood etc), een heerlijke aanvulling bij een goed stuk gegrild vlees. Het is echt een soort knoflookbom, boterzacht en heerlijk. Ik persoonlijk vind het altijd flauw als mensen lang twijfelen of ze wel of niet aan de knoflook zullen gaan, ik gebruik bijna altijd overal knoflook in, maar let op, hierbij weet echt ie-der-een (!) de volgende dag wat je gegeten hebt !!!!! Maar .... het is echt heerlijk en als knoflookliefhebber moet je dit eens geprobeerd hebben ! …  Lees verder »

Dit is het authentieke recept zoals het ooit bij toeval door een kok van de jongerensoos in Venray is ontdekt door de restjes van een chinees-indische rijsttafel bij elkaar te doen en op te warmen. Je kunt er eindeloos op varieren. Gewoon doen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Goedkoop en snel

Natuurlijk het lekkerste met zelfgeplukte paddestoelen ! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans

Ovenschotel om je vingers bij af te likken. De andijvie schotel wordt gemaakt met gehakt, aardappelschijfjes, eieren,knoflook , spekjes en heerlijke verse Parmezaanse kaas …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Voor het deeg: 150 g. bloem + bloem voor het uitrollen 1 eigeel 1 eetlepel olie 3/4 dl. water Voor de vulling: 1 1/2 kg. zachtzure appels in blokjes gesneden 125 g. witbroodkruim 100 g. roomboter 150 g. suiker 1 theelepel kaneelpoeder 100 g. geweekte rozijnen 50 g. grof gehakte walnoten 250 g. gesmolten boter voor het bestrijken van het deeg …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Dit is werkelijk de enige echte romige heerlijke knoflooksaus voor overal bij …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Internationaal

450 gr bramen 1? dl rode port 75 gr witte basterdsuiker 200 gr zelfrijzend bakmeel 3 eieren ? liter melk snufje zout boter 1 liter slagroomijs slagroom voor de garnering …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Geroosterde 1 kopje grof gehakte basilicum - 1 teentje knoflook - 2 eetlepels pijnboompitten - 2 eetlepels fijn geraspte Parmezaanse kaas - 2 eetlepels olijfolie - 2 theelepels citroensap - 300 gram zure room - Voor de chips : 4 grote pitabroden - 150 gram gesmolten boter - 2 teentjes knoflook - 50 gram Parmezaanse kaas …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands
Top