1. Home
  2. Community
  3. lreijnen
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Mierzoete Bosnische Specialiteit, hier in Nederland kun je het ook in Turkse winkels kopen, en nu ook exclusief bij Smulweb zelf te maken! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Balkan

Een zeer smakelijk voor- of hoofdgerecht en zeker voor de liefhebber van prei …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Balkan

Digos is een eenpans gerecht met veel vlees,dat naargelang de streek met wittekool of zuurkool wordt bereid.er bestaan evenveel variaties op dit gerecht als er polen zijn.in het oosten van polen,in Opper-Silezie,verwerken de huisvrouwen ook appelen en aardappelen in deze stoofpot.je kan vers varkensvlees gebruiken,maar evengoed wild of gevogelte en zelfs restjes van gebraad. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Pools

De lekkere klassieke portugese sperziebonensoep …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Portugees

DIT WAS EEN WINNEND CAKE RECEPT IN 2004 VAN MEVR. BROLSMA UIT STIENS! En daar hoort natuurlijk een lekker bakkie koffie bij! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

De basis voor heel veel andere sauzen zoals kaas-,kerrie,uien- of tomatensaus. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

Een heerlijke zoete taart! …  Lees verder »

Ik help wel met dit zaaaaalige recept! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

EET SMAKELIJK we wachten even met onze koffie op het zalige gebak. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Dit is een heerlijk pittig kipgerecht. In het (oorspronkelijk Engelse recept ) staat; "De zalige marinade maakt dat de kip een gouden korstje krijgt en bij het proeven van de binnenkant zal het water in je mond komen het is zacht en pittig!" Wauw! En omdat ik las dat het maar 210 cal. p.p.. heeft moest ik het natuurlijk proberen! Je kunt dit nog pittiger maken als je wat chili of andere pittige kruiden toevoegt maar voor ons is het pittig genoeg. Vandaag (11.01.2012) weer eens gemaakt, de marinade was vrij dik, waarschijnlijk door de mosterdpoeder die ik gebruikt heb (schoot wat uit met de lepel) maar de smaak was perfect dus de volgende keer leng ik het wat aan met water. Tip De marinade heb ik gemaakt voor 2 dikke kipfilets (bij elkaar 550 gram). Heb je 4 flinke filets maak  dan een dubbele hoeveelheid marinade.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels

Een recept meegenomen uit zuid-afrika: …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Multi-cultureel

400 g kabeljauw- of schelvisfilet, vers of uit de diepvries 100 g gekookte mosselen 100 g grote garnalen 40 g boter 40 g bloem 3 dl melk 125 g cr?me fra?che 2 eetl. fijngehakte peterselie 1 eetl. mosterd sap van 0.5 citroen zout en versgemalen peper 1 rode paprika 1 blikje maiskorrels (200 g) 400 g pasta (schelpjes of spiraaltjes) 150 g tortillachips 100 g grof geraspte jongbelegen Goudse kaas …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Wat heeft u nodig 4 blaadjes witte gelatine 250g abrikozen (blik) 15g suiker 2 eetlepels citroensap 100g mix voor Appel-kruimeltaart (pak a 390g, Koopmans) 25g koude roomboter 1/4 losgeklopt ei 1/2 citroen 1/4 sinaasappel 200g roomkaas 40g suiker 3 eieren 2 druppels vanille aroma zilverpilletjes  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

600 g varkenshaas, 500 g champignons, 500 g aardappels, 2 tenen knoflook, 4 eieren, 2 dl melk, 1 dl room, 1 tl tijm, plantaardige olie, 150 g camembert …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Taartjes met champignons en prei naar een recept van topkok Gary Rhodes …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Engels
Top