1. Home
  2. Community
  3. looniej
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Laatst op een feestje gegeten en natuurlijk om het recept gevraagd Een lekker borrelhapje, wat snel te maken is. …  Lees verder »

Een zalige romige pasta met een subtiele smaak van de geitenkaas. De honing geeft een licht zoet accent. We hebben gesmuld. Heel eenvoudig te maken en goed voor te bereiden. Echt een TOPPERTJE. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

2 grote tortilla's/wraps 4 tomaten 2 kleine bakjes feta op olie (bijv. met olijven) of een plak feta 3 a 4 el jalapenopepers of enkele milde groene pepers …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Mexicaans

4 middelgrote Kippenpoten 1 tl fijngesneden verse gember 1 dl kippenbouillon, 1 dl sinaasappelsap Een flinke el sinaasappelmarmelade 700 gr sperziebonen 2 teentjes fijngeperste knoflook basmati rijst roomboter peper en zout …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Een heerlijke ovenschotel die ik vanmiddag heb bereidt. Eigen smaak en en eigen fantasie! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Even wat voorbereidingswerk, maar lekker ... …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Grieks

Kip met een broodkorstje met mosterd …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Amerikaans

2 aubergines, in dikke plakken zout en versgemalen peper 400 g penne 4 eetl. olijfolie 1 grote ui, gesnipperd 2 teentjes knoflook, gesnipperd 4 rijpe trostomaten, in kleine blokjes 1 eetl. tomatenpuree 2 eetl. zwarte olijven, gehakt 1 eetl. kappertjes 3 eetl. (platte) peterselie, gehakt …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

50 g pijnboompitten 2 enkele kipfilets 1 theel. kipkruiden 2 eetl. olijfolie sap van 1/2 citroen 1 eetl. boter versgemalen peper 400 g tagliatelle 150 g diepvriesdoperwten …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

* 480 g kalfsoester, in 4 plakken van 2 cm dikte * 150 ml extra vergine olijfolie * 150 g rucola * 1 citroen (of 3 eetlepels balsamicoazijn als je het minder zuur wilt) * 80 g Parmezaanse kaas …  Lees verder »

Lekkere krokante kip hapjes …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Dit heerlijke kipgerecht at ik bij een vriendin die met een Italiaan is getrouwd. Echt Italiaans dus. De kip wordt in de oven heel zacht en krijgt de verrukkelijke smaak van de pittige tomatensaus.Heel goed voor te bereiden dus super gemakkelijk als je gasten krijgt. Gebruik je liever geen wijn doe dan na het bakken van de peper, ui en knoflook, direct de tomatenblokjes erbij. Is niet echt een groot verschil. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Dille Camembert: 4 blokjes. olijfolie: 4 soeplepels. acaciahoning: 2 soeplepels. peper en zout. een zakje slamix. witte wijnazijn: 2 soeplepels. Braziliaanse noten: 4 soeplepels.  …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

* 4 kippenpoten * maïsolie, om te bakken * voor de sesamsaus: * 3 eetlepels cashewnoten, geroosterd * 2 teentjes knoflook * 40 g suiker * 4 cm gember * 50 ml sojasaus * 50 ml sesamolie * 50 ml tomatenpuree * 50 ml rijstazijn * 1 theelepel mosterdpoeder * 2 eetlepels sesamzaad, geroosterd * 50 ml kokosmelk * 3 druppels tabasco * 50 ml kippenbouillon * voor de komkommersalade: * 1 komkommer, in dunne plakjes * 1 Spaanse peper, fijngehakt * 2 lente-uitjes, fijngehakt * 1 bos koriander, fijngehakt * 1 eetlepel rijstazijn …  Lees verder »

Top