1. Home
  2. Community
  3. lommsebadjakker
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

1 kilo varkenspoulet 8 eetlepels azijn 8 eetlepels olie 8 eetlepels tomatenketchup 8 eetlepels ketjap 1 kleine eetlepel sambal 2 teentjes knoflook fijngesneden 1 zakje nasikruiden 150 gram champignons 2 flinke eetlepels pindakaas. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch

500 gr. varkensfricandeau 3 theelpels sambal oelek 6 eetlepels ketjap manis 6 eetlepels tomaten ketchup 6 eetlepels witte azijn 5 uien in ringen gesneden 1 zakje conimex (oeps reclame) nasi kruiden achteraf toevoegen: 2 eetlepels pindakaas 1 klein kopje koffiemelk …  Lees verder »

De lekkerste aardappel gratin …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Makkelijk zacht-romig currygerecht, met een pittige ondertoon. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Thais

Supersnelle, supergezonde en heel erg lekkere wortelsoep! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Zoals mijn oma die vroeger maakte. Wij vonden die altijd zo lekker dat we hem zelfs voor onze verjaardag vroegen! …  Lees verder »

150 gr. boter, 2 eetl. witte - wijnazijn, 3 eierdooiers, zout, witte peper, cayennepeper, 2 theel. citroensap. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Lekker je eigengemaakte pepersaus voor de lekkerste vleesgerechten …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Klassiek nagerecht waarvan het recept ook kan worden toegepast met de purees van andere vruchten. Zo kunt u met een potje kant-en-klaar gekochte appelmoes in een ommezientje een appelbavarois maken. Gebruik voor de bavarois met verse vruchten bijvoorkeur een niet-metalen zeef (nylon) en houten lepels en spatels voor het mengen, roer en spatelen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Verukkelijk voorafje dat je op een mooie amuselepel kunt serveren. Gelezen in de Allerhande. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Italiaans

De churros, van origine afkomstig uit Spanje, heeft zijn naam te danken aan een speciaal schapenras dat voorkomt in de Spaanse graslanden. De hoorns van de Churro hebben dezelfde vorm als de snack, die meestal als dipstick gegeten wordt en in chocoladesaus wordt gedoopt. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Spaans

0,5 dl Dijon mosterd, 0,5 dl bloemenhoning, 0,75 dl (cider) azijn, 4 el balsamicoazijn, 4 el lichte schenkstroop, 1 el citroensap, 1 el tomatenpuree, zout en peper …  Lees verder »

De ouderwetse, echte, Italiaanse Pasta Carbonara. Ook snel, lekker en goedkoop. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Italiaans

Een ovenschotel met bloemkool en gehakt. Onze kinderen vinden het heeeeeeeeeeerlijk …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Snelle en superlekkere variant op Sis kofte. Gezond junkfood bestaat!  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Turks

Een heerlijk gerecht waarbij je niet lang in de keuken hoeft te staan. Dus ideaal bij een dineetje. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Dit heerlijke kipgerecht at ik bij een vriendin die met een Italiaan is getrouwd. Echt Italiaans dus. De kip wordt in de oven heel zacht en krijgt de verrukkelijke smaak van de pittige tomatensaus.Heel goed voor te bereiden dus super gemakkelijk als je gasten krijgt. Gebruik je liever geen wijn doe dan na het bakken van de peper, ui en knoflook, direct de tomatenblokjes erbij. Is niet echt een groot verschil. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Lekker voor bij de borrel of als accent bij diverse gerechten. Dit recept is voor een wat grotere hoeveelheid tapenade, mocht er een feest in het vooruitzicht liggen of je kunt de tapenade ook bij andere gerechten gebruiken. Lees meer: de lekkerste recepten voor het Paasontbijt …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Italiaans

Hete kip met komkommersalade …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Chinees
Top