1. Home
  2. Community
  3. lizzy
  4. Kookboek Vegetarisch koken
Kookboek "Vegetarisch koken"

Een lekker vegetarisch voorgerecht …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Vegetarisch

2,5 el olijfolie 2 witte uien 4 tenen knoflook (geperst) 1 groene peper, schoongemaakt en fijngehakt 3 tl gemalen komijn 1 tl paprikapoeder 2 blikken kikkererwten (blikken van 400 gr zijn ok) 3 blikken gehakte tomaten (400 gr blikken) 1 ¼ liter groentebouillon 100 gram chorizo Om te serveren: Partjes limoen en koriander …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Marokkaans

Koolraap was vroeger een veel gegeten groentesoort. De rapen hebben een vuilgele kleur die bij het koken oranje wordt. Het is een echt bewaargroente, waarvoor de belangstelling in de vorige eeuw vrijwel geheel verdwenen was. Sindsdien de koolraap-schoongemaakt en in blokjes gesneden-wordt aangeboden, wordt er ook meer van verkocht. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Verrukkelijk soeppie …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indiaas

Door de specerijen ontstaat een speciale smaak en geur. Wij waren erg verbaasd over de heerlijke smaak! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Marokkaans

Een heerlijke en hartige stamppot. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vegetarisch

225 gram diepvriesbladerdeeg, ontdooid 100 gram sjalotten, fijngesneden 2 knoflookteentjes, fijngesneden 300 gram prei, gewassen en in dunne ringen gesneden 650 gram gemengde champignons, fijngesneden 1/2 bosje tijm, fijngehakt 1/2 bosje peterselie, fijngehakt 2 eetlepels vloeibare margarine 2 eetlepels droge sherry 180 gram philadelphia smeerbare roomkaas zout en peper 80 gram roquefort kaas 1 eidooier.  …  Lees verder »

5 eetlepels olijfolie * 2 rode uien in ringen * grofgemalen zwarte peper * 1 volle theelepel gemalen komijn * 1/2 theelepel gemalen saffraan of kurkuma * 1 theel. gemalen kaneel * 1 aubergine, overlangs doorgesneden en vervolgens in plakjes van 1 cm * 4 kleine aardappelen, in vieren * 1 grote bataat (= rode zoete aardappel), in flinke stukken * 1 rode en 1 groene paprika, zaad verwijderd, overlangs in reepjes van 1 cm gesneden * zout * 6 artisjokkenharten (vers of uit blik) * 125 gram haricots verts * 4 middelgrote tomaten, ontveld en klein gesneden * 1 eetlepel tomatenpuree * handjevol snijpeterselie, grofgehakt, plus extra ter garnering * handjevol korianderblad, grofgehakt, plus extra ter garnering * kleine handvol rozijnen * handvol gedroogde abrikozen * 85 gr ontpitte olijven * harissa of sambal om erbij te serveren * …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Marokkaans

Vegetarisch hoofdgerecht voor 4 pers. bereidingstijd+-50 min. Serveer met couscous …  Lees verder »

- 2 eetlepels olijfolie - 1 rode ui - 2 tenen knoflook - 250 g bio wortelen - ? koffielepel gemberpoeder - ? koffielepel kaneelpoeder - ? koffielepel komijnpoeder - 150 g ongezwavelde gedroogde abrikozen - 1 blik kikkererwten - 4 dl bio wortelsap - sap en geraspte schil van 1 bio sinaasappel - 2 eetlepels honing - 250 g bio courgettes - citroensap en bio koriander - couscous en bio boter - zwarte peper en zeezout …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Afrikaans

- 2 eetlepels olijfolie - 1 rode ui - 2 tenen knoflook - 250 g bio wortelen - ? koffielepel gemberpoeder - ? koffielepel kaneelpoeder - ? koffielepel komijnpoeder - 150 g ongezwavelde gedroogde abrikozen - 1 blik kikkererwten - 4 dl bio wortelsap - sap en geraspte schil van 1 bio sinaasappel - 2 eetlepels honing - 250 g bio courgettes - citroensap en bio koriander - couscous en bio boter - zwarte peper en zeezout …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Afrikaans

* 5 courgettes, * 1 theel. komijnzaadjes, * 1 teentje knoflook, * 1 mespuntje cayennepeper, * 1 citroen, * zout, * 5 korianderkorreltjes, * 3 eetl. olijfolie. * 1/2 theel. paprikapoeder,  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Arabisch

2 uien 3 stengels bleekselderij 3 kleine aubergines 2 teentjes knoflook 3 eetlepels olijfolie 2 theelepels paprikapoeder 2 theelepels gemalen koriander (ketoembar) 1 theelepel gemalen komijn (djinten) 1/2 groentebouillontablet 1 blik tomatenblokjes (400 g) 2 eetlepels rode-wijnazijn zout en peper …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Afrikaans

2 grote vleestomaten 1 grote ui 3 middelgrote aardappelen 1 koolraap 3 wortelen 2 courgettes 1 kopje erwten 1 kopje water 3 el olijfolie 3 teentjes knoflook 3 takjes tijm Kruiden ½ tl kukurmapoeder 1 el rozemarijn ½ tl chilipoeder 1 tl gemberpoeder 1 tl zout ¼ tl peper  …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Marokkaans

Ben vandaag een beetje in een "vegetarische bui", dus het nu volgende recept past daar mooi bij. Wil je het nu niet helemaal vegetarisch houden, serveer deze tajine dan met daarbij gegrilld vlees of vis..... Heb je nu geen tajine dan kan je dit gerecht ook goed bereiden in een vuurvaste schaal.  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Marokkaans

50 ml olie 1 ui en 3 teentjes look Kruiden. Ras el hanout Peterselie abrikozenjam 2 el. Tomaatpure Verse koriander 225 ml water 450 Gr. Kersttomaat 450 Gr. Uitgelekte kiikkererwt Zout en peper 225 Gr. Couscous 225 Gr. Groenteboulion 75 Gr. Krenten 75 Gr. Pijnboompitten 25 Gr. Munt  …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Afrikaans

Met variatie; Lichte paddestoelensaus (2) …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

1 ui, gesnipperd; 2 knoflookteentjes, geperst; 2 courgettes, in blokjes; 250 gram champignons, in plakjes; 25 gram boter; 1 eetlepel gesnipperde verse oregano of 1 theelepel gedroogde; zout, peper; 3 eetlepels pesto; 2 zakjes witte saus; 3/4 liter melk; 200 geraspste oude kaas; voorgekookte lasagnevellen; 2 eetlepels paneermeel …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Vegetarisch

Voor niet vegetariers kan kippenbouillon gebruikt worden ipv groentenbouillon. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans
Top