1. Home
  2. Community
  3. lindasdus
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Heavy maar heerlijk gehaktbrood met bacon en Amerikaanse saus.  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Amerikaans

IngrediĆ«nten voor 6 stuks: - 20 gram verse gist - 10 gram suiker - 500 gram bloem - 10 gram bakpoeder - zout - 150 ml melk - 100 ml yoghurt - 4 eetlepels olie - 4 eetlepels komijnzaad - 1 teentje knoflook, geperst - 1 theelepel gemberpoeder …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas

300 gram marsepein, beetje poedersuiker, zakje rauwe gepelde pistachenootjes, 200 gram pure chocolade, …  Lees verder »

Heerlijke zelfgemaakte bonbons naar recept van Kees Raat (lees eerst mijn ingezonden artikel voor het maken van bonbons). …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Lekker voor bij de brunch, of bij een Engelse Afternoon Tea (12 stuks) …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Engels

Heerlijke chocoladetruffels in twee kleuren op een schaaltje serveren. Recept is voor ongeveer 50 stuks. …  Lees verder »

Lekker voor bij de koffie of thee, of om tussendoor te snoepen.. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

115 gr. pure chocolade in stukjes, 175 gr. zachte ongezouten boter, 200 gr. rietsuiker, 1 eetl. vanille essence, 3 eieren losgeklopt, 150 ml. griekse yoghurt, 150 gr. zelfrijzend bakmeel, poedersuiker en chocolade krullen ter garnering. Om te glaceren: 115 gr. extra bittere chocolade in stukjes, 50 gr. ongezouten boter, 350 gr. poedersuiker, 90 ml. griekse yoghurt. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

5 lapjes bladerdeeg voor hartige taart olie 100 gram mager rookspek 2 uien 4 eieren 1 dl zure room 2 dl halfvolle melk peper, nootmuskaat 100 gram geraspte belegen 30+ kaas …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Lekker met een verjaardag of op een buffet. Recept van mijn moeder. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Basis recept met tips voor het maken van cup cakes …  Lees verder »

Voor 12 cakejes: 135 g bloem 2 tl bakpoeder 25 g cacaopoeder 175 g donkerbruine basterdsuiker 1 zakje vanillesuiker 50 g zachte ongezouten boter 125 ml zure room 2 eieren voor de chocotopping: 300 g poedersuiker, gezeefd 100 g zachte ongezouten boter 40 g cacaopoeder, gezeefd 40 ml melk geschaafde chocolade*, voor de garnering …  Lees verder »

Mijn kleindochters wilden weer eens bij mij gaan koken en bakken. Ze wilden o.a. "Macaroons" maken. Ik vond een recept in een Engels boek van Nigella Lawson ("How to be a domestic goddess") Dat hebben ze uitgekozen. Ik heb het vertaald om op Smulweb te zetten (ik kreeg verschillende verzoeken). Het vertalen is het enige wat ik gedaan heb want terwijl mijn kleindochters bezig waren `stond ik erbij en keek er naar`. Met dit recept zou je volgens Nigella 36 rondjes (in totaal 18 Macaroons) kunnen maken maar de kleindochters hadden twee bakplaten van 12 rondjes ( 24 in totaal) en wij hadden dus geen 18 maar 12 dubbele Macaroons.. ze waren heerlijk! In het boek van Nigella staan ze ook behoorlijk groot afgebeeld en ze zijn daar ook "gebarsten" dat schijnt bij deze Macaroons te horen. Bij dit recept stond geen foto maar er stond;" zie de foto op blz 52 van de "Pistachio Macaroons" zo kan je zien hoe ze eruit moeten zien." Er staat dus ook die foto uit het boek bij. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels

Een Amerikaans recept voor bananencake. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Amerikaans

1 brood (ciabatta) 150 gr. roomboter, gezouten 2 tenen knoflook 4 gedroogde tomaten 1 blikje tomatenpuree 150 gr. geraspte kaas 10 blaadjes basilicum Rozemarijn Tijm Peper Zout …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans
Top