1. Home
  2. Community
  3. lieuwe777
  4. Kookboek Bonen bruine - linzen
Kookboek "Bonen bruine - linzen"

200 g rode linzen 175 g fijne bulghur (geplette tarwe) 1 kleine ui, zeer fijn gesnipperd 3 tenen knoflook, zeer fijn gesneden 3 el tomatenpuree 40 g boter 5 lenteuitjes, fijn gesneden 3 el peterselie, fijn gesneden 2 tl gemalen komijn 1 a 2 tl rode pepervlokken (?kirzimi biber?, of ?pul biberi, naar smaak toevoegen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Turks

Makkelijk en gezond …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Goedkoop en snel

Witte bonen in tomatensaus met paprika, stukjes tomaten, prei, ui en spekjes. Vol vitamines. De witte bonen in tomatensaus spoel ik altijd af omdat ik de tomatensaus zelf niet zo lekker vindt. Maar de smaak is net iets pittiger.. De saus is in de bonen getrokken zodat je een andere intensievere smaak krijgt dan wanneer je gewone witte bonen gebruikt. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Antiliaanse bonenschotel …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Antiliaans

2 uien 2 prei 40gr. boter tijm,zout en cayennepeper 250gr. gehakt 1 pot bruine bonen 2 plakken ham (heel klein snijden) 1 ei 100gr. geraspte oude kaas …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans

Pittige bruine bonen schotel …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Deze heerlijke ovenschotel heb ik zelf ontwikkeld. Hij heeft alles voor de donkere, koude dagen en zit bomvol gezond en smaak. Het lijkt op sheperds pie, maar ook een beetje op jachtschotel, maar zijn het niet. Bruine bonen, spek, mager rundergehakt, paprika, tomaat, uien, prei en paddenstoelen. Onder het dakje aardappelpuree gegratineerd met kaas vormen alle ingrediënten samen een ware smaakexplosie. Hij is niet alleen lekker, maar ook erg gezond! Mmmm Smullen in de herfst en in de winter. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Europees

Dit is géén recept van mij zelf, maar van een andere, bevriende, Amsterdamse, scheepskok op de grote vaart die helaas enkele jaren geleden is overleden, het heeft doorgegeven en maak ik als het kouder is graag nog wel, iets aangepast, na. Waarom? Omdat je er heerlijk warm van word. Al die smaken en die pittige specerijen, heerlijk! Je raakt er niet alleen verzadigd van, maar hij is ook erg lekker! Probeer zelf maar als je van pittig eten houd. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mexicaans

Bruine bonen met kip veel knoflook en rijst …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Surinaams

Een verrassend maaltijdsalade …  Lees verder »

Makkelijk te bereiden recept. Met name voor grote groepen …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Frans

Lekkere stevige, winterse maaltijd …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mexicaans

Vegetarisch hoofdgerecht voor 4 personen. 2 rode uien, 2 teentjes knoflook, 1 kleine winterwortel, 3 eetlepels olijfolie, 2 blikjes gekookte linzen (a 400 gram), 2 potten sacla peperonata (a 190 gram), 100 gram gemalen pittige kaas (bijv. grana padana), 1 ciabattabrood. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vegetarisch
Top