1. Home
  2. Community
  3. lieuwe777
  4. Kookboek vlees gerecht
Kookboek "vlees gerecht"

De courgettes in m'n groentetuintje groeien tegen de klippen op en ook de eerste tomaten in het kasje kleuren rood, dus lekker smullen.... …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Heerlijke bal die zwemt in een smulweb jus !! Tja, heel veel mensen weten onderhand wel dat deze gehaktbal echt heel erg lekker is. Echter wat me steeds stoorde aan de recepten die op internet staan is het feit dat in de lijst van ingrediënten steeds staat: 1 potje vleesfond (380 ml) of zelfgemaakte fond ? Het verbaasde me dat een potje vleesfond duurder is dan het gehakt !! Echter hoe maak je dan zelf wel een lekkere fond of jus ? Het moge duidelijk zijn dat Librije of met name Jonnie Boer, nooit een potje vleesfond zal gebruiken. Wat ik weet is dat je een gehaktbal moet aanbraden en daarna moet leren zwemmen ! Zo krijg je een sappige bal met een mooie saus of jus. Dit recept is mede hierdoor close to perfection ! Smulgroet, Ger1958 …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Gemakkelijke pasta ovenschotel …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Goedkoop en snel

4 sucadelappen, 40 gram boter, 1 grote ui, peper, zout, mosterd, 2,5 dl water, 1 zakje vleesjus naturel van unox. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Coq au Vin is oorspronkelijk een gerecht uit de huiselijke keuken, maar tegenwoordig staat het ook op de kaart van gerenommeerde restaurants zoals van de beroemde Georges Blanc. Lijkt moeilijker dan het is! Ideaal voor lang tafelen met vrienden. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Belangrijk voor dit SUPER gerecht echt een goede wijn te nemen. Is echt een TOPPERTJE …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Frans

Heerlijke eigengemaakte pittige Bami met de typische Gorengsmaak, maar beter dan die van de Chinees ! Gisteren in een opwelling gemaakt, maar het was zo lekker dat ik het recept graag deel. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

4 kogelbiefstukjes van 125 gr. 1 eetl.olijfolie. zout en peper. 25 gr. boter. 8 sjalotjes, gehalveerd. 2 dl. rode port. 1 dl. rode wijn. 5 dl. runderbouillon. 50 gr. koude boter, in blokjes gesneden. …  Lees verder »

een makkelijk te maken overheerlijke saus bij b.v. biefstuk of rosbief, maar ook smakelijk bij een lekker stukje varkensvlees. Ik heb het recept vertaald uit het Amerikaanse kooktijdschrift Epicurious. 92% maakt het recept weer. Bekijk de 69 reviews. http://www.epicurious.com/recipes/food/views/Beef-Tenderloin-with-Port-Balsamic-Sauce-5808 Doe voorzichtig met de balsamicoazijn, te veel brengt de saus uit balans. De boter zorgt er voor dat het zuurtje wat zachter wordt, dus niet weglaten! En echt tot 1/3 inkoken, anders heb je niet de volle smaak en is de saus te dun van smaak. Kook de saus van te voren in en zet het weg. Je hoeft het dan alleen maar op te warmen als je zo ver bent met het vlees. Klop er dan de boter en eventueel wat aardappelmeel door. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Een heerlijke ouderwetse hachee die het lekkerste is om deze 1 dag tevoren te maken. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Runderstoofvlees met appelstroop,dit geeft weer een andere smaak aan het rundvlees. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Het is een eenpans vleesgerecht op basis van een zigeunersaus.   …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Joegoslavisch
Top