1. Home
  2. Community
  3. lieuwe777
  4. Kookboek bruine bonen
Kookboek "bruine bonen"

Een variatie op mijn hartige taart met prei en ham. Deze viel bijzonder in de smaak tijdens het laatste feestbuffet. Als je de taart in kleine stukjes snijdt heb je ook een heerlijk borrelhapje. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Groene kool heeft van zichzelf niet veel smaak, dus daar moet je wat lekkers van maken. Nou, dat is me met dit recept heel goed gelukt. Heerlijk, we hebben gesmuld. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Deze heerlijke bietensalade is erg lekker als bijgerecht bij gebakken aardappeltjes en een gebakken karbonaadje of gebakken kabeljauw. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Duits

200 g rode linzen 175 g fijne bulghur (geplette tarwe) 1 kleine ui, zeer fijn gesnipperd 3 tenen knoflook, zeer fijn gesneden 3 el tomatenpuree 40 g boter 5 lenteuitjes, fijn gesneden 3 el peterselie, fijn gesneden 2 tl gemalen komijn 1 a 2 tl rode pepervlokken (?kirzimi biber?, of ?pul biberi, naar smaak toevoegen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Turks

Eindelijk heb ik ze een keer gekocht: zoete aardappelen. Prachtig oranje waren ze van binnen. De smaak zit tussen wortel en aardappel in. Dit recept is geïnspireerd op de Surinaamse pindakip van menge 161 …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Surinaams

Lekker snel roerbakgerecht. Wij zijn hier dol op. Snel klaar en super gezond. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

In ongeveer 35 minuten de lekkerste cherrytomaatjes met wijn! (Dit is echt een waaaaanzinnige combinatie!!) …  Lees verder »

Snelle en superlekkere variant op Sis kofte. Gezond junkfood bestaat!  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Turks

Lekker gemakkelijk recept.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Tijdens mijn stage in Amsterdam had ik een kamer in de stad. Maar stage lopen betekent laat thuis zijn en op jezelf wonen betekent zelf boodschappen doen en koken. Soms ging ik voor uitgebreid maar ook regelmatig voor deze makkelijke creatie! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Heerlijke vegetarische wrap met spinazie …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Vegetarisch

Dit is een simpel, maar leuk recept dat iedereen wel kent van de wintersport of een vakantie in Oostenrijk. Het wordt namelijk in heel veel restaurants geserveerd als stevige lunch of avondmaaltijd. Het lijkt wel een beetje op het Duitse Bauernfruehstueck. In Zwitserland vind je het ook, maar dan zit er erg veel Emmenthaler of Grúyere door. Dit is lekker, voedzaam, kidsproof en makkelijk te maken en weer eens wat anders op tafel. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Oostenrijks

Dit is het recept van een chinees restaurant, dus de lekkerste versie. De truc van een goede foe yong hai is, het gebruiken van heel dun gesneden groenten die in de omelet worden gegaard. De saus is heerlijk zoetzuur …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Chinees

Als het richting herfst loopt krijg ik altijd weer ontzettend veel trek in stoofpotjes en stamppotten. Toch vind ik het ook weer moeilijk om de zomerse gerechten vaarwel te zeggen. Deze stamppot is dus een goed compromis, waar zomer en herfst elkaar ontmoeten. En niet alleen een goed compromis maar ook een lekker Doordat je de kool met de andere ingrediënten samen wokt krijg je een lekkerder geheel dan wanneer je de kool met de aardappelen kookt. Je kunt ook de gestampte aardappelen weglaten en het gewoon als groente gerecht serveren.' Tip: Lekker in combinatie met Mediterraanse-runderstoofschotel   …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mediterraan

Makkelijk en gezond …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Goedkoop en snel

Dit is een snelle en gemakkelijke schotel dat zelfs op een doordeweekse avond gemaakt kan worden, maar het zal ook niet misstaan bij een iets feestelijker gelegenheid. De romige milde smaak van kabeljauw wordt geaccentueerd door de pit van chorizo en zuurtje van tomaten-cider saus. …  Lees verder »

Gezonde soep rijk aan vitamine A. …  Lees verder »

Top