1. Home
  2. Community
  3. lieuwe777
  4. Kookboek oven schotel
Kookboek "oven schotel"

Een variatie op mijn hartige taart met prei en ham. Deze viel bijzonder in de smaak tijdens het laatste feestbuffet. Als je de taart in kleine stukjes snijdt heb je ook een heerlijk borrelhapje. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

De courgettes in m'n groentetuintje groeien tegen de klippen op en ook de eerste tomaten in het kasje kleuren rood, dus lekker smullen.... …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Gemakkelijke pasta ovenschotel …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Goedkoop en snel

Een variatie op de gewone aardappelgratin. Past bij praktisch elk vlees of visgerecht en de basis is vegetarisch. Gewoon gemaakt met de ingrediënten die ik voorradig had en wat bijna iedereen wel in huis heeft. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Heerlijke vegetarische zuurkoolschotel. Vorige week hadden we onze nicht weer te logeren die vegetarisch eet. We hadden heerlijke zelfgemaakte zuurkool gekocht op een "slachtfeest" in Noordijk bij Neede. Dit "feest" vindt altijd plaats op de 3e zaterdag in november. Je kunt er niet alleen vlees en zelfgemaakte worst kopen, maar ook vergeten groenten en er wordt op diverse plekken allerlei zelf gemaakt, waar onder de zuurkool. Deze zuurkool  is veel, veel lekkerder dan die je koopt in de supermarkt, dus de zuurkool moest op tafel. Ik heb toen 2 gerechten gemaakt van de zuurkool. Eénmaal als ouderwetse stamppot met worst en spek en éénmaal deze ovenschotel. Die viel zo in de smaak dat zelfs mijn man die heel graag vlees eet dit erg lekker vond. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vegetarisch

Als het buiten koud nat en guur is smaakt niets beter dan een heerlijke ovenschotel. Dit is weer zo een heerlijke variant, gemaakt met de ingrediënten  die ik toevallig in huis had. Ik heb het maar snel opgeschreven want het was voor herhaling vatbaar en dan weet ik de volgende keer tenminste precies wat er allemaal in zit.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

De zoete aardappel is een erg lekker alternatief op onze 'gewone' aardappel en bovendien nog gezonder ook. Deze ovenschotel is een heerlijk bijgerecht bij zowel vlees als visgerechten, en in een handomdraai gemaakt. Gaat alleen in de oven en hoeft niet voorgekookt te worden dus weinig afwas Welke geraspte kaas je gebruikt is een beetje afhankelijk van je eigen smaak. Ik had oude Goudse, maar een mildere jong belegen of een pittige geitenkaas is ook heel goed mogelijk. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Ondanks dat het niet eens zo koud is momenteel krijg je door de korte dagen zin in echte winterkost. Gisteren aten we deze heerlijk zuurkoolschotel! Een ware smaaksensatie met de combinatie van appeltjes, crème fraîche, gehakt, spekjes en mosterd. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

Gewoon proberen !! Het is super lekker !! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Dit is géén recept van mij zelf, maar van een andere, bevriende, Amsterdamse, scheepskok op de grote vaart die helaas enkele jaren geleden is overleden, het heeft doorgegeven en maak ik als het kouder is graag nog wel, iets aangepast, na. Waarom? Omdat je er heerlijk warm van word. Al die smaken en die pittige specerijen, heerlijk! Je raakt er niet alleen verzadigd van, maar hij is ook erg lekker! Probeer zelf maar als je van pittig eten houd. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mexicaans

Eindelijk heb ik ze een keer gekocht: zoete aardappelen. Prachtig oranje waren ze van binnen. De smaak zit tussen wortel en aardappel in. Dit recept is geïnspireerd op de Surinaamse pindakip van menge 161 …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Surinaams

Toen mijn kinderen nog klein waren is deze schotel gaandeweg ontstaan. Intussen is hij favoriet bij kinderen, kleinkinderen, familie en vrienden. Budgetkoken op hoog niveau en gezond en slank. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Vegetarisch

Dit recept heb ik gekregen van mijn schoondochter en daar ben ik haar nog steeds dankbaar voor want het is werkelijk zaaaalig! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

4 struikjes witlof, 4 gekookte aardappelen, 2 hardgekookte eieren, 100 g gekookte ham, klontje boter, 50 g versgeraspte oude kaas, 1 pak kookroom 2 dl, 8 takjes selderij, fijngehakt, paneermeel om te bestrooien, ovenschaal met een inhoud van circa 1,5 liter, …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

1 pond gehakt. ui. courgette 2 tenen knoflook. bosuitje tomaat prei chalotje peterselie geraspte kaas zout peper snufje cayennepeper paprikapoeder scherp. olijfolie …  Lees verder »

Deze heerlijke ovenschotel heb ik zelf ontwikkeld. Hij heeft alles voor de donkere, koude dagen en zit bomvol gezond en smaak. Het lijkt op sheperds pie, maar ook een beetje op jachtschotel, maar zijn het niet. Bruine bonen, spek, mager rundergehakt, paprika, tomaat, uien, prei en paddenstoelen. Onder het dakje aardappelpuree gegratineerd met kaas vormen alle ingrediënten samen een ware smaakexplosie. Hij is niet alleen lekker, maar ook erg gezond! Mmmm Smullen in de herfst en in de winter. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Europees

Dit heerlijke kipgerecht at ik bij een vriendin die met een Italiaan is getrouwd. Echt Italiaans dus. De kip wordt in de oven heel zacht en krijgt de verrukkelijke smaak van de pittige tomatensaus.Heel goed voor te bereiden dus super gemakkelijk als je gasten krijgt. Gebruik je liever geen wijn doe dan na het bakken van de peper, ui en knoflook, direct de tomatenblokjes erbij. Is niet echt een groot verschil. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans
Top