1. Home
  2. Community
  3. lieuwe777
  4. Kookboek pasta
Kookboek "pasta"

Spaghetti met peren in plaats van vlees. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Vegetarisch

Echt lekkere pastasalade met onder andere kip, pesto, tomaat en parmezaanse kaas, heerlijk als maaltijdsalade of bij een zomers buffet, recept gekregen van een vriendin …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Gemakkelijke pasta ovenschotel …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Goedkoop en snel

Tijdens onze afgelopen logeerpartij in Hoofddorp waar ik elke dag kookte voor mijn nichtjes en aanhang maakte ik deze canneloni. Gemaakt met de ingrediënten die aanwezig waren. Ze vonden het super lekker. Er was nog wat over (ze aten er met 3 personen van). Ingevroren, maar dat was eigenlijk niet nodig. De vriend van mijn ene nichtje wist de canneloni snel te vinden voor tussen de middag. Voor deze canneloni hoef je geen aparte sauzen te maken. Dus gemakkelijk. De canneloni rol ik van verse lasagnebladen. De "harde" rolletjes die in pakken te koop zijn vind ik altijd erg moeilijk te vullen. Maar natuurlijk kun je ook daar dit recept mee maken. Ik kies voor de "verse" lasagnebladen uit het koelvak in de supermarkt. NB Door het gebruik van de paneermeel is de vulling gemakkelijk te rollen in de lasagnevellen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Met dit recept heb ik lang geleden een prijs gewonnen. Eigenlijk was ik dit recept alweer bijna vergeten tot ik weer eens aan het snuffelen was in mijn eigen plakboeken en mijn eigen recept weer tegenkwam. Weer eens gemaakt en iets uitgebreid. Het was weer heerlijk. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Het recept voor deze - echt verrukkelijke - pastasaus met paddenstoelen en gedroogde tomaten vond ik op internet. Ik heb het recept enigszins aangepast. We hebben de saus gegeten met spaghetti, maar is ook heel lekker met penne of tagliatelle. De saus is vegetarisch maar een vleesliefhebber kan er ook reepjes kipfilet, kalkoenfilet, biefstukreepjes of gehaktballetjes aan toevoegen. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Van het Smulweblid Alidada maak ik vaak haar gerecht "Mozzarella Beef Florentine". Een overheelijke ovenschotel met spinazie, mozzarella en gehakt. Omdat we het zo lekker vinden ben ik gaan experimenteren met lasagne. We hebben gesmuld. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

De ouderwetse, echte, Italiaanse Pasta Carbonara. Ook snel, lekker en goedkoop. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Italiaans

400 gr pasta (macaroni) 400 gr tomaat (gepeld,blik) 150 gr champignon 1.25 dl room 100 gr geraspte kaas 100 gr boon (sperzie-,vers) 60 gr pijnboompitten 25 gr roomboter 5 el olijfolie 5 stuks wortel 3 stengel bleekselder 3 teentjes look 1 rode paprika 1 gele paprika 1 courgette 0.25 bloemkool naar smaak peper naar smaak zout …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Italiaans

Heerlijke eigengemaakte pittige Bami met de typische Gorengsmaak, maar beter dan die van de Chinees ! Gisteren in een opwelling gemaakt, maar het was zo lekker dat ik het recept graag deel. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

De 'echte' saus, authentiek zoals ze in Bologna bij pasta gegeven wordt. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Dit recept heb ik gekregen van mijn schoondochter en daar ben ik haar nog steeds dankbaar voor want het is werkelijk zaaaalig! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Gemakkelijke oosters gerecht, de kip van het oorspronkelijke recept is vervangen door tofu …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vegetarisch

Een verrassend maaltijdsalade …  Lees verder »

Als je in Italië spaghetti bolognese vraagt , zal men je misschien vragend aankijken. Wat wij bolognese noemen, heet in Italië gewoon ragù. Om deze saus der sauzen te maken, moet je wel vroeg uit de veren. Als je dan toch voor dag en dauw opstaat, ga je naar de vroegmarkt en bestelt daar …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Italiaans

400 gr pasta (farfalle of fusilli) zout en versgemalen peper 250 gr haricots verts of sperciebonen 2 sjalotjes of lenteui, gesnipperd 3 augurken, gehakt 3 blikjes tonijn op olie (a 160 gr), uitgelekt 1 el kappertjes Voor de dressing: 4 pomodoritomaten 6 el olijfolie 1 el balsamicoazijn 1 el citroensap 1 el pesto …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

150g spaghetti 1 kleine venkelknol , in dunne plakjes 1 eetlepel olijfolie 50g spek, fijngesneden 2 teentjes knoflook , geperst ¼ kopje room 1 eetlepel gehakte bieslook 3 eieren , losgeklopt Extra bieslook (garnituur ) …  Lees verder »

Super lekker en in een wip klaar. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Macaronischotel op boerse wijze …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Goedkoop en snel
Top