1. Home
  2. Community
  3. lieuwe777
  4. Kookboek salade
Kookboek "salade"

200 g rode linzen 175 g fijne bulghur (geplette tarwe) 1 kleine ui, zeer fijn gesnipperd 3 tenen knoflook, zeer fijn gesneden 3 el tomatenpuree 40 g boter 5 lenteuitjes, fijn gesneden 3 el peterselie, fijn gesneden 2 tl gemalen komijn 1 a 2 tl rode pepervlokken (?kirzimi biber?, of ?pul biberi, naar smaak toevoegen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Turks

Een heerlijk bijgerecht, niet alleen bij een barbecue maar ook als onderdeel van een zomerse maaltijd. Door het gebruik van ananas wordt de soms wat scherpe smaak van de kool verzacht. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Amerikaans

Deze ovenschotel maak ik al heel wat jaartjes maar kom er nu pas achter dat deze nog niet op Smulweb staat. Mijn nichtjes vragen steeds om deze ovenschotel. Goed voor te bereiden en lekker! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Aardappelsalade maakte ik altijd volgens het recept van mijn Duitse moeder. Maar door tijdgebrek ontstond dit recept. Nu is mijn aardappelsalade nog veel lekkerder, hoeft niet meer in te trekken en dus veel sneller klaar. Iedereen die de salade geproefd heeft wil het recept. De salade kun je ook als basis gebruiken voor een maaltijdsalade door er gebakken spekreepjes of hamreepjes of tonijn of gerookte zalm aan toe te voegen. Laat je eigen fantasie maar werken. De salade is verrukkelijk dat kan ik je verzekeren! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Duits

Een salade die zich overal goed mee laat combineren. Op dit moment past het natuurlijk fantastisch bij de bbq. Maak het al een paar uur van te voren zodat de smaken in de koelkast goed in kunnen trekken. Veel smaken zijn in deze aardappel salade aanwezig. De ham en het ei zijn lekker hartig en de augurk geeft het een zuurtje. De appel maakt het weer een beetje zoeter en door de ui krijgt het net een beetje meer pit. Ook de mosterd die ik hierin heb gebruikt geeft het nog net een beetje meer smaak. Ik heb hier krieltjes in de schil genomen maar je kunt natuurlijk ook gewone aardappelen gebruiken.   Tip: Gebruik voor de dressing Griekse yughurt want die is lekker dik en bevat veel minder vet. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Goedkoop en snel

Witlof met champignons tomaat en ui in saus met kruiden. Dit vind ik echt de lekkerste manier van witlof eten al die smaken bij elkaar maak het echt tot een apart en heerlijk groente gerecht. …  Lees verder »

Wil es maken strakst in Aalten, als ik daar op vakantie ben. Ik kwam het tegen in plus magazine …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Europees

Nu het warm is zijn koele tomaten altijd lekker. Deze keer lekker gemaakt met tonijn op olie, romige mozzarella en een vinaigrette. Ik heb door het warme weer een ware tomaten explosie in de tuin en die moeten dan op. Neem wel een lekkere tomaat met smaak. Lekker zijn Honingtomaten (zoet), maar die heb ik niet in de tuin. Een goed alternatief zijn verse Roma of de kleinere cherry tomaten (pondje). …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

3 of 4 Middelgrote Russet ( rode ) aardappelen 4 eetlepels dillesap 3 eetlepels fijngehakte dille 1 / 4 kop gehakte peterselie 1 / 2 kop gehakte rode ui 2 stengels bleekselderij, fijngesneden 1 of 2 gehakte lente-uitjes, met inbegrip van het groen 1-2 hardgekookte eieren, fijngehakt 1 middelgrote wortel, fijngehakt 1 / 2 rode paprika, al dan niet gerookt, gesneden 2 grote augurken fijngehakt 1 / 2 kopje mayonaise 2 theelepels Dijon mosterd zout en versgemalen zwarte peper naar smaak …  Lees verder »

100 gram boter 100 gram suiker 100 ml azijn 2 creme fraiche 1 eigeel 1 witte kool 2 wortelen 2 appels zwarte rozijnen …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

De courgettes zijn rijp, doe er wat mee! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Dit is een klein overzichtje van enkele eenvoudige maar onmisbare dressings voor allerlei soorten salades. Gebruik voor de vinaigrettes (dressings op basis van olie en azijn/citroensap) een leeg, schoon jampotje om de ingrediënten in te mengen. Schud het potje goed om te zorgen dat de olie en azijn zich mengen. Controleer tijdens het maken van de dressing altijd of de smaak in orde is. De aangegeven hoeveelheden zijn richtlijnen. In de praktijk gaat het om het vinden van de juiste smaakbalans …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

? 1 bakje romaatjes (kleine tomaatjes) (250 g) ? 250 g minibolletjes mozzarella (kaas) ? 1 zak rucolasla (75 g) ? 1/2 citroen ? 2 eetlepels basilicumolijfolie ? zout en versgemalen peper ? 125 g macaroni grande (biologisch) ? 50 g Grana Pardano (of Zaanlands oud, stukje ? 2 eetlepels kappertjes …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans
Top