1. Home
  2. Community
  3. lieuwe777
  4. Kookboek aardappel
Kookboek "aardappel"

Groene kool heeft van zichzelf niet veel smaak, dus daar moet je wat lekkers van maken. Nou, dat is me met dit recept heel goed gelukt. Heerlijk, we hebben gesmuld. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

De courgettes in m'n groentetuintje groeien tegen de klippen op en ook de eerste tomaten in het kasje kleuren rood, dus lekker smullen.... …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Dit is een simpel, maar leuk recept dat iedereen wel kent van de wintersport of een vakantie in Oostenrijk. Het wordt namelijk in heel veel restaurants geserveerd als stevige lunch of avondmaaltijd. Het lijkt wel een beetje op het Duitse Bauernfruehstueck. In Zwitserland vind je het ook, maar dan zit er erg veel Emmenthaler of Grúyere door. Dit is lekker, voedzaam, kidsproof en makkelijk te maken en weer eens wat anders op tafel. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Oostenrijks

Wat was dit een zalige witlofovenschotel. Zo wil ik wel altijd witlof eten. Onderstaande tekst vond ik bij een witlofrecept op internet en ik ging er gelijk voor. Witlof, ham en kaas zijn die ingrediënten die prima bij elkaar passen. En al helemaal als je dit combineert met boterzachte krieltjes en een lekkere scheut slagroom. Als je dit dan nog in de  de oven schuift krijg je een heerlijke witlof ovenschotel met krieltjes en beenham". Wat mij en mijn man betreft één van de lekkerste witlofovenschotels. Het recept is wel iets aangepast. Ten eerste omdat ik geen krieltjes in huis had en er ook een eigen touch aan wilde geven. Het originele recept kun je vinden op internet (zie bronvermelding). …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Het wordt nu echt herfst dus is het tijd voor een lekker stamppotje. Hier in Duitsland zie je overal groene kool of savooiekool (hier: Wirsing). Dus daarom vandaag gekozen voor een stamppot groene kool. Gebakken spekreepjes met ui, knoflook en gebakken appelblokjes met een paar flinke eetlepels roomkaas. Maakt de stamppot lekker smeuïg. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Als het richting herfst loopt krijg ik altijd weer ontzettend veel trek in stoofpotjes en stamppotten. Toch vind ik het ook weer moeilijk om de zomerse gerechten vaarwel te zeggen. Deze stamppot is dus een goed compromis, waar zomer en herfst elkaar ontmoeten. En niet alleen een goed compromis maar ook een lekker Doordat je de kool met de andere ingrediënten samen wokt krijg je een lekkerder geheel dan wanneer je de kool met de aardappelen kookt. Je kunt ook de gestampte aardappelen weglaten en het gewoon als groente gerecht serveren.' Tip: Lekker in combinatie met Mediterraanse-runderstoofschotel   …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mediterraan

Ik had zin in een variatie op de gewone hutspot. Dit kwam eruit en wat nu: ik maak hutspot nooit meer anders, want dit is veel lekkerder! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Een variatie op de gewone aardappelgratin. Past bij praktisch elk vlees of visgerecht en de basis is vegetarisch. Gewoon gemaakt met de ingrediënten die ik voorradig had en wat bijna iedereen wel in huis heeft. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Heerlijke vegetarische zuurkoolschotel. Vorige week hadden we onze nicht weer te logeren die vegetarisch eet. We hadden heerlijke zelfgemaakte zuurkool gekocht op een "slachtfeest" in Noordijk bij Neede. Dit "feest" vindt altijd plaats op de 3e zaterdag in november. Je kunt er niet alleen vlees en zelfgemaakte worst kopen, maar ook vergeten groenten en er wordt op diverse plekken allerlei zelf gemaakt, waar onder de zuurkool. Deze zuurkool  is veel, veel lekkerder dan die je koopt in de supermarkt, dus de zuurkool moest op tafel. Ik heb toen 2 gerechten gemaakt van de zuurkool. Eénmaal als ouderwetse stamppot met worst en spek en éénmaal deze ovenschotel. Die viel zo in de smaak dat zelfs mijn man die heel graag vlees eet dit erg lekker vond. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vegetarisch

Ovenschotel met kip, spekjes, paprika en zuurkool met een frisse smaak doordat er yoghurt in verwerkt zit. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Als het buiten koud nat en guur is smaakt niets beter dan een heerlijke ovenschotel. Dit is weer zo een heerlijke variant, gemaakt met de ingrediënten  die ik toevallig in huis had. Ik heb het maar snel opgeschreven want het was voor herhaling vatbaar en dan weet ik de volgende keer tenminste precies wat er allemaal in zit.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Koffietijdrecept, gevonden bij RTL op Internet …  Lees verder »

Dit is een lekkere ovenschotel, makkelijk te maken en bovendien een slankgerecht. Het hele gerecht (dus met de aardappelen en kaassaus). bevat slechts 385 cal. p.p. Mocht je niet op dieet zijn kan je altijd meer aardappels nemen! Het is voor 2 personen maar kan verminderd of vermeerderd worden. Ik ben geen fan van kant en klare pakjes en zakjes, ik maak liever zelf mijn eigen kaassaus, mijn eigen aardappelschijfjes enz. maar soms komt het wel eens van pas (haast ). Dan maak ik weleens gebruik van een pakje of zakje. De laatste tijd wordt dat steeds minder omdat ik meer tijd heb om mijn maaltijden te bereiden maar omdat dit recept uit `de oude tijd` stamt heb ik dit recept aangehouden. Ik heb deze keer (15.01.2012) `Yellow Sole vis ` (diepvries AH) gebruikt, het was wel lekker maar kabeljauw, koolvis of roodbaars vind ik lekkerder. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Ondanks dat het niet eens zo koud is momenteel krijg je door de korte dagen zin in echte winterkost. Gisteren aten we deze heerlijk zuurkoolschotel! Een ware smaaksensatie met de combinatie van appeltjes, crème fraîche, gehakt, spekjes en mosterd. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

1 Pak Gnocci (pasta-afdeling AH) olijfolie (extra vergine) 350 gr. Kipfilet (eventueel al in reepjes gesneden) 1 gele paprika 1 rode paprika 8 zongedroogde tomaatjes in olie 1 pakje strooiaroma, (tuinkruiden van knor) knoflookpoeder groene pesto ca 6-7 eetlepels nodig …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Heerlijke en toch makkelijke ovenschotel. Met verse Parmezaanse kaas, creme fraiche, eieren en kruiden!! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Lekker pittige ovenschotel. Door het gebruik van de mosterd en crème fraîche krijgt de kool een lekkere romige smaak. Geen aardappelpuree bovenop, maar aardappelen gestampt met wat crème fraîche en mosterd erdoor geroerd. Hierdoor krijg je een wat grovere laag, die heerlijk is bij de spitskool. Ook lekker met plakjes ontbijtspek op de schotel. Ze worden lekker knapperig in de oven. (zie foto) …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands
Top