1. Home
  2. Community
  3. lieredomdrij
  4. Kookboek Turks, midden oosten en omgeving
Kookboek "Turks, midden oosten en omgeving"

Mijn man maakte vroeger vaak een köfte, waar hij het recept niet meer van heeft. Maar dit lijkt erop en is bij ons absoluut een blijvertje. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Turks

Marokkaanse gehaktballetjes met een couscoussalade. Een gerecht waar je niet veel voor nodig hebt als je de kruiden in huis hebt. Het frisse van de couscoussalade gaat heel goed samen met de warme en rijke smaken van de saus en balletjes. Het staat bijna om de week op tafel, heerlijk! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Marokkaans

Op zoek naar een lekker kip recept kwamen we een recept tegen op internet wat we als basis gebruikten, maar zelf een aantal dingen toegevoegd, zodat we het toch als zelf bedacht presenteren.   …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Marokkaans

Verse makreelfilets worden overheerlijk als je ze in de oven stooft onder een pittige marinade van onder meer harissa. Erg lekker met gestoofde prei. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Arabisch

Recept van vpro programma koken met van boven …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Marokkaans

Heerlijk bij lamsvlees, karbonades, couscous en of turksbrood …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Marokkaans

Een heerlijke BBQ-recept uit de zomerse Smult 12! Wil je Smult thuis ontvangen? Hier vind je onze aanbiedingen » http://www.smult.nl/ …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Turks

Soms gebruik ik wel 'ns een Ingelegde Citroenen die ik dan kocht in een Turks winkeltje. Kort geleden ging ik op zoek om deze 'ns zelf te maken. Zo ben ik aan dit recept gekomen het is eigenlijk een samenvoeging van 'n paar recepten met eigen indeling. Het duurt wel nog 'n tijdje voordat je ze kunt gebruiken maar het resultaat mag er wel wezen. Veel aparte ingrediënten heb je niet nodig deze zijn overal verkrijgbaar bv supermarkt, Turks winkeltje of toko. Langs deze weg wil ik graag iedereen alvast bedanken die die 'ns wil gaan maken. Dan volgt hier het recept. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Arabisch

Dit gerecht maak ik regelmatig wanneer we lamsburgers of lams worstjes eten. Errug lekker en op deze manier vinden ze linzen heerlijk hier! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Multi-cultureel

Het is bij ons thuis een favoriet recept, dat ik ook graag voor gasten maak. Veel kruiden, veel knoflook en veel smaak! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Turks

Chef-kok Ramon Brugman maakt een maaltijd die snel op tafel staat. Een gerecht met een zuidelijk tintje: Marokkaanse kip met rode linzen, Arabisch brood en tzatziki.Bekijk het filmpje te bekijken en de tips: http://www.kro-ncrv.nl/binnenstebuiten/seizoenen/2015/30-142437-12-11-2015/290-106998-de-snelle-maaltijd-met-een-zuidelijk-tintje/370-37022-recept-marokkaanse-kip-met-rode-linzen-en-tzatziki …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Multi-cultureel

Heerlijke maaltijdsoep uit Noord-Afrika, in mijn geval uit Marokko. Vaak gegeten bij mijn vriendin Saadia, en als je dan in de buurt van haar voordeur kwam wist je al wat we aten... Zij is helaas terugverhuisd naar daar, het recept voor deze Smulsoep vanaf nu hier. Ik maak het zoals haar recept met kalfsvlees maar met lamsvlees kan natuurlijk ook. Als je van stevige en pittige (winter-)soepen houdt, is dit een absolute aanrader voor je! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Marokkaans

Erg leuk om zelf te maken en niet moeilijk. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Arabisch

Dit gerecht is van Jamie magazine en de oven doet hierbij al het werk je hoeft eigenlijk alleen maar de tijd in de gaten te houden. Bij deze heerlijke kip-citroen schotel smaakt 'n simpele groene salade erg lekker bij. Langs deze weg wil ik alvast iedereen bedanken die dit recept wil gaan uitproberen en alvast smakelijk eten voor dan …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Tijdens diverse vakanties in Turkije vaak gegeten maar nog nooit het recept kunnen vinden dat erop leek.deze komt er wel heel dichtbij... …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Turks

Een zoutloos recept uit "Spice Wise" van Michiel Hanssen. In ons geval hebben we de tajine kruiden in het recept vervangen door 3 (!) eetlepels Ras El Hanout van Jonnie Boer en (gezoute) kippenboullion gebruikt. Het gerecht kan wat ons betreft iets meer vocht gebruiken. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Marokkaans

Dit recept kwam ik tegen in de Metro al 'n tijdje geleden, het sprak me wel aan en wou het zeker 'ns maken. Ik heb het gemaakt en alles was echt heerlijk zelfs de dressing die erbij was. Veel meer kan ik niet vertellen want wat de een lekker vindt hoef je bij de ander niet mee aan te komen, hier viel het in de smaak.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Afrikaans

Marokkaans kruidenmix, lekker door gehak als gehaktbal of over geroosterd vlees. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Marokkaans

Dit is een klassieke Perzische salade die de Perzen vaak gebruiken als bijgerecht. Het is heel simpel en het kost weinig tijd om het te maken. De smaak is heel fris en uniek. Bovendien is het caloriegehalte van deze salade erg laag. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Iraans
Top