1. Home
  2. Community
  3. lieredomdrij
  4. Kookboek Chinees
Kookboek "Chinees"

Van deze lekkere zoetzure komkommersalade hebben we echt genoten. Aziatisch gekruid, dus heerlijk bij de bruine bonenschotel met taugé en satésaus. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Aziatisch

Met van die druilerige en donkere dagen krijg ik altijd trek in comfortfood. Want wat is er nog lekkerder dan een kom noedels met verse groenten (en kip). En als het dan zo'n dag is dat je liever de hele dag onder een dekentje op de bank zit is dit gerecht ook nog eens erg snel gemaakt. Je moet alleen de kip van te voren marineren en dat doe ik het liefst al de dag van te voren. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Chinees

Dit recept komt uit de familie van Bianca Kiezenberg. Bianca weet haar recepten op een mooie bijzondere manier neer te zetten, door er een tekening van te maken. Ze deelt deze recepten onderandere op Facebook. Ik vind dit een lekker recept! Wel een volle smaak. De kruidnagel is er goed in terug te vinden. Ik vind het wel bij de koudere dagen passen. Voor 4 personen vond ik het iets te weinig. Deze is heb ik naar 3 gezet. Bij het recept hoort een verhaal: (tekst Bianca Kiezenberg) Achter dit recept zit een speciaal verhaal dat ik eerst graag vertel!Dit recept is echt traditioneel in de familie van mijn vriend. De vader van mijn vriend komt uit Tjimahi, Indonesië en zijn moeder komt uit Zeist. Het recept is naar onze mening een mengelmoes van Indonesische en Nederlandse roots en ontstaan door de ouders van mijn vriend zelf! Want het recept is eigenlijk nergens te vinden met deze naam en ingrediëntenlijst. Maar in de familie is Pepervlees een groots begrip! Vandaar mijn illustratie zo gemaakt is. Ook als een soort ode aan hen, want helaas zijn de ouders van mijn vriend er niet meer, maar ben ik blij dat ik regelmatig met ze in de keuken heb mogen staan en kan dit recept na ruim 11 jaar, bij wijze van, met de ogen dicht maken   …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indisch

Misschien dan wel niet echt Chinees maar lekker is het wel. Een klassieke stoofpot met smaken en geuren uit het verre Oosten door de heerlijk geurende Chinese 5-spice kruiden. Niet Chinees, niet Vlaams, maar Fusion dus Chinese 5-spice ofwel vijf kruidenpoeder is een Chinese specerijen melange. In deze melange komen de 5 basissmaken zoet, zuur, zout, bitter en hartig (umami) bij elkaar. Ingrediënten van deze mix zijn steranijs, szechuanpeper, kaneel, venkel en kruidnagel.  Ik heb het in eigen keuken gemaakt (en een beetje aangepast) en heb er witte rijst en roerbakgroenten (met een beetje chilisaus en sojasaus) bij geserveerd. N.B. Heb je geen 5-spices melange in huis dan is het heel gemakkelijk zelf te maken door de 5 bovengenoemde ingrediënten in gelijke hoeveelheden fijn te maken in een vijzel en door elkaar te mengen. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Fusion

Weer eens een keertje in de keuken van Jeroen Meus gesnuffeld en dat leverde het recept voor deze heerlijke Indonesiche Rendang op. Ik heb al veel Rendang recepten gezien en gemaakt maar deze is tot nu toe veruit mijn favoriet. De Raita-van-jeroen-meus die hij er ook bij maakt is een heerlijk fris bijgerecht en verder kun je er behalve naanbrood ook gewoon rijst bij eten. Ook prima als onderdeel van een rijsttafel . …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indonesisch

Dit Chinees Hoofdgerecht van Project Gezond staat zo op tafel en echt veel heb je er niet voor nodig en..... fijn zonder de pakjes en zakjes.Staat bovendien in een mum van tijd op tafel als je alles van te voren klaar hebt staan. Wij hebben ervan gesmuld . Je kunt er voor kiezen om er een éénpansgerecht van te maken, volg dan de beschrijvingswijze van het gerecht. Ik kookte de mie *** pas vlak voordat de saus klaar was en serveerde de saus op de mie en op voorverwarmde borden. https://www.projectgezond.nl/beef-shanghai/   …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Chinees

Omdat  ik deze taart voor 2 personen heb gemaakt , heb ik het gerecht qua hoeveelheden gehalveerd en een ovenschotel gebruikt . Hoewel ik best een loempiaatje lust zo af en toe was deze taart toch ook echt een feestje op ons bord .  Niet moeilijk om te maken en heel smaakvol. Ik heb van de groente geproefd en enkele kruiden naar mijn smaak nog  toegevoegd. Bovendien heb ik zo'n 10 minuten voordat de baktijd verstreken was ter decoratie er nog wat sesamzaadjes over gestrooid. https://www.projectgezond.nl/loempiataart/ Het filodeeg om de taart af te dekken mag best  wat "rommelig"ogen.      …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch

In een magazine van de drogist ( je zou het niet verwachten) las ik onderstaand recept. Ik heb er wat aan gesleuteld door iets toe te voegen, iets weg te laten en het recept te herschrijven voor 2 personen. Een heerlijk, gemakkelijk en snel recept, dat ons beiden zéér goed bevallen is.Heerlijke garnalen met gember in de HOOFDROL Wij hebben ervan gesmuld. Zo eenvoudig en toch zo lekker. De pandanrijst moet 10 minuten koken en na afgieten nog 10 minuten met het deksel op de pan blijven staan. In deze laatste 10 minuten maak je de wok. ( mits alles al voorgesneden klaarstaat)   …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Chinees

Ooit eens besteld bij de chinees …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Chinees

Als je de balletjes kleiner maakt, zijn ze ook zeer geschikt als borrel balletjes. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Wereld

Dit is de enige echte Babi Pangangsaus die ik gekregen heb van Chinees Restaurant Joe's Corner. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Chinees

Ik vond dit gerecht op kokkieslomo.nl. Een echte aanrader deze site. De schrijver heeft een apart taalgebruik. Hij "gooit" de ingrediënten bij de rest van de "bende" bijvoorbeeld. Heel grappig. Maar het resultaat is heerlijk. Ik heb de tekst wat aangepast en ingekort, anders werd het wel een hele lange beschrijving van de bereiding. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch

Sinds ik een slowcooker heb geniet ik nog meer van de heerlijke smaak van de Indonesische keuken. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch

Deze kippendijfilet heb ik gemaakt op dezelfde manier als mijn recept "mijn meest favoriete babi ketjap". Dat is zo'n lekker recept dus nu geprobeerd met kippendijtjes. Klein beetje aangepast, maar ook hierover waren we het eens: erg lekker ! Gebruik je een slowcooker? Zet de slowcooker plm. 5 1/2 - 6 uur op de lage stand.. De kipdijfilet is dan lekker gaar. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Deze komkommeralade smaakte heerlijk bij mijn Ajam ketjap die ik vorige week maakte. Maak de salade een paar uur tevoren zodat de smaken goed zijn doorgetrokken. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Onbegrijpelijk populair, kant en klare pindasauzen. Voor de satésauzentest die enkele jaren geleden in volkskrant stond, kregen we er vijftien voor onze kiezen: glazuursplitsend zoet, tranentrekkend scherp of naar alles smakend behalve pinda. Waarom zou je in godsnaam instantpindasaus kopen? Onderstaande basispindasaus maak ik in, ik heb het getimed, 6 minuten. Zolang duurt het ook om pindasauskorrels op te lossen of de magnetronversie op te warmen. Je kunt de saus naar eigen smaak opleuken met extra sambal, ketjap, kokos of andere kruiden. De helft van dit pindasausrecept is genoeg bij saté of de Barbecue voor vier eters: wat overblijft, is heerlijk op (stok)brood. Gadogado, Indonesische groentesalade met pindasaus, is mijn favoriete zomermenu voor gasten. Supersimpel, gezond, en je kunt alles tot een dag eerder klaarmaken. Dan nog rijst koken, pindasaus opwarmen en klaar. Breid de gadogado eventueel uit met saté, gefrituurde tahoeblokjes, gebakken banaan en gebakken uitjes. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indisch

Ik heb dit recept gekregen van Lia uit Semarang, zij kookt iedere dag voor een aantal mensen van het bedrijf daar.......en ze kan er wat van !! Zij heeft dit recept gekregen van Mevrouw Linda, en zij is geboren in Manado. Ik heb het zelf een aantal keer gemaakt voor vrienden, en gedeeld met mijn vriendinnen die ook enthousiast waren. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Groenten, tahoe en tempeh in een geurige kokossaus …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Gekookte eieren in geurige knoflooksaus …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Mijn voorliefde voor Aziatische, met name Koreaanse, muziek, cultuur en verdedigingskunst bij deze vertaald naar gegarandeerde gastronomische verlichting.  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Koreaans
Top