1. Home
  2. Community
  3. lieredomdrij
  4. Kookboek Vega
Kookboek "Vega"

Deze basis linzenbereiding kan je doorheen de seizoenen perfect aanpassen. Pompoen of paddenstoelen in de herfst, jonge worteltjes in het voorjaar, bietjes of kerstomaatjes in de zomer en pastinaak in de winter. Voor elk wat wils.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Echt een maaltijd voor koude, gure dagen.  Kwam dit recept tegen op Oh my dish.nl en zag er bijzonder smakelijk uit. Erbij is evt een kort om en om gegrild kalfsvlees. Neem je gedroogde witte bonen deze dan een nachtje laten weken in koud water en afspoelen.   …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Italiaans

Wie nog nooit iets van Ottolenghi gemaakt heeft, moet dat nu toch echt eens gaan proberen, zijn recepten zijn erg verrassend. Ook dit is weer een ontzettend lekker recept, heerlijke combinatie van de bloemkool, specerijen en verse kruiden, ook de limoenyoghurt past er perfect bij. De saus was alleen erg veel, je kunt best wat minder maken. Ik kreeg uit het beslag 12 beignets, ze vullen goed, dus een gerecht voor 3 à 4 personen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mediterraan

Een heerljke pastasaus zonder vlees, maar met paddenstoelen. Ik zag Tim Mälzer dit gerecht afgelopen zaterdag klaarmaken op TV. Het zag er zo lekker uit, dat ik het recept heb opgezocht op internet en gisteren heb gemaakt. Het is een heerlijke saus, waarin je het vlees niet mist. Voor wie een keer een "dagje zonder vlees" wil is dit echt een aanrader. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Groenten, tahoe en tempeh in een geurige kokossaus …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Volledig maaltijd. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Afrikaans

Dit traditionele recept uit de bergen van Bergamo brengt het Noorden van Italië bij jou in huis. Gebruik een frisse, droge witte wijn en verse kruiden voor de echte Italiaanse smaakbeleving. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Een gerecht voor een zwoele avond, een gewiekste verleidster en een intense geur die je volkomen gelukkig maakt.Ben je benieuwd naar hoe oerchef Sieberen dit gerecht maakt? Bekijk dan de vlog. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Overgenomen uit het Blue Band-boekje, ik geloof uit 1986. Ik maak het elk jaar een paar keer, want het is erg lekker.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Leuk alternatief voor risotto. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Dit recept komt uit het kookboek van Mathijs Vrieze: `Lekker en gezond koken met Mathijs`. Zie voor meer informatie en webshop http://www.mathijsvrieze.nl. Een dagje zonder vlees past prima in een verantwoord voedingspatroon. Hoewel je deze rösti natuurlijk ook kunt gebruiken als bijgerecht. Rösti, maar dan een variant op de standaard aardappelrösti. Het is niet moeilijk om een variatie te bedenken, maar let wel op de smaakcombinatie. …  Lees verder »

Een erg smakelijke variant op de traditionele lasagna. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Frittata's bestaan in vele verschillende samenstellingen dit komt omdat het lekker is met bijna alles en ook zeer makkelijk is om te maken. Deze frittata heb ik gemaakt omdat wij elk jaar 3 weken naar Griekenland gaan en ik vaak Griekse recepten uitprobeer en dus ook een fritatta een Griekse twist wilde geven   …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Grieks

Dit is een gerecht dat je koud of warm kunt eten. De vulling bestaat uit champignons en gehakte gemengde noten. Wil je het koud eten dan vul je de schoongemaakte paprika's of je zet ze voor 'n kwartiertje in de op 200° C voorverwarmde oven. Hier volgt het recept en alvast veel plezier en succes bij het maken ervan en voor dan smakelijk eten! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Multi-cultureel

Ik heb ooit in een witte boekhandel een italiaans kookboek gekocht waaruit ik de basis van dit recept heb gehaald. Tijdens familiefeestjes heb ik dit recept al verscheidene keren gemaakt. In onze families zijn er nogal wat vegetariers en dit is bij uitstek een recept waarvan de smaak niet alleen gewaardeerd wordt door vegetariers. Daar ik sinds dit voorjaar een groentetuin in de achtertuin heb, kan ik het recept met eigen groentes aanvullen. Erg leuk. De parmezaanse kaas geeft een heel eigen smaak aan deze soep. Bijzonder is dat de korst van parmezaanse kaas wordt meegekookt in de soep. Ik heb het recept qua hoeveelheden aangepast naar mijn smaak. Oorspronkelijk zaten er 2 bosjes bleekselderij in, 2 courgetttes en werd er vleesbouillon gebruikt. Zout heb ik weggelaten bij de ingredienten, daar dit al in de bouillon zit. Natuurkijk is er alle vrijheid om dit zelf nog toe te voegen. Gebruik een grote soeppan, want de ingredienten nemen veel ruimte in. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Italiaans

Dit gerecht is heerlijk en doet denken aan tropische sferen... Prima vegetarisch groente bijgerecht voor bij de barbecue of op de camping. Dit is voldoende voor 2 personen.   …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Veel mensen vinden een eiersalade erg lekker, maar de caloriën en ongezonde vetten ietsje minder. Deze eiersalade is uitsluitend gemaakt met gezonde ingrediënten en mag u altijd eten. Een eiersalade zit vol eiwitten en kan voor mensen die meer eiwitten willen binnen krijgen een goede toevoeging aan het dieet zijn.  …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Internationaal

Zowel als voorgerecht als vega hoofdgerecht …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Buñuelos de calabacin ofwel beignets van courgettes Je kunt ze eten als tapas met een stukje brood, maar ook serveren met een lekkere salade, een tortillapunt of een stukje vlees. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Spaans
Top