1. Home
  2. Community
  3. lieredomdrij
  4. Kookboek Taarten enzo
Kookboek "Taarten enzo"

Deze heerlijke appelkruimelamandeltaart is gemaakt van roerdeeg. Dit deeg hoef j niet te kneden en is gemakkelijk te maken met een handmixer. De rozijnen zijn gemarineerd met amaretto. Geen rozijnen? Dan wat amaretto door de appelstukjes. Ik heb Elstar-appels gebruikt, maar Jonagold kn ook heel goed. De bedoeling van deze taart is dat de appelstukjes heel blijven en dat is moeilijker met goudreinetten. De taart is de volgende dag nog lekkerder. De knapperige kruimels bovenop de taart maken deze taart extra lekker. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Ik draag dit recept op aan mijn moeder, op 16 juni 2013 op bijna 101-jarige leeftijd overleden. Rust In Vrede mams. Voor altijd in mijn hart en gedachten. Aan deze cake (sommigen noemen het pudding) heb ik hele goede jeugdherinneringen. Mijn moeder (RIP) maakte dit wanneer zij brood over had. Mijn ouders (RIP) hebben beide wereldoorlogen meegemaakt en eten weggooien was taboe. Brood dat niet meer vers was werd dan alijd in een aparte, droge trommel bewaard op een koele, droge plek totdat er genoeg brood was om de broodcake te maken. Wanneer mams de cake maakte, rook het hele huis naar vanille, rum, citroen en kaneel en de geur tijdens het bakken rijkte tot zelfs buiten. Ik kom uit een groot gezin dus mams maakte altijd genoeg (van wat dan ook) om een heel weeshuis (of de buurt, haha) te voeden.  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Heerlijke frisse kersentaart met een lichte amandelsmaak en een knapperige bovenlaag van kruimels met amarettini. De taart is na 2 dagen nog lekker. De taart kan met verse kersen maar ook met kersen uit pot gebakken worden. Deze taart kan niet mislukken!! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Duits

Een snel en makkelijk recept voor als je wat rijpe banen hebt liggen waar je geen weg mee weet. Ik heb de titel bananen brood zo gelaten omdat het hier om een recept gaat dat niet van mijzelf is. Zelf zou ik het eerder een cake noemen. Door de bananen wordt de cake een beetje nat maar samen met het crunchy effect van de pecannoten is het heel erg lekker. TIP: Maak zelf je no waste vanillesuiker van gebruikte vanillestokjes. Hoe je dit doet kun je lezen in mijn blogpost vanillesuiker-van-gebruikte-vanillestokjes …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Internationaal

Dit is een kleine recept voor wanneer je gaat bakken. Het kan gebruikt worden als taart decoratie, kerstbrood en zelfs wanneer je ijs hoorntjes hebt en een bolletje in de nougatine dipt. Voor dit recept heb je niet veel nodig en het is in 15 minuten kant en klaar! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Wat is het altijd heerlijk om bij te praten met Karel en Anky. Ik ken ze bijna 40 jaar, dus de verhalen gaan ver terug. Ze kwamen eten op een herfstige avond. Het werd dan ook een herfstig menu: portabella met geitenkaas, zoete aardappelsoep, stoofvlees. Het nagerecht was dit taartje met stoofpeertjes. Het kon er bijna niet meer bij, maar toch schepte iedereen voor een tweede keer op. Wat een fijne avond.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Europees

Wat is het altijd heerlijk om bij te praten met Karel en Anky. Ik ken ze bijna 40 jaar, dus de verhalen gaan ver terug. Ze kwamen eten op een herfstige avond. Het werd dan ook een herfstig menu: portabella met geitenkaas, zoete aardappelsoep, stoofvlees. Het nagerecht was dit taartje met stoofpeertjes. Het kon er bijna niet meer bij, maar toch schepte iedereen voor een tweede keer op. Wat een fijne avond.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Europees

Clotted cream is in Engeland verkrijgbaar (de beste komt uit Devon en Cornwall).Ik maak vaak Engelse gerechten maar de originele clotted cream ontbreekt dan omdat ik ze niet in Nederland kan kopen. (althans niet in de gewone supermarkt) Nu zag ik tot mijn verbazing op internet een recept uit de Allerhande van 2000 dit recept. Ik heb het sinds ik dit recept geplaatst heb vele keren gemaakt het is natuurlijk niet hetzelfde als de echte clotted cream maar het komt er aardig dichtbij. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Engels

Dit is een echt cadeau voor iedereen die je lief hebt om je heen. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

De is een traditioneel nagerecht uit Quebec (Canada). …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Canadees

Deze taart is een vast onderdeel van het toetjesbuffet als ik grote groepen ontvang. Waarom? Omdat iedereen 'm zo lekker vindt. En omdat hij zo vreselijk gemakkelijk te maken is. Hij hoeft niet eens de oven in! Het oorspronkelijke recept geeft aan om het in een kleine schaal te doen, maar dat is voor ons nooit genoeg. Ik gebruik een grote taartvorm en ik heb hiernaast de ingredienten al verdubbeld.  …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Italiaans

Ik was op zoek naar een recept waar ik oude oliebollen in kon verwerken en ben dit recept tegengekomen. Echt superlekker! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Luxe Franse broodjes, gemaakt van een soort soezendeeg, gevuld met banketbakkersroom en bovenop chocoladeglazuur. De Fransen weten dondersgoed wat lekker is …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Als 16-jarige 3 maanden bij een Baskische familie gelogeerd om de Franse taal en de Baskische cultuur te leren kennen. Als ik aan die tijd denk, krijg ik meteen zin in een Gateau Basque. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Natuurlijk met cranberries van Terschelling …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Regionaal

Tip: serveer er zure room gemengd met nectarjam bij. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels

Knapperig bladerdeeg gevuld met verse amandelspijs …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Proef de herfst met deze heerlijke walnotentaart. Leuk om op een vrije dag te bakken! Dit recept komt uit Smult 9 (september 2015), benieuwd naar meer? Kijk op www.smult.nl voor previews en de recentste aanbiedingen » …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Appelen en peren tijd! En we beginnen met appeltjes! Ik zag deze week op mijn Facebook, dat één van mijn Eva sisters €Isabel' appeltjes had geplukt!  En ik dacht ineens aan mijn receptje dat ik had liggen om appelbeignets te maken. Dus heb ik er vandaag meteen werk van gemaakt! Het was de eerste keer dat ik beignets heb gemaakt en dat zal vanaf nu nog wel gebeuren, want ze waren lekker! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Europees
Top