1. Home
  2. Community
  3. lieredomdrij
  4. Kookboek koopavond recepten
Kookboek "koopavond recepten"

Deze heerlijke gevulde soep maak ik altijd voor n 'weeshuis' het is makkelijk te makken en handig om op voorraad te hebben i de vriezer.. Deze soep past in een koolhydraat arm dieet!!   …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

In India eten Joden deze heerlijke salade veel op sabbat. Het gerecht is zo bijzonder omdat de vis en aardappels in kokosmelk worden gekookt. Groene korianderchutney smaakt hier heel lekker bij. Zie recept elders! …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Joods

Dit is echt de allerlekkerste croque monsieur die ik ooit op heb. De combinatie van de romige bechamelsaus met het krokant geroosterde brood, warme ham en gesmolten zachte kaas moet wel in de hemel bedacht zijn Je kunt dit ook prima als makkelijk hoofdgerecht eten. Serveer er dan een lekkere kom soep of salade bij. Wanneer je saus over hebt bewaar het dan gewoon voor de volgende dag. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Frans

Heerlijke salade met een verassende Japanse smaak …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Fusion

Heerlijke gemakkelijk klaar te maken salade met gerookte zalm, ansjovis, kappertjes en crème fraîche. Naar een recept van Rudolph van Veen en een beetje veranderd naar eigen idee. Gewoon voor een gemakkelijke dag of het nu een zondag is of niet. Je kan het als maaltijdsalade maken of als voorgerecht (uiteraard de porties aanpassen). Ik heb het voor 2 personen gemaakt maar de ingrediënten zijn gemakkelijk te vermeerderen. …  Lees verder »

800 g krieltjes met schil 50 ml olijfolie extra vergine 2 limoenen zout versgemalen peper 400 g haricots verts 2 eieren 4 bruine boterhammen 4 ansjovisfilets zonnebloemolie 340 g tonijn uit blik 1 rode ui 1 appel 1 avocado 125 ml crème fraîche 250 g cherry trostomaatjes …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Overheerlijke zalmkroketten, die traditioneel in Québec (Canada) gegeten wordt. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Canadees

In de middeleeuwen werd de warme maaltijd tussen de middag geserveerd zodat s`middags het vaak lichamelijk zware werk weer opgepakt kon worden. Daarom is deze hartige taart het perfecte hoofdgerecht en hij is zowel warm als koud lekker …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Deze taart wordt gemaakt met kant-en-klaar deeg voor hartige taart. Dit deeg ligt in de diepvries bij de supermarkt. …  Lees verder »

Lekkere pittige en kruidige saucijzenbroodjes met magere tartaar en o.a. knoflook, ketjap manis, gebakken uitjes, sambal, gember, komijn, koriander, paprikapoeder en nootmuskaat. Je kunt ze net zo scherp maken als je zelf wilt! Wel goed je handen wassen na het mengen van het vlees (of wat ik doe, plastic handschoenen aantrekken). Door het 2 keer bestrijken met losgeklopt ei worden ze veel mooier bruin dan wanneer je dat maar 1 keer doet. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Multi-cultureel

Dit recept komt uit het Plus keukenblad en is een beetje aangepast aan onze smaak. Het is eigenlijk een voorgerecht voor 4 personen, maar wij hebben het met ons tweeen gegeten als hoofdgerecht. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Grieks

Ze ontbraken op geen enkele verjaardag bij mijn tante. Haar kroketten en bitterballen waren voor mij, als kind, altijd een feest apart. Een nicht gaf mij het recept van haar moeder. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

1 liter kippenbouillon 6 kipfilets in stukken verdeeld 100 gram lenteuitje 45 gram bloem 250 gram verkruimelde Feta 1 tl nootmuskaat 5 el gehakte verse dille 4 el gehakte verse snijpeterselie 1 el verse gehakte munt zout en peper 2 eieren gklopt12-14 vellen filodeeg  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Grieks
Image"

 …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Lekker pittige broodjes,lekker makkelijk van bladerdeeg,dus zo gepiept. Recept is voor 6 broodjes. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Fusion

Een overheerlijke salade van de han van Jamie Oliver …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Lekker voor wie dol is op kippenlevertjes, een lekkere kippenlevertjesragout met paprika, champignons en witte rijst …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

2 verschillende soorten gevuld Turks brood. Eén vegetarische versie en één met vis. Je kunt er natuurlijk van alles tussen stoppen, maar deze keuze viel bij ons erg in de smaak. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Turks

Een salade met een verassing. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Vis
Top