1. Home
  2. Community
  3. lieredomdrij
  4. Kookboek voorgerecht vega
Kookboek "voorgerecht vega"

Omdat mijn koelkast leeg moest en ik er nog een behoorlijke hoeveelheid paprika in had zocht ik naar een andere paprikasoep dan ik al eerder had gemaakt. Ik kwam een lekkere soep tegen op een internetsite die ik wel heb aangepast aan mijn eigen smaak. Ik heb in tegenstelling tot het originele recept de paprika geroosterd wat een heerlijke smaak geeft. Ook oregano en laurierblad toegevoegd. De soep smaakte erg lekker en is voor herhaling vatbaar. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Deze mooie taartjes komt uit de jubileumspecial van Smult en behoren tot de 10 allerlekkerste voorgerechten. Benieuwd naar meer heerlijke recepten? Kijk op www.smult.nl voor previews en de recentste aanbiedingen » …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Het is leuk om te zien dat mensen vaak een beetje chauvinistisch worden als het over eten uit hun geboorteland gaat.  Mensen gaan dan vaak enthousiast vertellen over allerlei heerlijke authentieke gerechten. Zo ben ik ook aan dit recept gekomen. Mariyana vertelde mij over dit eenvoudige maar o zo lekkere gerecht. Mijn nieuwsgierigheid was gewekt en toen ik op internet ging zoeken kwam ik dit recept tegen. Toen het bij ons op tafel kwam was iedereen het ermee eens dat dit zeker nog wel voor herhaling vatbaar was. Van origine wordt het gegeten als voorgerecht of als lunchgerecht met wat brood en/of een salade erbij. Ik had het als bijgerecht en het voordeel is dat je het al heel goed kunt voorbereiden, dan hoeft het op het laatst alleen nog maar 20 minuten in de oven. TIP: Ook lekker voor op de bbq. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Bulgaars

Ik zet hier nou wel voorgerecht bij, maar dit is ook heerlijk als lunch-hap of als tussendoortje. Feit is in ieder geval wel, dat dit je echt goed doet met de temperaturen van nu en de komende dagen. Lekker veel vocht, het zoetige en het ziltige in de smaken... Yum yum yum!!! Serveer het wel goed doorgekoeld, dat is het allerlekkerst! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mediterraan

Zowel als voorgerecht als vega hoofdgerecht …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Als vegan miste ik de klassieke garnalencocktail en nep-garnalen vind ik nou ja ... nep dus. In een vlaag van inspiratie ontstond deze no shrimp garnalencocktail. Ik heb hem meerdere keren gemaakt en hij valt goed in de smaak bij alle soorten volwassen eters. Snel klaar en overheerlijk! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Europees

Dit is een leuke manier om bloemkool te verwerken tot een klein voorgerecht, antipasto zoals de Italianen zeggen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Heerlijk als broodbeleg of op een toastje. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Een volledig veganistisch maaltijdsoep, vitamines, koolhydraten, proteïne. Als yin element de zacht en romig gronds smaken van de paddenstoelen, tegenover yang met de meer robuuster knapperig smaak van de kikkererwten. Daar zit meer kick in. Echt heerlijk! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vegetarisch

Lekker om uit te dippen; camembert met knoflook, honing en tijm uit de oven …  Lees verder »

Dit is een lekker recept uit het herfstnummer Smult 5. 'Slarolletjes met paprika en pindasaus' heeft de eer gekregen als recept van de dag. Kijk op  www.smult.nl  voor onze acties! …  Lees verder »

~~Ik heb het al eerder gezegd, We Loveeee Grieks eten !!! Onderstaand recept heb ik van Marco gekregen Marco komt oorspronkelijk uit Engeland, maar werkt al jaren bij Island Lipsi, Nikis place in Rhodos. Mocht je ooit naar Rhodos gaan, dan is dit restaurant in de oude stad meer dan de moeite waard. Ze hebben de allerlekkerste Pita's die ik ooit gegeten heb, eigenlijk heb ik er nog nooit "slecht" gegeten..... Ikzelf kom al bijna 17 jaar in Rhodos, en afgelopen september ben ik er met mijn vriend geweest, hij was er voor het eerst. Als we bij Island Lipsi eten, is ons favo voorgerecht Feta uit de oven. . …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Grieks

Dit is zo`n gerecht waar je alle kanten mee op kunt. Als voorgerecht in een pasteitje. Als lunch met toast of met een hard broodje. Ook als hoofdgerecht met rijst, pasta en zelfs met (eigengemaakte) frieten is het heerlijk. De hoeveelheden zijn voor 4 personen, maar als je een dubbele hoeveelheid maakt kun je ook heel goed de rest invriezen. …  Lees verder »

Ook als lunchhapje erg lekker. Eveneens slanke keuken. Heel makkelijk iets redelijk exclusiefs op tafel voor je gasten. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Mediterraan

Uit: Home Made van Yvette van Boven Een simpel gerechtje waar je eindeloos mee kunt variëren. Perfect ook om met een klein restje van gisteren iets leuks te maken. Wij maakten ze bijv. ook met jonge courgette en uitgebakken spekjes, lekker! …  Lees verder »

Echt leuk om dit te maken bij een meergangen dineetje. De souffleetjes hebben een heel subtiele geitenkaassmaak. De souflees worden gemaakt van prei, zongedroogde tomaatjes, eieren , kruiden en geitenkaas  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans
Top