1. Home
  2. Community
  3. lieredomdrij
  4. Kookboek voorgerecht vis
Kookboek "voorgerecht vis"

Kreeft thermidor , een beroemd klassiek gerecht maar duur , dat kan anders. Rivier kreeft is hier een plaag dus ik moest wat met me eigen gevangen dingetjes.  je kunt ze gewoon bij de visboer halen als staartjes ( support your locals! ) of heel , waar je weer een heerlijk soepje van kan koken.  het originele recept gaat uit van verse kreeft die gekookt wordt in bouillon, dat heb ik weggelaten , verse rivier kreeft is niet voor iedereen weggelegd. en wordt altijd gekookt aangeboden. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Een feestelijk voorgerecht dat niet alleen mooi oogt, maar ook lekker smaakt  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch

Net iets anders dan de klassieke versie, maar niet te min super lekkere variatie. Je kan dit ook als hoofdgerecht serveren met wat aardappelpuree   …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Geniet van deze feestelijke garnalen, verpakt in knapperig gebakken geraspte aardappels. Geserveerd met een smokey saus.  In het recept staat dat je de bundeltjes een uur moet laten staan voor ze worden gebakken. Ik heb geen idee waarom en weet ook niet of dit nodig is. Iemand een tip?   …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels

Een traditioneel recept waar Belgen trots op zijn. Geheel terecht. Dit gerecht bestaat al vele generaties, maar blijft door tal van presentatiemogelijkheden altijd een eigentijds en bijzonder gerecht om te serveren. Ik heb dit zelf (nog) niet gemaakt. Eerlijk gezegd lijkt mij totaal 30 ml vocht voor de roux erg weinig. Wordt een beetje experimenteren dus als je dit wilt gaan maken. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Heerlijk als borrelhapje of als voorgerecht …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans

Als er één ingrediënt is dat maar weinig nodig heeft om goddelijk te smaken, zijn het coquilles wel. Deze parels van de zee zijn niet goedkoop, maar als voorgerechtje het perfecte begin van een spectaculair (kerst)diner, of als lunch/brunch. En wees niet bang: iedereen kan ze maken!  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Wereld

Garnalen eet je met je vingers, "Met je tien geboden", zei mijn oma afkeurend. Nu, met een degelijke opvoeding compleet met tafelmanieren achter de rug, vind ik het heerlijk om zo ongegeneerd vieze vingers te krijgen aan tafel. In dit recept heb ik ongepelde tijger garnalen gebruikt, maar het kan ook met kleinere varianten. De portie is voldoende als lunch of voorgerecht voor 4 personen, maar wij hebben er met z'n tweetjes ook een lekkere hoofdmaaltijd van. Natuurlijk met een broodje om in de jus te dopen en een biertje of een droge witte wijn erbij. Bom apetite! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Portugees

Chefkok João de Matta heeft dit gerechtje in 1876 in zijn standaardwerk 'Arte de Cozinha' (de kunst van het koken) beschreven. Hij heeft het de naam gegeven van één van zijn meest trouwe klanten; dichter-schrijver Raimundo António de Bulhão Pato. Wellicht benieuwd hoe je dit uitspreekt? Ik zal proberen het fonetisch op te schrijven: Ameejoeas a Boeljong Patho (waarbij de eerste j in Ameejoeas een J is als in Jus en Boeljong heeft nog het meest weg heeft van het Franse Bouillon) …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Portugees

Een heerlijk voorafje of als salade bij een barbecue of koude buffet. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Afrikaans

Het recept voor de rillettes komt van the Two Fat Ladies, het is gewoonweg voortreffelijk voor een brunch of een lunch. Ik serveer het met plakjes ciabatta of stokbrood en een verse salade van venkel en komkommer. De knapperige en frisse salade brengt het geheel in balans. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Vis

Is gewoon lekker en makkelijk te maken. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Wereld

Dit gerecht heb ik gemaakt met mijn kookclubs en het viel bijzonder in de smaak bij de mannen …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Schijnbaar weer helemaal hip, maar volgens mij nooit weggeweest. ik maak deze ( warme ) variant al jaren. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Fusion

Eindelijk eens een andere carpaccio met een warme vinaigrette. Ziet er niet alleen leuk uit, maar is ook geweldig lekker. Heel leuk en makkelijk te maken voorgerechtje voor jezelf, de feestdagen of als je eters krijgt. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Rachel Khoo: "Voor mijn werk eet ik veel verschillende gerechten, en het is bijna onmogelijk om al die verschillendesmaken te onthouden. Maar sommige blijven me bij. De cake van mijn oma, mama's rollade en het gerecht dat ik altijd op mijn verjaardag wilde eten, liggen voor de hand, maar soms zijn het juist die kleine, eenvoudige gerechtjes die indruk maken. Die ene keer dat ik, jaren geleden, bij een vriendin in Milaan in melk gepocheerde venkel at, is me altijd bijgebleven. Die geurige, romige saus, en die zachte venkel ... goddelijk! Mijn recept is wat uitgebreider, maar de held is nog steeds de eenvoudige, gepocheerde venkel." …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Europees

Ik ben een grote fan van champignons en garnalen. Dus dit recept is het helemaal voor mij. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Europees
Top