1. Home
  2. Community
  3. lieredomdrij
  4. Kookboek soepen
Kookboek "soepen"

In mijn map, waarin ik recepten bewaar die ik ooit van andere kokkies heb gekregen, kwam ik dit recept tegen. Ik realiseerde me dat ik deze soep al een hele tijd niet meer had gemaakt en dat ik deze nog nooit on-line had gezet. Dus maar weer eens gemaakt en bij deze ook geplaatst. Als ik me niet vergis heb ik het recept van Annie, de moeder van vrienden van ons, een echte keukenprinses die een steen nog lekker kon maken N.B. : In het recept staat 50 gram gekookte ham en 50 gram rundertong maar die laatste kon ik nergens vinden dus heb ik toen de hoeveelheid gekookte ham maar verdubbeld. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Frans

Regelmatig zie je van die stalletjes/kraampjes langs de weg waar groenten, fruit, jam of andere dingen te koop zijn. Ik heb er nu ook een ontdekt bij mij in de buurt waar ik regelmatig langs kom gereden. Biologisch geteelde groenten en krakend vers. Vandaag lag er o.a. prei en daar heb ik dit heerlijk soepje mee gebrouwen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Een heel gezond soepje met veel lekkere smaken! https://chivanne.nl/spinazie-kokos-soep/ …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Iedereen kent natuurlijk Stracciatella ijs, maar minder bekend is de Italiaanse soep die ook stracciatella heet. De soep bestaat uit een krachtige kippenbouillon die ik heb getrokken van kippenpoten. Wil je een keer snel klaar zijn dan kun je ook bouillon van tabletten gebruiken. Ik heb voor de vulling van één ei gebruikt, maar in veel recepten van deze soep worden méér eieren gebruikt en dan ook meer kaas. Ik geef de voorkeur aan een luchtige vulling. Ik heb gebruikt gemaakt van een combinatie van diverse bestaande recepten van de stracciatella. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Heerlijk zo'n soep met een Mediterraans accent. Wanneer de temperaturen weer omhoog gaan en het mooi weer is krijg je hier weer trek in.  Als je de paprika's in de oven roostert is de soep NOG lekkerder en doordat je het velletje verwijdert is de soep ook nog eens vriendelijker voor je maag. Als je het (te)veel werk vind om de velletjes van de paprika's af te pellen kun je eventueel ook paprika's uit een pot gebruiken. Maar mijn voorkeur gaat toch uit naar vers TIP: Je kunt de feta ook vervangen door geitenkaas. Als je de soep helemaal vegetarisch wilt maken gebruik dan groentebouillon in plaats van kippenbouillon. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mediterraan

Authentieke recepten zijn er eigenlijk niet om aan gesleuteld te worden, toch kan ik dat soms niet laten (shame on me). Tijdens een paar dagen fietsen hebben we het mooie stadje Doesburg aangedaan en daar hebben we een bezoek gebracht aan de plaatselijke mosterdfabriek annex museum waar nog steeds op ambachtelijke wijze boerenmosterd gemaakt wordt. Na een rondleiding en demonstratie waarbij de eigenaar op ludieke wijze zijn ambacht demonstreerde mochten we natuurlijk ook de mosterd proeven en toen we daarna in de winkel eindigden kon het natuurlijk ook niet anders dan dat ik met een aantal potten mosterd de deur weer uitging Het recept dat ik meekreeg is natuurlijk het authentieke recept, maar omdat ik thuis nog een bloemkooltje in de koelkast had liggen kwam ik op het idee om het recept naar mijn idee aan te passen. Ik heb het originele recept als leidraad gebruikt en zo is dit recept met een twist en hier en daar wat veranderingen dus ontstaan …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Regionaal

Een heerlijke romige soep als voorafje bij een etentje. De stukjes verse zalmfilet garen in de soep. De mierikswortel geeft een lekker pittig smaakje aan de soep, maar is niet direct nodig. Ook zonder de mierikswortel een heerlijke soep. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Selderij is (bijna) altijd een vast onderdeel in mijn zelfgemaakte soepen. Ik vind persoonlijk dat mijn soep daar veel lekkerder van wordt. Dit keer heb ik zelfs alledrie de verschillende soorten selderij in mijn heldere bloemkoolsoep verwerkt. En naar het resultaat mag je raden  Natuurlijk is door de zelfgetrokken bouillon de soep ook veel lekkerder dan dat je alleen een blokje gebruikt, bovendien heb je meteen wat lekker vlees in de soep. Neem bij voorkeur een schenkel want dan heb je bot en vlees en dat komt de smaak alleen maar ten goede. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Romige wortelsoep met gember is een heerlijk gerecht waar je het hele jaar door van kan genieten. Dit recept is ook nog eens budgetvriendelijk, voor een schijntje zet je deze soep op tafel. Lekker om te serveren met stevig bruin brood.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Wereld

Tijdens onze laatste vakantie in Schotland kwamen we voor de lunch toevallig terecht in een leuk klein restaurantje dat was gevestigd bij een kerk. Via de kerk kon je het restaurantje bereiken, maar ook via het restaurantje de kerk. Er was geen kaart maar het bleek dat elke dag verse maaltijden werden bereid en je kon kiezen uit wat er was. Ik nam een stuk heerlijke quiche en mijn man Rob koos voor de zoete aardappelsoep. Beiden nog nooit zoete aardappelsoep gegeten. De soep smaakte zo lekker - ik mocht natuurlijk proberen - dat ik thuis direct heb geprobeerd de soep na te maken. Volgens mijn man Rob nog lekkerder. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

De klassieker onder de Vlaamse soepen.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Mijn vader maakte op zaterdag soep. Dit is een van de recepten waar zelfs hij al mee opgroeide in de jaren 30 van de 20e eeuw (west Brabant). Inclusief bereiding van de runderbouillon. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Tomaten die echt opgemaakt moesten worden. Diverse soorten groenten in de groentela van d koelkast en zin in een beetje oosters. Zo ontstond deze lekkere tomaten-groentesoep. Mijn man heeft graag balletjes in zijn soep, maar ook zonder balletjes is deze soep heerlijk. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Dit feestelijke recept is van sterrenchef Johan Segers  ( Het Fornuis - Antwerpen) …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Belgisch

Ik kwam dit recept tegen en het is echt mijn favoriete recept voor pompoensoep geworden. Heerlijk kruidig voor een koude winterdag. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Een van mijn favoriete paddenstoelen is toch wel de Cantharelle. Laatst toen we een weekendje in Duitsland waren heb ik er volop van kunnen genieten. Een heerlijke cantharellensoep was een van de gerechten die ik er daar mee at. Ik had me voorgenomen om deze zeker ook thuis eens gaan te maken en omdat ik niet terug deins om een pan soep te maken was het ook helemaal niet zo'n klus. De room, zoals ze die ze in het restaurant erin deden, heb ik vervangen door mascarpone en zo kwam deze heerlijke soep dus bij ons op tafel. TIP: Koop de cantharellen op de markt want daar zijn ze nog wel een beetje te betalen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Europees

Courgettesoep heb je in allerlei variaties. Ik heb er al veel verschillende gemaakt. Al dan niet in combinatie met andere groenten. De smaak van de courgette zelf is mild dus je hebt wel een 'smaakmaker' nodig. In deze soep is dat de feta en de munt, en die geven deze soep een beetje een Grieks karakter.  Deze soep is met warm weer ook koud erg lekker …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Grieks

Een pittig soepje om meer te maken.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans
Top