1. Home
  2. Community
  3. lieredomdrij
  4. Kookboek amuse
Kookboek "amuse"

Ik heb wel wat geëxperimenteerd om de beste combinaties te vinden …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Belgisch

Dit snel,  klein en licht voor of tussengerechtje in leuke glaasjes geserveerd is voor vier personen. Of serveer deze mousse op amuselepels voor meerdere personen. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Frans

Een feestelijk voorgerecht dat niet alleen mooi oogt, maar ook lekker smaakt  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch

Dit is een gerecht uit de Georgische keuken. Een heerlijke amuse die je meer smaak kunt geven door meer knoflook toe te voegen! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Russisch

Ook deze heb ik ooit afgekeken bij Masterchef. Ik maak en eet vrij regelmatig wraps met gerookte zalm, maar om er leuke, luxe, borrelhapjes van te maken daar was ik (nog) niet opgekomen. Deze zullen gretig aftrek vinden bij je gasten. De eenvoud zelve, genoeg voor 4 personen en klaar in 15 minuten. Ideaal nu de feestdagen er weer aankomen. Onderaan staat nog een leuke variatietip. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Vis

Lekkere starter of amuse, gestoofd in cider......bijzonder aangenaam  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Belgisch

Het recept voor de rillettes komt van the Two Fat Ladies, het is gewoonweg voortreffelijk voor een brunch of een lunch. Ik serveer het met plakjes ciabatta of stokbrood en een verse salade van venkel en komkommer. De knapperige en frisse salade brengt het geheel in balans. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Vis

Even een waarschuwing vooraf, dit is namelijk verslavend lekker. zelfs bij leverhaters kan dit nog wel eens voor een verrassing zorgen. standaard recept in de loop van de jaren aangepast naar eigen smaak, …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Europees

Dit culinaire gerecht van de top kok Erik van Loo is makkelijk voor te bereiden, de ingredienten zijn redelijk goed verkrijgbaar en het is lekker (staat in het kookboek ;-p)! Het kan als amuse gebruikt worden waarbij je per persoon 1 stuks serveert of als hoofdgerecht waarbij je p.p. 4 stuks serveert. Ik heb het zelf nog niet gemaakt, maar ik ben mijn kookboeken aan het opruimen (enkele recepten digitaliseren) en deze wil ik altijd nog een keer maken omdat hij er zo lekker uit ziet, als iemand hem gemaakt heeft ben ik dan ook zeer benieuwd naar het resultaat. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Dit is eigenlijk nauwelijks een recept. Ik had al een tijdje die smaak in mijn hoofd en heb het dus afgelopen kerst maar eens op het keuze-menu gezet. Van de 5 oester-eters, vonden het er 4 heerlijk en 1 deed gewoon citroen op de oester, dus ik denk dat het goed gelukt is. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Wereld

Courgettesoep met rode zalm …  Lees verder »

Kleine snelle amuse, die ook dag van te voren te bereiden is. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Frans

Op een druilerige zondagmiddag ben ik op zoek gegaan naar een hartig gerecht, lekker bij een kop soep. Toen kwam ik dit recept tegen van Rudolph.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Ik ben dol op hollandse garnalen, zo lelijk en worm-achtig als ze zijn, zo smaakvol zijn ze. Dit soepje koppelt ze met avocadosoep en tomaten, zeker een goede combinatie en de garnalen blijven de ster van het gerecht. De soep kan geserveerd worden als een voorafje maar maakt ook voor een spannende amuse-bouche. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Vis

Het originele recept makkelijker aangepast. Is een heel simpel, maar zeer smakelijke amuse de hoeveelheden hangen af van de hoeveelheid amuses …  Lees verder »

Kieperkokkiegerechten heten zo omdat ik alles bij elkaar kieper wat in mijn hoofd op komt , de toevalstreffer die ook nog lekker smaakt deel ik graag hier.. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Fusion

Voedingswaarde per persoon: eiwit 13g koolhydraten 3g vet 11g kcal 165 …  Lees verder »

Presentatie is in Japan minstens zo belangrijk als inhoud. De sushi-hapjes zijn dan ook altijd mooi om te zien. Er zijn twee hoofdsoorten. De meeste Nederlanders kennen wel al de maki-mono - grappige ronde plakjes rijst, met verschillend gekleurde ingredienten in het midden en een zeewierblad eromheen. Daarnaast zijn er de nigiri-sushi - rijstbolletjes belegd met een stuk zeebanket of omelet. En sushi die wel wat weg hebben van petit-fourtjes, bestaand uit rijst in een zwart velletje, belegd met viseitjes of kleinere schelpdieren. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Japans
Top